Recept van Wat Aten Zij?:
Wat Aten Zij?
Wat aten zij? wordt geschreven door Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk. Wij houden van koken & eten en doen daar op deze weblog verslag van. Met lekkere recepten, tips voor goede restaurants, interessante kookboeken en handig kookgerei. Soms zelfs een korte beschouwing, over bijvoorbeeld slow food of nouveau ruig. Maar altijd met mooie plaatjes. Vrij, naar Jacques Plafond’s prachtige jingle…
Recepten
Recept van Wat Aten Zij?:
Carluccio’s pasta met kippenlever, eekhoorntjesbrood en truffel
- Ingrediënten:
- alcohol, eekhoorntjesbrood, fruit, geconcentreerde tomatenpuree, gedroogd eekhoorntjesbrood, parmezaanse kaas, kippenlever, kippenlevertjes, ui, marsala, medium dry sherry, olijfolie, pasta, zout en peper, sherry, tagliatelle, tomatenpuree, truffelpasta, ui, versgemalen zwarte peper, water, water en zout
Recept van Wat Aten Zij?:
Salade van grapefruit, avocado, granaatappel. En voatsiperifery
- Ingrediënten:
- avocado, azijn, basilicum, dressing, eetbare bloemen, granaatappel, granaatappelpitjes, grapefruits, basilicum, melasse, milde mosterd, mosterd, olijfolie, paarse basilicum, rijpe avocado’s, roze grapefruits, peper, versgemalen zwarte peper, witte wijnazijn en zout
Recept van Wat Aten Zij?:
Super de luxe hamburgers - Wat aten zij?
Recept van Wat Aten Zij?:
In Istanbul: ijzerwaren en lekkernijen
- Ingrediënten:
- eend, hummus, lamsgehakt, muntsaus, paprika en walnoten
Recept van Wat Aten Zij?:
Gnudi van knolselderij en ricotta met gebakken cavolo nero
- Ingrediënten:
- bloem, boter, boter, cavolo nero, citroen, citroenzest, ei, fijn griesmeel, gemalen zwarte peper, knoflook, knolselderij, ei, nootmuskaat, olijfolie, papier, pecorino, zout en peper, puree, ricotta, salieblaadjes, selderijknol, semolina, knoflook, water, zout en zout & peper
Recept van Wat Aten Zij?:
Blijf fris, maak citroen munt limonade
- Ingrediënten:
- citroen, ijsblokjes, water, siroop, suiker, verse munt en vlierbloesem
Recept van Wat Aten Zij?:
Koken op de buis
- Ingrediënten:
- bouillon en wild
Recept van Wat Aten Zij?:
Lekker eten in Turijn, slow én fast
- Ingrediënten:
- chocolade, espresso, funghi porcini, gnocchi, ijs, melk, porcini, risotto en spaghetti
Recept van Wat Aten Zij?:
Ratatouille – Pixar style
- Ingrediënten:
- aubergine, aubergines, basilicum, tomaat in blik, knoflook, courgette, courgette, granaatappel, groenten, knoflook, lamsschenkel, olijfolie, basilicum, paprika, zout en peper, ratatouille, tomaat, rode mul, rode wijn, rozemarijn, saffraan, rode wijn, rozemarijn, tapenade, knoflook, tijm, tomaat, tomaten, tomatensoep, uien, basilicum, vet, water en yoghurt
Recept van Wat Aten Zij?:
Sint Jakobsschelpen in sherry-botersaus
- Ingrediënten:
- amontillado sherry, olijfolie, laurier, boter, boter, bladpeterselie, laurierblaadjes, noot, peperkorrels, zout en peper, peterselie, sherry-azijn, sint jakobsschelpen, sjalotje, suiker en zwarte peperkorrels
Recept van Wat Aten Zij?:
Sint Jakobsschelpen met dukkah en bacon op bonenpuree
- Ingrediënten:
- bloemkool, bonen, chili, feta, geklaarde boter, jakobsschelpen, kip, komijn, risotto en scheermessen
Recept van Wat Aten Zij?:
Alle goeds in 2019!
- Ingrediënten:
- appelmoes, beslag, bloem, bolletje, boter, bramenjam, eidooier, eieren, eiwitten, jam, koek, melk, melk, poedersuiker, rozijnen, zout, suiker, vanille-ijs en zout
Recept van Wat Aten Zij?:
Vlierbloesempannenkoekjes
- Ingrediënten:
- aardbeien, amandelen, appel, asperge, bosbessen, eekhoorntjesbrood, golden syrup, honing, kaneel, kersen, ricotta, vlierbloesem en zwarte peper
Recept van Wat Aten Zij?:
De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer
- Ingrediënten:
- alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, borlottibonen, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, olijven, passata, pasta, peper, zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, vis, water, witte bonen, witte tonijn, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven
Recept van Wat Aten Zij?:
Around the world in seven markets - Wat aten zij?
Recept van Wat Aten Zij?:
Machaca: Mexicaanse pulled beef & andere heerlijkheden
- Ingrediënten:
- azijn, olijfolie, laurier, tomaat in blik, knoflook, crème fraîche, gemalen komijn, knoflook, gerookt paprikapoeder, groene pepers, kaneelstokje, knoflook, komijn, kruidenmengsel, laurierblaadjes, limoensap, olijfolie, oregano, paprika, peper, pepers, zout en peper, rode paprika, rode pepers, rode pepertjes, rode uien, rode wijn azijn, runderbouillon, short rib, knoflook, tomaat, tomatensaus, ui, uien, ui, verse koriander, peper, vet, vlees, worcestersaus en zout
Recept van Wat Aten Zij?:
Gegrilde eikhaas - Wat aten zij?
Recept van Wat Aten Zij?:
Wat te doen met truffel? - Wat aten zij? Een paar eenvoudige ideeën
Recept van Wat Aten Zij?:
Spaghetti met pistou en sperziebonen
- Ingrediënten:
- asperges, bonenkruid, courgette, erwten, garnalen, kikkererwten, mul, pasta, pijlinktvis, sperziebonen en tuinbonen
Recept van Wat Aten Zij?:
Kimchi tosti tegen de thuiswerksleur - Wat aten zij?
Recept van Wat Aten Zij?:
Gegrilde uien met ansjovis
- Ingrediënten:
- olijfolie en uien
Recept van Wat Aten Zij?:
Lofzang op de blikvisjes
- Ingrediënten:
- pasta, saffraan, sardines en zout
Recept van Wat Aten Zij?:
Salone del Gusto 2016 in Turijn
- Ingrediënten:
- focaccia, kaas, lever, linzen, olijven, oosterscheldekreeft, pens, ravioli, worst, zout en zwezerik
Recept van Wat Aten Zij?:
In kurkuma geroosterde aubergine met yoghurt en amandel
- Ingrediënten:
- aubergine, aubergines, dadels, granaatappel, kip, koffie, lamsgehakt, mozzarella, olijven, saffraan, tomatensaus en yoghurt