R. Olney

We hebben 2 boeken van R. Olney waarvan één boek mét recepten.

Meld u gratis aan!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van R. Olney? Registreren is gratis!

Boeken van R. Olney

Recepten van R. Olney

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Gesmoord rundvlees - estouffade à la niçoise

Ingrediënten:
bloem, bouillon, bouquet garni, champignon, droge witte wijn, olijfolie, peper, runderstoofvlees, tomatensaus, ui, zout, zuurkoolspek en zwarte olijf

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Gepocheerde gevulde kalfsborst (met vulling 2 met rijst) - farci bouilli

Ingrediënten:
bouquet garni, ei, erwtjes, grof zeezout, kalfsborst, kalfsgehakt, knoflook, kruidnagel, langkorrelige rijst, parmezaanse kaas, peper, persillade, provençaalse kruiden, snijbiet, ui, worstvlees, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Provence:

Ansjovis-uientaart - pissaladière

Ingrediënten:
ansjovis op zout, bloem, ei, knoflook, laurierblad, olijfolie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, water, witte ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
quiche / vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Rog met kappertjessaus - raie sauce aux capres

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, kappertjes, olijfolie, rogvleugel, versgemalen zwarte peper, water, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Bijgerecht uit Provence:

Tomaten-aardappelschotel - charlotte de tomates

Ingrediënten:
aardappel, broodkruim, nootmuskaat, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse dragon, verse tijm en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept uit Provence:

Olives à la picholine

Ingrediënten:
gedroogde venkel, groene olijven, grof zeezout, houtas, korianderzaad, laurierblad, sinaasappelschil, venkelzaad en water

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / nagerecht uit Provence:

verse vijgen uit de oven - figues au four

Ingrediënten:
groene chartreuse, lavendelhoning, rozemarijnhoning, tijmhoning en vijg

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht uit Provence:

Tomaten-omelet - omelet aux tomates

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, knoflook, olijfolie, paprika, tomaat, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Frans / Provençaals / Zuid-Oostazië
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Gratin van varkensvlees en bonen - tian de haricots

Ingrediënten:
bouquet garni, cocobonen, gedroogde witte bonen, kruidnagel, limabonen, olijfolie, peper, tomaat, ui, varkensschouderlappen, verse salieblaadjes, water, wortel, zout en zuurkoolspek

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / peulvruchten / varkensvlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Gevulde eend met olijven - canard farci aux olives

Ingrediënten:
bouillon, broodkruim, brousse kaas, citroen, eend, eendenorganen, ei, gepekelde groene olijven, grof zout, knoflook, mirepoix, nootmuskaat, olijfolie, oreganobloesem, peper, ricotta, snijbietblad, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Provençaalse stoofschotel - pot-au-feu à la provençale

Ingrediënten:
bouquet garni, droge witte wijn, grof zeezout, grof zout, knoflook, kruidnagel, lamsschenkel, meiraap, oud brood, prei, rundermergpijp, runderribben, runderschenkel, ui, varkenspoot en waspeen

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Provence:

Provençaalse rivierkreeftjes - écrevisses à la provençale

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, cognac, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, marc de provence, olijfolie, persillade, provençaalse kruiden, rivierkreeftjes, tomatensaus, ui, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Bijgerecht uit Provence:

Rijstpilaf - pilaf de riz

Ingrediënten:
boter, bouillon, langkorrelige rijst, olijfolie, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Bijgerecht uit Provence:

Tuinbonenpuree - purée de fèves

Ingrediënten:
bonenkruid, boter, tuinbonen, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Gesmoorde witlof - endives braisées

Ingrediënten:
boter, citroensap, prosciutto, rauwe ham, slagroom en witlof

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
varkensvlees / groente
Alle recepten van R. Olney