L. de Medici en R. Olney - Provence

Provence

koken en reizen

Een boek van L. de Medici en R. Olney

We hebben 230 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Provence, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

regionale tekst jacques Ganthié foto´s peter johnson

uitgave van de Slegte, nederlandse vertaling 1994 time life books

oorspronkelijke titel Provence the beautiful cookbook


Aantekeningen bij dit boek

Zeeduivel lever blz 92

- meer dan een jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Provence

Een greep uit de 230 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Gratin van varkensvlees en bonen - tian de haricots

Ingrediënten:
bouquet garni, cocobonen, gedroogde witte bonen, kruidnagel, limabonen, olijfolie, peper, tomaat, ui, varkensschouderlappen, verse salieblaadjes, water, wortel, zout en zuurkoolspek

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / peulvruchten / varkensvlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Picknick / diner / buffet / voorgerecht uit Provence:

Gemarineerde venkel - marinade de fenouil

Ingrediënten:
bouquet garni, citroensap, droge witte wijn, knoflook, korianderzaad, olijfolie, peperkorrel, venkelknol, venkelzaad, zilveruitjes en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
salade / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht uit Provence:

Knoflooksoep - aïgo bouido

Ingrediënten:
gruyère, knoflook, laurierblad, olijfolie, oud brood, parmezaanse kaas, verse salieblaadjes, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Bijgerecht uit Provence:

Tuinbonenpuree - purée de fèves

Ingrediënten:
bonenkruid, boter, tuinbonen, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Provence:

Provençaalse vissoep - soupe de poissons

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipeper, ei, grof zeezout, kabeljauw, knoflook, krabben, laurierblad, middellandse-zeevis, olijfolie, patentbloem, prei, rode poon, saffraan, saffraanpoeder, soepvis, tomaat, tomaten uit blik, ui, venkel, venkelzaad, verse tijm, visafval, wijting, witte wijn, zeebaars, zeeduivel, zeepaling en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Gesmoorde venkel - fenouil à la niçoise

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, olijfolie, venkelknol en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Provençaalse daurade - daurade au four

Ingrediënten:
daurade, dorade, droge witte wijn, groene paprika, knoflook, olijfolie, provençaalse kruiden, rode poon, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper, zeebrasem, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Buffet / bijgerecht uit Provence:

Gegratineerde bloemkool - gratin de choufleur

Ingrediënten:
broodkruim, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, witte bloemkool en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht uit Provence:

Ravioli - raïola

Ingrediënten:
broodkruim, ei, gaar stoofvlees, kooknat, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, patentbloem, snijbiet, spinazie, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
pasta/noodles / rundvlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Gestoofde lentegroenten - estouffade printanière

Ingrediënten:
artisjok, boter, bouquet garni, jonge tuinbonen, knoflook, kropsla, lente-ui, olijfolie, vers bonenkruid, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Toulonse wijting - merlan à la toulonnaise

Ingrediënten:
bloem, mossel, olijfolie, peper, pittige tomatensaus, wijtingfilet, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht uit Provence:

Lentesoep - potage printanier

Ingrediënten:
bonenkruid, doperwt, ei, jonge artisjokken, jonge sjalot, jonge tuinbonen, lente-ui, nieuwe aardappel, olijfolie, parmezaanse kaas, snijbiet, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Pens uit Marseille - gras-double à la marseillaise

Ingrediënten:
bouquet garni, cognac, droge witte wijn, knoflook, marc de provence, pens, prei, provençaalse kruiden, sinaasappelschil, tomaat, ui, varkenspoot, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / orgaanvlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Provence:

Carnavalbeignets - oreillettes

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, bruine rum, ei, kristalsuiker, maïsolie, poedersuiker en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
koek en gebak / frituur / feestdagen
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Provence:

Makreel in warme marinade - maquereaux à la marinade chaude

Ingrediënten:
gedroogde chilipeper, knoflook, laurierblad, makreel, olijfolie, provencaalse kruidenazijn, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / voorgerecht uit Provence:

Gemengde salade met croûtons - mesclun aux chapons

Ingrediënten:
ei, groene sjalot, hysop, kervel, knoflook, lente-ui, mesclun, molsla, olijfolie, oud brood, peper, postelein, provencaalse kruidenazijn, radicchio, raketsla, verse basilicum, waterkers, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Provence:

Zomerse rijst - rizotto d'été

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, bouillon, jonge sperziebonen, mirepoix, parmezaanse kaas en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
risotto / vegetarisch
Toon alle 230 recepten in dit boek