Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Zeeuwse pot

van mosselsoep en kaneelpap

Een boek van Jo van Lamoen

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Zeeuwse pot, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

In dit boekje worden de Zeeuwse keukengeheimen prijsgegeven. Niet alleen de traditionele visgerechten uit Zeeland komen aan bod, maar u vindt ook gerechten als eiers en beiers, lamsoren, palingbroodjes en paptaartjes.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Appelbeignets

Ingrediënten:
appel, ei, goudreinet, goudrenet, kaneel, melk, poedersuiker, slaolie, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
fruit / zoete hapjes / vegetarisch / frituur
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Basisrecept uit Zeeuwse pot:

Amandelspijs basisrecept

Ingrediënten:
amandel, citroenrasp, citroensap, ei, suiker en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drinken uit Zeeuwse pot:

Chocolademelk

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, melk, pure chocolade en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / chocolade / niet-alcoholische drank
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drinken uit Zeeuwse pot:

Stroopjenever

Ingrediënten:
jenever, pijpkaneel en zwarte rietsuikerstroop

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Zeeuwse pot:

Flip

Ingrediënten:
bier, citroensap, citroenschil, ei, oud bruin bier, pijpkaneel en suiker

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot 1 notitie

Bijgerecht uit Zeeuwse pot:

Lamsoren

Ingrediënten:
beschuit, boter, lamsoren en nootmuskaat

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Kerstkrans

Ingrediënten:
amandel, amandelspijs, bladerdeeg, citroenrasp, citroensap, ei, franse vruchtjes, oranjesnippers, poedersuiker, suiker, water en zwarte kersen

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Borstplaat plus variaties

Ingrediënten:
cacao, koffie, melk, slagroom, suiker en vanille-extract

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
zoete hapjes / snoep / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch uit Zeeuwse pot:

Gebraden appels

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, goudrenet en kaneel

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
fruit / broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Vissoep met aardappelen en reuzel

Ingrediënten:
aardappel, lente ui, peper, reuzel, ui, verse peterselie, zeevis en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
stoofgerecht / soep/bouillon / vis
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drinken uit Zeeuwse pot:

Flodders

Ingrediënten:
brandewijn, gedroogde abrikoos, suiker en vanillestokje

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Speculaasbrokken

Ingrediënten:
amandel, boter, bruine basterdsuiker, melk, speculaaskruiden, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Kaneelkoekjes

Ingrediënten:
bloem, bruine basterdsuiker, honing, kaneel en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drinken uit Zeeuwse pot:

Bisschopswijn

Ingrediënten:
bordeaux, citroen, kruidnagel, pijpkaneel, rode wijn, sinaasappel, suiker en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
drank (alcoholisch) / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Oliebollen

Ingrediënten:
appel, blauwe rozijnen, bloem, gele rozijnen, gist, goudreinet, krenten, melk, slaolie, sukade en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
zoete hapjes / frituur / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Mosselen, gebakken

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, mosselen, prei, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, versgemalen zwarte peper, water, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Suikerwafeltjes

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Recept uit Zeeuwse pot:

Bierpap

Ingrediënten:
basterdsuiker, bier, bloem, melk en oud bruin bier

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / nagerecht uit Zeeuwse pot:

Eiers en beiers

Ingrediënten:
ei, frambozensap, kaneel, rode kruisbessen en suiker

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Ontbijt / brunch / buffet uit Zeeuwse pot:

Paasbrood

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basterdsuiker, blauwe rozijnen, bloem, boter, citroenschil, ei, gele rozijnen, gist, kaneel, krenten, melk, oranjesnippers, poedersuiker, sukade en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Bolussen

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, gist, kaneel, melk en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zeeuwse pot:

Alikruiken

Ingrediënten:
alikruiken, basilicum, bladselderij, laurierblad, peterselie, tijm, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren / feestdagen