Jozef Schildermans, Hilde Sels en M. Willebrands - Lieve schat, wat vind je lekker?

Lieve schat, wat vind je lekker?

het koocboec van Antonius Magirus en de italiaanse keuken van de Renaissance

Een boek van Jozef Schildermans, Hilde Sels en M. Willebrands

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Lieve schat, wat vind je lekker?, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

  • Historisch kookboek met gezondheidsaanwijzingen: gezond, matig en lekker eten in de 17de eeuw- Onze keuken heeft Italiaanse wortels- Een populair kookboek uit 1612 hertaald, met een van de oudste gedrukte recepten voor mattentaart en Vlaamse hutspot- 170 historische recepten die ook vandaag makkelijk bereid kunnen wordenKent u het verschil tussen een taart en een toert? Wilt u kweeperenmarmelade maken op 17de-eeuwse wijze? Wist u dat de Geraardbergse mattentaart een Italiaanse oorsprong heeft? Wilt u genieten van een tersey, een zoete omelet met sinaasappelsap en kaneel? Of spreekt een potagie met paddenstoelen u meer aan?In Lieve schat, wat vind je lekker? kunt u het allemaal nalezen én uitproberen. Het Koocboec oft familieren keukenboec van Antonius Magirus was een populair Nederlandstalig kookboek van de Spaanse Nederlanden uit de 17de eeuw. Magirus wil dames uit de gegoede burgerij op een spaarzame, maar niet al te zuinige manier lekker leren koken. Inspiratie voor zijn verfijnde en eenvoudige recepten vond Magirus in de Italiaanse keuken van de persoonlijke kok van paus Pius V. Hij doorspekt zijn kookboek met geestige commentaren en aanwijzigen, die een licht werpen op de Zuid-Nederlandse culturele, politieke en sociale situatie in het begin van de 17de eeuw.Een boeiend historisch kookboek vertaald in modern Nederlands, met uitgebreide achtergrondinfo over keukeninrichting, bereidingswijzen, ingrediënten en dieetgewoontes van toen. En met recepten die ook vandaag nog makkelijk kunnen worden bereid.

Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken