Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Zeeuwse pot

Van mosselsoep en kaneelpap; Zeeuwse streekgerechten en wetenswaardigheden.

Een boek van Jo van Lamoen

We hebben 44 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Zeeuwse pot, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

In dit boek staat een alfabetische selectie van Zeeuwse gerechten en lekkernijen als alikruiken, Cadzandse boerenpudding en reuzelbollen. In Zeeuwse pot worden de Zeeuwse keukengeheimen prijsgegeven.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Zeeuwse pot

Een greep uit de 44 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Zeeuwse pot:

Flip

Ingrediënten:
bier, citroensap, citroenschil, ei, oud bruin bier, pijpkaneel en suiker

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Kerstkrans

Ingrediënten:
amandel, amandelspijs, bladerdeeg, citroenrasp, citroensap, ei, franse vruchtjes, oranjesnippers, poedersuiker, suiker, water en zwarte kersen

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Zeeuwse pot:

Boerenjongens

Ingrediënten:
brandewijn, pijpkaneel, rozijnen en suiker

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
inmaak
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / nagerecht uit Zeeuwse pot:

Cadzandse boerenpudding

Ingrediënten:
anijszaad, bitterkoekjes, bladgelatine, ei, melk, suiker en vanillestokje

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Basisrecept uit Zeeuwse pot:

Amandelspijs basisrecept

Ingrediënten:
amandel, citroenrasp, citroensap, ei, suiker en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch uit Zeeuwse pot:

Gebraden appels

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, goudrenet en kaneel

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
fruit / broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Ontbijt / brunch / buffet uit Zeeuwse pot:

Paasbrood

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basterdsuiker, blauwe rozijnen, bloem, boter, citroenschil, ei, gele rozijnen, gist, kaneel, krenten, melk, oranjesnippers, poedersuiker, sukade en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Sara en Abraham

Ingrediënten:
amandel, bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, melk, poedersuiker, speculaaskruiden, water en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bijgerecht uit Zeeuwse pot:

Zeekraal

Ingrediënten:
beschuit, boter, citroensap, maïzena, nootmuskaat, room en zeekraal

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Suikerwafeltjes

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Speculaasbrokken

Ingrediënten:
amandel, boter, bruine basterdsuiker, melk, speculaaskruiden, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Mosselen, gekookt

Ingrediënten:
azijn, droge witte wijn, mosselen, prei, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, versgemalen zwarte peper, water, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Vissoep met aardappelen en reuzel

Ingrediënten:
aardappel, lente ui, peper, reuzel, ui, verse peterselie, zeevis en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
stoofgerecht / soep/bouillon / vis
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Mosselen, gebakken

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, mosselen, prei, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, versgemalen zwarte peper, water, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch uit Zeeuwse pot:

Reuzelbollen

Ingrediënten:
bloem, ei, gele rozijnen, gist, krenten, melk, reuzel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Borstplaat plus variaties

Ingrediënten:
cacao, koffie, melk, slagroom, suiker en vanille-extract

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
zoete hapjes / snoep / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drinken uit Zeeuwse pot:

Flodders

Ingrediënten:
brandewijn, gedroogde abrikoos, suiker en vanillestokje

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Kaneelkoekjes

Ingrediënten:
bloem, bruine basterdsuiker, honing, kaneel en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Zeeuwse kaasfondue

Ingrediënten:
belegen kaas, boter, gekookte ham, knoflook, knolselderij, krielaardappeltjes, maïzena, melk, mosterd, roomkaas, ui, verse peterselie, zeeuws spek en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
varkensvlees / kaas
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Bolussen

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, gist, kaneel, melk en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Toon alle 44 recepten in dit boek