Recept uit BioBudget:
Terug naar BioBudget.
BioBudget recepten
meer met minder
Helga de Graaf en Natasja Oehlen
Overzicht van alle recepten
Lunch / bijgerecht uit BioBudget:
Pastikaasburgers
- Ingrediënten:
- belegen kaas, bieslook, ei, meel, nootmuskaat, pastinaak, peper en roomboter
- Soort:
- vegetarisch
Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit BioBudget:
Salade van pastinaak met yoghurt en pecannoten
- Ingrediënten:
- citroen, dressing, gembersiroop, pastinaak, pecannoot, peper, peterselie, volle yoghurt, winterpostelein en zout
- Soort:
- salade / vegetarisch
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:
Bietentaart
- Ingrediënten:
- biet, bloem, boter, crème fraîche, ei, feta, laurier, munt, peper, walnoten, water, zout en peper en zout
- Soort:
- quiche / vegetarisch
Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit BioBudget:
Gevulde rode ui met met appel balsamico-portstroop
- Ingrediënten:
- appelstroop, balsamicoazijn, bloem, blue d'auvergne, boter, bulgur, ei, gedroogde porcini, groentebouillon, melk, peper, port, rode ui, walnoten, zongedroogde tomaat en zout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / nagerecht uit BioBudget:
Supersnelle tarte tatin met appel en dadelstroop
- Ingrediënten:
- appel, bladerdeeg, boter, dadelstroop en ei
- Soort:
- vegetarisch
Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit BioBudget:
Portobello gevuld met puree van geroosterde pompoen en geitenkaas
- Ingrediënten:
- knoflook, olijfolie, peper, pompoen, portobello, witschimmel-geitenkaas en zout
- Soort:
- vegetarisch
Ontbijt / lunch uit BioBudget:
Wentelteefjes
- Ingrediënten:
- brood, ei, kaneel, melk en suiker
- Soort:
- brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:
Raapstelenstamppot
- Ingrediënten:
- aardappel, boter, knoflook, oude kaas, peper, pijnboompitten, raapstelen, volle melk en zout
- Soort:
- stamppot / vegetarisch
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:
Souffle van zevenblad of brandnetel en schapenkaas
- Ingrediënten:
- belegen schapenkaas, bloem, boter, brandnetel, knoflook, melk, paprikapoeder, peper, sjalot, ui, zevenblad en zout
- Soort:
- ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Lunch / bijgerecht uit BioBudget:
Kikkererwt-koekjes met een salsa van witlof, rode ui en appel
- Ingrediënten:
- appel, azijn, bloem, chilipeper, citroen, ei, gember, kerrie, kikkererwten, knoflook, lente ui, olijfolie, peper, peterselie, quinoa, rode peper, ui, water, witlof en zout
- Soort:
- vegetarisch
Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit BioBudget:
Stamppot-bitterballen
- Ingrediënten:
- ei, mosterd, paneermeel, piccalilly en stamppot
- Soort:
- vegetarisch
Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit BioBudget:
raapstelenflapjes
- Ingrediënten:
- azijn, gerookte tofu, kappertjes, knoflook, meel, olijfolie, peper, raapstelen, salie, water en zout
- Soort:
- vegetarisch
Ontbijt / diner / nagerecht uit BioBudget:
Granola
- Ingrediënten:
- amandel, amarant, boekweit, cashewnoten, cranberries, gedroogd fruit, gojibessen, havermoutvlokken, hazelnoot, honing, kaneel, kokosrasp, lijnzaad, mulberries, nootmuskaat, olie, paranoot, pompoenpitten, pure chocolade, sesamzaad, speculaaskruiden, walnoten en zonnebloempitten
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit BioBudget:
Chutney
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, paprika, piment en rietsuiker
- Soort:
- chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Basisrecept uit BioBudget:
Wortelloof/kruidenzout
- Ingrediënten:
- gistvlokken, groen van bospeen en zout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / nagerecht uit BioBudget:
Bladerdeegtaart met vanilleroom en appelcompote
- Ingrediënten:
- agavesiroop, bladerdeeg, citroen, gelatine, goudreinet, rietsuiker, slagroom en vanillepoeder
- Soort:
- vegetarisch
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:
Aardappel-raapstelensalade
- Ingrediënten:
- aardappel, appelazijn, augurk, citroen, dille, kappertjes, kikkererwten, mayonaise, mosterd, olijfolie, peper, raapstelen, sojamelk, ui, yoghurt en zeezout
- Soort:
- salade / vegetarisch
Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:
Spruitenclafoutis
- Ingrediënten:
- ei, fenegriekzaad, hazelnoot, jonge kaas, meel, peper, roomboter, spruit, volle melk, yoghurt en zout
- Soort:
- ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Bijgerecht uit BioBudget:
Raita
- Ingrediënten:
- bloemkool, ingelegde citroen, komijn, komkommer, munt, yoghurt, zout en zwart mosterdzaad
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegetarisch
Bijgerecht uit BioBudget:
Hummus - Op z’n Mexicaans
- Ingrediënten:
- avocado, citroensap, jalapeñopeper, kikkererwten, knoflook, koriander en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegetarisch
Diner / lunch / hoofdgerecht uit BioBudget:
Tarkari
- Ingrediënten:
- gember, groente, groene chilipeper, komijnpoeder, korianderpoeder en olie
- Soort:
- curry / vegetarisch
Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit BioBudget:
Chinese-koolwraps met gemarineerde koolraap, venkel en appel met romige kerriedip
- Ingrediënten:
- appel, chinese kool, citroen, crème fraîche, gembersiroop, kerriepoeder, koolraap, mandarijn, mayonaise, olijfolie, peper, venkel en zout
- Soort:
- vegetarisch
Lunch / bijgerecht uit BioBudget:
Frittata van geroosterde groenten
- Ingrediënten:
- basilicum, ei, groente, olijfolie, parmezaanse kaas, peper en zout
- Soort:
- ei/omelet/frittata / vegetarisch
Diner / lunch / voorgerecht uit BioBudget:
Raapstelensoep
- Ingrediënten:
- cayennepeper, oude kaas, parmezaanse kaas, pasta, pecorino, peper, raapstelen, ui en zout
- Soort:
- soep/bouillon / pasta/noodles / vegetarisch
Recept uit BioBudget:
Het mag ook piccalilly zijn
- Ingrediënten:
- bloem, groente, kerrie, mosterdpoeder, natuurazijn, rietsuiker, rode peper en zout
- Soort:
- chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Diner / lunch / voorgerecht uit BioBudget:
Uiensoep
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, foelie, jeneverbes, knoflook, laurier, peper, prei, rode wijn, tamari, ui, wortel en zout
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Snack of tussendoortje uit BioBudget:
Popcorn
- Ingrediënten:
- maïskorrels
- Soort:
- vegetarisch
Lunch / bijgerecht uit BioBudget:
Nieuwe aardappeltaartjes
- Ingrediënten:
- aardappel, bladerdeeg, ei, melk, peper, peterselie, room en zout
- Soort:
- ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Bijgerecht / basisrecept uit BioBudget:
Uienboter
- Ingrediënten:
- olijfolie, ui en zout
- Soort:
- vegetarisch
Lunch / bijgerecht uit BioBudget:
Rösti van pastinaak, wortel en aardappel met courgette-perensla
- Ingrediënten:
- aardappel, basilicum, courgette, olijfolie, pastinaak, peer, peper, sinaasappel, tijm, wortel en zout
- Soort:
- vegetarisch
Bijgerecht uit BioBudget:
Hummus - Op z’n Hollands (oranje)
- Ingrediënten:
- citroensap, kikkererwten, oranje paprika, peper, peterselie, rode paprika, rode peper en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegetarisch
Lunch / bijgerecht uit BioBudget:
Sla van maïs, tomaat en rode ui, geserveerd met kruidige bonen
- Ingrediënten:
- appelazijn, appeldiksap, bieslook, bonen, knoflook, maïskolf, olijfolie, peper, peterselie, ras el hanout, rode ui, tomaat, ui, zonnebloemolie, zout en zure room
- Soort:
- salade / vegetarisch
Recept uit BioBudget:
Left-over pastataartjesbloemkool
Snack of tussendoortje uit BioBudget:
Pitten met pit
- Ingrediënten:
- pompoenpitten, shoyu, tamari en zonnebloempitten
- Soort:
- vegetarisch
Snack of tussendoortje uit BioBudget:
Tricolore schillenchips
- Ingrediënten:
- aardappelschillen, grof zeezout, kruiden, kruidenzout, schil van biet en schil van winterwortel
- Soort:
- vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit BioBudget:
Hollands stamppotje van doperwten en verse kruiden met oesterzwammen en krokant gebakken spek
- Ingrediënten:
- aardappel, basilicum, crème fraîche, doperwten, knoflook, oesterzwam, ontbijtspek, peper, peterselie en zout
- Soort:
- vlees
Ontbijt / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit BioBudget:
Broodpuddinkjes
- Ingrediënten:
- abrikoos, citroen, cointreau, cranberries, krenten, melk, oud brood, roomboter, rozijnen, rum, sinaasappel, slagroom en suiker
- Soort:
- vegetarisch
Diner / lunch / voorgerecht uit BioBudget:
Pastinaaksoep met gepofte knoflook
- Ingrediënten:
- citroenrasp, knoflook, olijfolie, pastinaak, peper, rozemarijn, ui en zout
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit BioBudget:
Gefrituurde varkenssnuit
- Ingrediënten:
- bouillon en varkenssnuit
- Soort:
- vlees
Basisrecept uit BioBudget:
Komkommerschillen dressing
- Ingrediënten:
- honing, komkommerschil, limoen, olijfolie, peper en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegetarisch
Diner / lunch / hoofdgerecht uit BioBudget:
Goedkope biefstuk
- Ingrediënten:
- biefstuk
- Soort:
- vlees
Bijgerecht / basisrecept uit BioBudget:
Gremolata
- Ingrediënten:
- citroen, knoflook en peterselie
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegetarisch
Bijgerecht uit BioBudget:
Croutons
- Ingrediënten:
- brood, knoflookpoeder, olijfolie, peper en zout
- Soort:
- brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit BioBudget:
Gestoofde koeienwangen
- Ingrediënten:
- boter, knoflook, koeienwang, runderbouillon en ui
- Soort:
- vlees
Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit BioBudget:
Tempura van ui
- Ingrediënten:
- bakpoeder, geelwortel, komijn, kruidenzout, lavas, meel, olie, peper, ui en water
- Soort:
- vegetarisch
Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit BioBudget:
Vegaburger met geitenkaas en walnoten
- Ingrediënten:
- ei, feta, geitenkaas, gierst, knoflook, koriander, maïsmeel, olijfolie, paprikapoeder, rode linzen, ui, walnoten, wortel en zwarte olijf
- Soort:
- vegetarisch
Bijgerecht uit BioBudget:
Atjar
- Ingrediënten:
- bloemkool, knoflook, peperkorrel, suiker, water, witte wijnazijn en wortel
- Soort:
- chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Recept uit BioBudget:
Brandnetel- hondsdrafpesto
- Ingrediënten:
- brandneteltoppen, hazelnoten, hondsdraf, knoflook, olijfolie, peper, pistachenoten en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegetarisch
Bijgerecht uit BioBudget:
Hummus - Op z’n Grieks
- Ingrediënten:
- citroensap, feta, kaneel, kikkererwten, knoflook, peper, spinazie, tahin en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegetarisch
Recept uit BioBudget:
Kokospesto
- Ingrediënten:
- citroensap, groene chilipeper, knoflook, kokosroom, koriander, peper, pistachenoten, suiker en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegetarisch
Basisrecept uit BioBudget:
Kippenbouillon
- Ingrediënten:
- courgette, kipresten, knoflook, laurier, peper, peterselie, tijm, ui, wortel, wortelpeterselie en zout
- Soort:
- soep/bouillon / gevogelte
Basisrecept uit BioBudget:
Topbodem Voor Hartige Taart
- Ingrediënten:
- boter, ei, noten, oud brood, peper en peterselie
- Soort:
- quiche / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Bijgerecht uit BioBudget:
Hummus - Het origineel
- Ingrediënten:
- citroensap, kikkererwten, knoflook, olijfolie, peper, tahin en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegetarisch
Bijgerecht uit BioBudget:
Hummus - Op z’n Noord-Afrikaans
- Ingrediënten:
- citroen, harissa, kikkererwten, knoflook en tahin
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegetarisch
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:
Gnocchi met pompoen en pesto van cavelo nero
- Ingrediënten:
- aardappel, bloem, boter, cavolo nero, eidooier, hazelnoot, knoflook, nootmuskaat, olie, olijfolie, parmezaanse kaas, pinda, pompoen, zeezout en zout
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / pasta/noodles / vegetarisch
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:
Risotto met radicchio
- Ingrediënten:
- belegen geitenkaas, belegen schapenkaas, boter, cranberries, groentebouillon, havermoutvlokken, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, radicchio, sjalot en zout
- Soort:
- risotto / vegetarisch
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:
Ravioli gevuld met seitan, panir en aubergine in een soepje van aardpeer
- Ingrediënten:
- aardpeer, aubergine, ei, knoflook, olie, olijfolie, panir, pastabloem, room, seitan, sojasaus, tarwebloem, ui, water, witte wijn en zout
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Basisrecept uit BioBudget:
Visbouillon van restjes
- Ingrediënten:
- garnalenkoppen, garnalenpantsers, groenten, knoflook, knolselderij, laurier, olie, room, sjalot, tomatenpuree, visbouillon en witte wijn
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:
Uientaart
- Ingrediënten:
- bloem, gist, knoflook, melk, olijfolie, peper, rietsuiker, tijm, trostomaat, ui, water, zout en zwarte olijf
- Soort:
- quiche / vegetarisch
Diner / voorgerecht uit BioBudget:
Bloemkool van de grill met bloemkool- walnoot-peterselie-salade
- Ingrediënten:
- bloemkool, citroen, olijfolie, peper, peterselie, rode ui, walnoten, walnootolie en zout
- Soort:
- vegetarisch
Bijgerecht uit BioBudget:
Hummus - Op z’n Japans
- Ingrediënten:
- citroensap, kikkererwten, olijfolie, tahin, wasabi en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit BioBudget:
Vegaversie: kaaskletskop
- Ingrediënten:
- belegen boerenkaas, paprikapoeder, peper en zout
- Soort:
- vegetarisch
Bijgerecht uit BioBudget:
Soldaten
- Ingrediënten:
- olie, oud brood en zout
- Soort:
- brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:
Risotto met venkel en sinaasappel
- Ingrediënten:
- belegen geitenkaas, dragon, groentebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, risottorijst, sinaasappel, ui, venkel en witte wijn
- Soort:
- risotto / rijst / vegetarisch
Lunch / bijgerecht uit BioBudget:
Carpaccio
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, bloemkool en rucola
- Soort:
- vegetarisch
Lunch / bijgerecht uit BioBudget:
Left-over pastataartjes
- Ingrediënten:
- bloem, bloemkool, gruyère, italiaanse kruiden, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, peper, prei, slagroom en zout
- Soort:
- pasta/noodles / vegetarisch
Diner / lunch / hoofdgerecht uit BioBudget:
Frittata met geroosterde pompoen, boerenkool en geitenkaas
- Ingrediënten:
- boerenkool, ei, geitenkaas, knoflook, olijfolie, peper, pompoen, rozemarijn, ui en zout
- Soort:
- ei/omelet/frittata / vegetarisch
Snack of tussendoortje uit BioBudget:
Super sticky sweet
- Ingrediënten:
- boter, honing en popcorn
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit BioBudget:
Boerenkoolpesto
- Ingrediënten:
- boerenkool, gekonfijte knoflook, olijfolie, pecannoot, peper en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegetarisch
Snack of tussendoortje uit BioBudget:
Heerlijk hartig
- Ingrediënten:
- boter, citroenrasp, popcorn, rozemarijn en zout
- Soort:
- vegetarisch
Bijgerecht / snack of tussendoortje uit BioBudget:
Bloemkoolballetjes
- Ingrediënten:
- bloemkool, ei, knoflook, oud brood, peper, peterselie, schapenkaas en zout
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit BioBudget:
Peterseliepesto
- Ingrediënten:
- amandel, basilicum, citroen, hazelnoot, knoflook, olijfolie, pecannoten, peper, peterselie, pijnboompitten, sinaasappel en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegetarisch
