P. Artusi en J. den Besten - De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten

De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten

Een boek van P. Artusi en J. den Besten

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

In Italië is Pellegrino Artusi net zo beroemd als Verdi en Puccini. Elders wordt hij wel de Escoffier van Italië genoemd. Vóór Artusi was er geen sprake van een Italiaanse keuken. Er bestonden talrijke plaatselijke kooktradities zonder veel onderlinge samenhang. Artusi reisde het land af, verzamelde, proefde, noteerde. Met aanstekelijk enthousiasme bracht hij als eerste het land culinair in kaart en smeedde het daarmee tot een eenheid waar politici alleen van konden dromen. Artusi was zelf geen professionele kok. Alle recepten die hij verzamelde probeerde hij thuis uit. DE WETENSCHAP IN DE KEUKEN EN DE KUNST OM GOED TE ETEN is de collectie van een gepassioneerd liefhebber. De klassieke Italiaanse keuken is zonder ‘de Artusi’ eenvoudig ondenkbaar.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken