Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

De Marokkaanse keuken

& andere mediterrane gerechten

Een boek van Sarah Woodward en G. Filgate

We hebben 122 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De Marokkaanse keuken, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

De Marokkaanse keuken komt voort uit Moorse culinaire tradities. De Moren brachten naar het gebied dat wij nu als Marokko kennen het citrusfruit en de amandelen, ontwikkelden met behulp van irrigatiesystemen spinazie en aubergines, haalden uit India rijst en plantten in de tuinen granaatappelbomen.

De Moren, een combinatie van Arabieren en Berbers, staken in de achtste eeuw de Straat van Gibraltar over en veroverden het Iberisch schiereiland (waar ze al met al zo’n tien eeuwen verbleven). De Moorse cultuur is daardoor van grote invloed geweest op zowel de Spaanse en Portugese keuken, evenals de Provence en Sicilië. De Marokkaanse keuken kent geen precieze voorschriften, maar is eerder ontstaan door een eeuwenlange accumulatie van het beste van verschillende culinaire tradities. De lezer en gebruiker van De Marokkaanse keuken kan daar dus zijn voordeel mee doen en zich laven aan allerlei tajines, pasta’s, kipgerechten, salades, chermoula- en couscousgerechten en zoete desserts. ‘Marokko is een koud land waarin de zon schijnt,’ heeft de Franse maarschalk Hubert Layautey, toenmalig gouverneur van Marokko, ooit gezegd. Met De Marokkaanse keuken kunt ook u in Nederland die zon in uw huis halen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Marokkaanse keuken

Een greep uit de 122 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

zwaardvis met pijn boompitten en rozijnen

Ingrediënten:
amandelen, bloem, citroen, droge witte wijn, marjoraan, olijfolie, pijnboompitten, rozijnen, sinaasappel, tonijnsteak, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, zeezout en zwaardvis

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, garnaal, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

gemarineerde courgettes

Ingrediënten:
cayennepeper, courgette, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie extra vergine, paprikapoeder, verse koriander, wittewijnazijn en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

amandel-kaneelkoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, fijne suiker, foelie, gemalen amandelen, kaneel en nootmuskaat

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Drinken uit De Marokkaanse keuken:

amandelmelk

Ingrediënten:
amandelen, fijne suiker, kaneelstokje en water

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

aubergines almagro

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, gedroogde oregano, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, rodewijnazijn en zeezout

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

rundvleestajine met pruimen

Ingrediënten:
boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneelstokje, runderstoofvlees, saffraandraadjes, sesamzaad, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

citroen-olijvensalade

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, gemalen komijn, olijfolie extra vergine, paarse olijven, paprikapoeder, suiker, verse peterselie, zeezout en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Marokkaanse keuken:

kebabs op moorse wijze

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, gemalen komijn, kurkuma, olijfolie, paprikapoeder, varkensfilet en zeezout

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

khadija´s kipcouscous

Ingrediënten:
aardappel, courgette, kikkererwten, kip, olijfolie, pompoen, saffraan, snelkookcouscous, tomaat, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, winterwortel, witte kool en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa / gevogelte
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

konijn met notensaus

Ingrediënten:
amandelen, gemalen komijn, hazelnoten, knoflook, konijnfilet, olijfolie, oud witbrood, saffraandraadjes, sherry, sherryazijn, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
wild
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

salade met rauwe tomaten en paprika´s

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene paprika, grof zeezout, ingelegde citroen, paprikapoeder, peterselie, tomaat en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kiptajine met eieren

Ingrediënten:
ei, fijn zeezout, ingelegde citroen, kipfilet, kippendij, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte / tajine
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

de slang

Ingrediënten:
amandelen, eigeel, fijne suiker, filodeeg, gemalen amandelen, kaneel, boter, oranjebloesemwater en poedersuiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

rijstvulling voor briouats

Ingrediënten:
amandelen, boter, kokosbloesempoedersuiker, langkorrelrijst, oranjebloesemwater, volle melk, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroen, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

pittige salade met lever

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, gemalen komijn, grof zeezout, harde tarwebloem, lamslever, olijfolie, paprikapoeder en verse koriander

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kip gevuld met rijst en chermoula

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, kip, langkorrelrijst, paprikapoeder, selderij, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte / stomen
Toon alle 122 recepten in dit boek