Roze en groene farfalle
Een recept van Jeni Wright.
U vindt dit recept op pagina 102 in De pastabijbel .
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles
Ingrediënten
- boter
- courgette
- crème fraîche
- droge witte wijn
- farfalle
- garnaal
- lente ui
- marjoraan
- peterselie
- zout
- zwarte peper
Waarom zie ik hier niet het volledige recept?
Dat komt omdat HeerlijkZoeken geen standaard recepten-website is. Wij publiceren geen volledige recepten, maar verwijzen u door naar recepten in uw kookboeken, foodmagazines en favoriete foodblogs.
Misschien heeft u het boek of tijdschrift op deze pagina niet, maar wij helpen u graag met het vinden van de beste recepten in de kookboeken en magazines die u wél thuis hebt staan.
Aantekeningen bij dit recept
Voor 4 personen
50 gram (room)boter
2 of 3 lente uitjes gesneden in schuine plakjes
350 gram courgette diagonaal gesneden
60 Milliliter droge witte wijn
300 gram gedroogde Farfalle
75 milliliter Crème Fraîche
225 gram gepelde en gekookte garnalen
1 eetlepel fijngehakte verse majoraan of gladde peterselie of een mix daarvan
zou en gemalen zwarte peper
De bereiding
Neem een grote pan of steelpan en smelt daarin de boter, voeg de lente uitjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten op een laag vuur terwijl u regelmatig roert tot de uitjes zacht zijn.
Voeg nu de Courgette toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Giet nu de wijn erbij en dek de pan af met een deksel en laat zachtjes door pruttelen voor ongeveer 10 minuten
Intussen kookt u de pasta in ruim kokend water met zout naar de aanwijzingen op de verpakking. Terwijl de pasta kookt voegen we nu de Crème Fraîche toe aan het courgette mengsel en laten het geheel ongeveer 10 minuten inkoken.
Doe de garnalen bij het courgette mengsel en warm deze langzaam mee op en maak het geheel af op smaak. Giet de pasta af en doe hem in een voorverwarmde schaal of kom. Voeg nu de saus en de gehakte kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Gelijk opdienen zolang het gerecht nog heet is.