Recept uit De onweerstaanbare aardappel:
G. Filgate
We hebben 24 boeken van G. Filgate waarvan 3 boeken mét recepten.
Welkom op heerlijkzoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van G. Filgate? Registreren is gratis!
Boeken van G. Filgate
Recepten van G. Filgate
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:
couscous met zeven groenten
- Ingrediënten:
- aubergine, gemberpoeder, groene paprika, korianderzaad, lamsschouder, meiraap, minicourgette, olijfolie, saffraan, snelkookcouscous, tomaat, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte kool, wortel en zeezout
- Keuken:
- Marokkaans
- Soort:
- stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Marokkaanse keuken:
kebabs op moorse wijze
- Ingrediënten:
- cayennepeper, citroen, gemalen komijn, kurkuma, olijfolie, paprikapoeder, varkensfilet en zeezout
- Keuken:
- Spaans / Marokkaans
- Soort:
- vlees / barbecue/grill
Diner / voorgerecht uit Noedels:
Nathan Fongs salade met garnalenwontons
- Ingrediënten:
- chilipoeder, citroen, ei, japanse bruine-rijstazijn, knoflook, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, limoen, olijfolie, ronde wontonvellen, rucola, scampi, sesamolie, sjalot, waterkastanje, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Aziatisch
- Soort:
- salade / pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Recept uit De Marokkaanse keuken:
koude amandel-knoflooksoep ajo blanco caballo rojo
- Ingrediënten:
- amandelen, appel, ijswater, knoflook, oud witbrood, scharrelei, wittewijnazijn en zeezout
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Diner / nagerecht uit De Marokkaanse keuken:
gevulde warme abrikozen
- Ingrediënten:
- abrikozen, eidooier, gemalen amandelen, kaneel, rozenwater en suiker
- Keuken:
- Marokkaans
- Soort:
- ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:
pasta met sardines
- Ingrediënten:
- bucatini, kaneel, krenten, nootmuskaat, olijfolie, oud witbrood, pijnboompitten, sardines, spaghetti, ui, venkel, versgemalen zwarte peper en zeezout
- Keuken:
- Marokkaans / Italiaans
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Diner / nagerecht uit De Marokkaanse keuken:
citroenwaterijs
- Ingrediënten:
- citroensap, fijne suiker en water
- Keuken:
- Marokkaans / Italiaans
- Soort:
- vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:
kiptajine met eieren
- Ingrediënten:
- ei, fijn zeezout, ingelegde citroen, kipfilet, kippendij, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en versgemalen zwarte peper
- Keuken:
- Marokkaans
- Soort:
- stoofgerecht / gevogelte / tajine
Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:
sardienballetjes
- Ingrediënten:
- bloem, cayennepeper, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, pruimtomaat, sardines, suiker, zeezout en zout
- Keuken:
- Marokkaans
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
Diner / nagerecht uit De Marokkaanse keuken:
meloensalade met rozenwater
- Ingrediënten:
- amandelsnippers, meloen, pistaches, rozenwater, suiker en watermeloen
- Keuken:
- Marokkaans
- Soort:
- salade / fruit
Diner / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:
artisjokken op siciliaanse wijze
- Ingrediënten:
- ansjovisfilet, artisjok, citroen, kappertjes, olijfolie, sinaasappel, versgemalen zwarte peper, wittewijnazijn en zeezout
- Keuken:
- Marokkaans
Recept uit De Marokkaanse keuken:
zoete lamsvleescouscous
- Ingrediënten:
- gedroogde kikkererwten, gember, honing, kaneelstokje, lamsschouder, olijfolie, rozijnen, saffraan, snelkookcouscous, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, zeezout en zoete ui
- Keuken:
- Marokkaans
- Soort:
- stoofgerecht / vlees / couscous/bulgur/quinoa
Diner / voorgerecht uit Noedels:
Rijstpapierrolletjes met knapperige vulling
- Ingrediënten:
- ei, geklaarde boter, koriander, lichte sojasaus, mortadella, munt, nuoc mam cham, raketsla, rijstpapierrondjes, sla, vietnamese munt, wortel, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Aziatisch
- Soort:
- vlees / pasta/noodles
Bijgerecht uit Noedels:
Knapperige gefrituurde koolbladeren
- Ingrediënten:
- koolbladeren en plantaardige olie
- Keuken:
- Aziatisch
- Soort:
- vegetarisch / frituur
Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:
zoete lamsvleestajine met rozijnen en amandelen
- Ingrediënten:
- amandelen, honing, kaneel, kaneelstokje, lamsnek, boter, ras el hanout, rozijnen, saffraandraadjes en ui
- Keuken:
- Marokkaans
- Soort:
- stoofgerecht / vlees
Diner / hoofdgerecht uit Noedels:
Gesmoorde eend op zeewier en rijstnoedels
- Ingrediënten:
- donkere sojasaus, eendenborstfilet, gember, groene-koolbladeren, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, limoensap, pinda-olie, rijstvermicelli, steranijs, thaise pepers, zeegroente en zout
- Keuken:
- Aziatisch
- Soort:
- wild en gevogelte / pasta/noodles
Recept uit De onweerstaanbare aardappel:
cullen skink (aardappelsoep met gerookte schelvis
- Ingrediënten:
Diner / voorgerecht uit Noedels:
Gebakken noedels op portobello's
- Ingrediënten:
- bladpeterselie, eiernoedels, gember, knoflook, koolbladeren, koriander, lichte sojasaus, olijfolie, paprikapoeder, pindaolie, portobello, rode peper, sjalot, tomatenpuree, wortel, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Aziatisch
- Soort:
- pasta/noodles / vegetarisch
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:
duivenpastei
- Ingrediënten:
- amandelen, duif, ei, eidooier, filodeeg, kaneel, kaneelstokje, boter, poedersuiker, verse koriander, verse peterselie, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Marokkaans
- Soort:
- ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / wild en gevogelte