Recept uit BioBudget:
Raapstelenpesto
- Ingrediënten:
- knoflook, olijfolie, oude kaas, parmezaanse kaas, pecorino, pijnboompitten, raapstelen, walnoten, witte wijnazijn en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegetarisch
Diner / lunch / hoofdgerecht uit BioBudget:
Snijbietkoekjes met quinoa en feta, tuinbonenpuree met munt en appel- komkommersalade
- Ingrediënten:
- appel, bloem, citroen, ei, feta, komkommer, munt, olijfolie, peper, peterselie, quinoa, rode ui, snijbiet, tuinboon, witte wijnazijn en zout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:
(Paas)stamppottaart van venkel en noten
- Ingrediënten:
- aardappel, amandel, ei, gele paprika, hazelnoot, peper, roomboter, venkel, volle melk, walnoten en zout
- Soort:
- stamppot / quiche / vegetarisch
Basisrecept uit BioBudget:
Pasta- of pizzasaus
- Ingrediënten:
- basilicum, knoflook, olijfolie, suiker, tomaat en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegetarisch
Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit BioBudget:
Groene salade met gele biet, sinaasappel, walnoot en granaatappel
- Ingrediënten:
- appelazijn, appeldiksap, gedroogde tomaat, geitenfeta, gele biet, granaatappel, knoflook, navelsinaasappel, olijfolie, peper, peterselie, veldsla, walnoten, winterpostelein, zonnebloemolie, zout en zwarte olijf
- Soort:
- salade / vegetarisch
Diner / lunch / voorgerecht uit BioBudget:
Tuinbonensoepje met basilicum en munt
- Ingrediënten:
- basilicum, munt, olijfolie, peper, suiker, tuinbonen, ui, zeezout, zout en zuring
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Diner / lunch / voorgerecht uit BioBudget:
Bietensoep met dupuislinzen, zoetzure biet en karwijroom
- Ingrediënten:
- appelazijn, crème fraîche, dadelstroop, dupuislinzen, groentebouillon, karwijzaad, knoflook, laurier, olijfolie, peper, rode biet, ui, water en zout
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Snack of tussendoortje uit BioBudget:
Pepita
- Ingrediënten:
- cayennepeper, kerrie, knoflookpoeder, olie, paprikapoeder, pompoenpitten en zout
- Soort:
- vegetarisch
Bijgerecht uit BioBudget:
Gekarameliseerde bietjes
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, biet, citroensap, honing, knoflook, olijfolie, peper, tijm en zout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:
Risotto met doperwten en mascarpone
- Ingrediënten:
- belegen geitenkaas, belegen schapenkaas, bosui, doperwten, groentebouillon, havermoutvlokken, knoflook, mascarpone, olijfolie, pecorino, peper, prei, ui, witte wijn en zout
- Soort:
- risotto / rijst / vegetarisch
Basisrecept uit BioBudget:
Basilicum(stelen)olie
- Ingrediënten:
- basilicumstelen, olijfolie en peperkorrel
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegetarisch
Bijgerecht uit BioBudget:
Dal
- Ingrediënten:
- gember, knoflook, kurkuma, rode linzen, ui en water
- Soort:
- vegetarisch
Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit BioBudget:
Wentelteefjes
- Ingrediënten:
- basilicum, brood, knoflook, olijfolie, peper, tomaat en zout
- Soort:
- brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Basisrecept uit BioBudget:
Recept pizzadeeg
- Ingrediënten:
- bloem, gist, rietsuiker, water en zout
- Soort:
- pizza / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Bijgerecht / basisrecept uit BioBudget:
Zoete citrusschilletjes
- Ingrediënten:
- citrusvrucht, suiker en water
- Soort:
- vegetarisch
Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit BioBudget:
Salade van winterpostelein met geurig gebakken paddenstoelen en kruidige crème fraîche
- Ingrediënten:
- crème fraîche, kastanjechampignons, knoflook, munt, oesterzwam, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peper, peterselie, tijm, winterpostelein en zout
- Soort:
- salade / vegetarisch