We hebben 230 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Provence , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
regionale tekst jacques Ganthié
foto´s peter johnson
uitgave van de Slegte, nederlandse vertaling 1994 time life books
oorspronkelijke titel Provence the beautiful cookbook
Aantekeningen
bij dit boek
- ongeveer een jaar geleden door Bianca Hollenkamp geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Provence
Een greep uit de 230 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: aioli, artisjok, bietjes, bloemkool, bouquet garni, cognac, droge rode wijn, ei, knoflook, marc de provence, nieuwe aardappel, octopus, olijfolie, pruimtomaat, sperziebonen, ui, waspeen, zoete aardappel en zoutevis
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vis
Ingrediënten: ansjovis op zout, citroen, citroensap, droge witte wijn, ei, grof zout, kappertje, knoflook, olijfolie, provençaalse kruiden, sjalot, verse peterselie, verse tonijn, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: barbecue/grill / vis
Ingrediënten: aioli, bleekselderij, droge witte wijn, eierdooier, knoflook, laurierblad, prei, rogvleugel, sinaasappelschil, stokbrood, ui, venkelstengel, venkelzaad, verse peterselie, verse tijm, visafval, witvis, zeeduivel en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / soep/bouillon / vis
Ingrediënten: ansjovis op zout, droge witte wijn, kalfsschenkel, knoflook, olijfolie, persillade, sinaasappelschil, wijnazijn en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / kalfsvlees
Ingrediënten: boter, cognac, ei, marc de provence, melk, oud brood, perzik, rozijn en suiker
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bouquet garni, ei, erwtjes, grof zeezout, kalfsborst, kalfsgehakt, knoflook, kruidnagel, langkorrelige rijst, parmezaanse kaas, peper, persillade, provençaalse kruiden, snijbiet, ui, worstvlees, wortel en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / kalfsvlees
Ingrediënten: boter, ei, knoflook, laurierblad, olijfolie, tomaat, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: artisjok, bouquet garni, knoflook, lamsschouder, olijfolie, tomaat, witte wijn, zilverui, zout en zuurkoolspek
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / lamsvlees
Ingrediënten: aubergine, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, peper, provençaalse kruiden, tomaat, vers bonenkruid, verse tijm, witte ui en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / veganistisch / vegetarisch / groente
Ingrediënten: ansjovis op zout, broodkruim, cayennepeper, cognac, droge witte wijn, ei, inktvis, kappertjes, knoflook, marc de provence, olijfolie, persillade, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: ansjovis op zout, bloem, gruyère, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, persillade, prei, versgemalen zwarte peper, zout en zoutevis
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / vis
Ingrediënten: gedroogde venkel, groene olijven, grof zeezout, halfrijpe olijven, korianderzaad, laurierblad, paarse olijven, sinaasappelschil, venkelzaad, water en zwarte olijven
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: inmaak / vegetarisch
Ingrediënten: droge rode wijn, droge witte wijn, fijn zout, grof zout, knoflook, lamsbout, mirepoix, olijfolie, peper en provençaalse kruiden
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Ingrediënten: bonenkruid, citroen, darmnet, knoflook, konijnenbout, laurierblad, olijfolie, peper en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild
Ingrediënten: bouillon, bouquet garni, knoflook, mager spek, nieuwe aardappeltjes, olijfolie, tomaat, verse peterselie, zilverui en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / varkensvlees / aardappelgerecht
Ingrediënten: ansjovis op zout, broodkruim, champignon, droge witte wijn, grof zout, knoflook, olijfolie, peper, verse peterselie en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente / vis
Ingrediënten: bloem, bouquet garni, kappertjes, olijfolie, rode wijn, tomaat, ui, venkelzaad, verse peterselie, zout, zoutevis en zwarte olijven
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / vis
Ingrediënten: bloem, broodkruim, ei, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper, persillade, spinazie, ui, verse peterselie en zout
Keuken: Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Ingrediënten: abrikoos, abrikozenjam, bloem, boter, ei, suiker en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: fruit / koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, ei, kappertjes, olijfolie, rogvleugel, versgemalen zwarte peper, water, wittewijnazijn en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: vis
Toon alle 230 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789054267317
ISBN10
9054267313
Andere uitgaven
9789054266815