Wat Aten Zij?

Wat aten zij? wordt geschreven door Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk. Wij houden van koken & eten en doen daar op deze weblog verslag van. Met lekkere recepten, tips voor goede restaurants, interessante kookboeken en handig kookgerei. Soms zelfs een korte beschouwing, over bijvoorbeeld slow food of nouveau ruig. Maar altijd met mooie plaatjes. Vrij, naar Jacques Plafond’s prachtige jingle…

Recepten

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Carluccio’s pasta met kippenlever, eekhoorntjesbrood en truffel

Ingrediënten:
alcohol, eekhoorntjesbrood, fruit, geconcentreerde tomatenpuree, gedroogd eekhoorntjesbrood, parmezaanse kaas, kippenlever, kippenlevertjes, ui, marsala, medium dry sherry, olijfolie, pasta, 
zout en peper, sherry, tagliatelle, tomatenpuree, truffelpasta, ui, versgemalen zwarte peper, water, water en zout

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Sint Jakobsschelpen in sherry-botersaus

Ingrediënten:
amontillado sherry, olijfolie, laurier, boter, boter, bladpeterselie, laurierblaadjes, noot, peperkorrels, 
zout en peper, peterselie, sherry-azijn, sint jakobsschelpen, sjalotje, suiker en zwarte peperkorrels

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Alle goeds in 2019!

Ingrediënten:
appelmoes, beslag, bloem, bolletje, boter, bramenjam, eidooier, eieren, eiwitten, jam, koek, melk, melk, poedersuiker, rozijnen, zout, suiker, vanille-ijs en zout

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Gnudi van knolselderij en ricotta met gebakken cavolo nero

Ingrediënten:
bloem, boter, boter, cavolo nero, citroen, citroenzest, ei, fijn griesmeel, gemalen zwarte peper, knoflook, knolselderij, ei, nootmuskaat, olijfolie, papier, pecorino, 
zout en peper, puree, ricotta, salieblaadjes, selderijknol, semolina, knoflook, water, zout en zout & peper

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Vlierbloesempannenkoekjes

Ingrediënten:
aardbeien, amandelen, appel, asperge, bosbessen, eekhoorntjesbrood, golden syrup, honing, kaneel, kersen, ricotta, vlierbloesem en zwarte peper

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, borlottibonen, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, olijven, passata, pasta, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, vis, water, witte bonen, witte tonijn, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Machaca: Mexicaanse pulled beef & andere heerlijkheden

Ingrediënten:
azijn, olijfolie, laurier, tomaat in blik, knoflook, crème fraîche, gemalen komijn, knoflook, gerookt paprikapoeder, groene pepers, kaneelstokje, knoflook, komijn, kruidenmengsel, laurierblaadjes, limoensap, olijfolie, oregano, paprika, peper, pepers, 
zout en peper, rode paprika, rode pepers, rode pepertjes, rode uien, rode wijn azijn, runderbouillon, short rib, knoflook, tomaat, tomatensaus, ui, uien, ui, verse koriander, peper, vet, vlees, worcestersaus en zout

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Amandel-ricotta-polenta cake

Ingrediënten:
abrikozen, amandel, amandelen, blanke amandelen, bloedsinaasappel, boter, cake, campari, citroen, citroenen, citroensap, citroenzest, dikke yoghurt, eigeel, eiwitten, fijne polenta, ei, jam, kersen, kweepeer, limoncello, maïsmeel, marmelade, polenta, ricotta, sinaasappel, sinaasappeljam, suiker, vijgen, yoghurt en boter

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Asperges, tuinbonen en gebakken schapenricotta

Ingrediënten:
ansjovis, asperges, bouillon, dragon, erwten, geit, gerookte zalm, groente, ham, jonge tuinbonen, kappertjes, kervel, knoflook, olijfolie, paprika, peterselie, ricotta, roze peper, rucola, sjalotje, tuinbonen, kruiden, verse pasta, 
zout en peper en zwarte olijven

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Golabki: Poolse gevulde koolrolletjes

Ingrediënten:
alcohol, bouillon, ei, ui, gehakt, tomaat, witte wijn, half-om-halfgehakt, karwij, water, kool, koolbladeren, olijfolie, 
zout en peper, rijst, savooiekool, tomaat, ui, witte wijn, worstvlees, zilvervliesrijst en zout

Toon alle recepten