Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Zeeuwse pot

Van mosselsoep en kaneelpap; Zeeuwse streekgerechten en wetenswaardigheden.

Een boek van Jo van Lamoen

We hebben 44 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Zeeuwse pot, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

In dit boek staat een alfabetische selectie van Zeeuwse gerechten en lekkernijen als alikruiken, Cadzandse boerenpudding en reuzelbollen. In Zeeuwse pot worden de Zeeuwse keukengeheimen prijsgegeven.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Zeeuwse pot

Een greep uit de 44 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drinken uit Zeeuwse pot:

Chocolademelk

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, melk, pure chocolade en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / chocolade / niet-alcoholische drank
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Appelbeignets

Ingrediënten:
appel, ei, goudreinet, goudrenet, kaneel, melk, poedersuiker, slaolie, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
fruit / zoete hapjes / vegetarisch / frituur
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drinken uit Zeeuwse pot:

Flodders

Ingrediënten:
brandewijn, gedroogde abrikoos, suiker en vanillestokje

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Stokvis

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, melk, mosterd, rijst, stokvis en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Kaneelkoekjes

Ingrediënten:
bloem, bruine basterdsuiker, honing, kaneel en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Speculaasbrokken

Ingrediënten:
amandel, boter, bruine basterdsuiker, melk, speculaaskruiden, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Sara en Abraham

Ingrediënten:
amandel, bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, melk, poedersuiker, speculaaskruiden, water en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Basisrecept uit Zeeuwse pot:

Amandelspijs basisrecept

Ingrediënten:
amandel, citroenrasp, citroensap, ei, suiker en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Vetkoeken

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, ei, gele rozijnen, gist, krenten, melk, spekvet en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vlees / koek en gebak
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Vissoep met aardappelen en reuzel

Ingrediënten:
aardappel, lente ui, peper, reuzel, ui, verse peterselie, zeevis en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
stoofgerecht / soep/bouillon / vis
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / lunch / voorgerecht uit Zeeuwse pot:

Mosselsoep

Ingrediënten:
boter, knolselderij, mosselen, prei, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, winterwortels en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Varkenspoten met suiker

Ingrediënten:
basterdsuiker, hamlappen, varkenspoten en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / varkensvlees
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Paptaartjes

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, ei, gist, kaneelstokje, melk, rijstebloem, rozenwater en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Janhagel

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basterdsuiker, bloem, boter, ei, honing, kandijgruis, kaneel en vanillesuiker

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch / buffet uit Zeeuwse pot:

Palingbroodjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gerookte paling, gist, melk en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch uit Zeeuwse pot:

Reuzelbollen

Ingrediënten:
bloem, ei, gele rozijnen, gist, krenten, melk, reuzel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Pik-in-'t-potje

Ingrediënten:
aardappel, azijn, boter, ei, melk, witte peper en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
eieren, kaas en zuivel / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Snack of tussendoortje uit Zeeuwse pot:

Boterbabbelaars

Ingrediënten:
azijn, boter, bruine basterdsuiker, stroop, suiker, water en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
snoep / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Zeeuwse kaasfondue

Ingrediënten:
belegen kaas, boter, gekookte ham, knoflook, knolselderij, krielaardappeltjes, maïzena, melk, mosterd, roomkaas, ui, verse peterselie, zeeuws spek en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
varkensvlees / kaas
Toon alle 44 recepten in dit boek