Recept uit Verrot lekker:
Groene kool en kerrie
- Ingrediënten:
- groene kool, kerrie, ui en zeezout
- Soort:
- vegetarisch
Vind de smakelijkste recepten in uw eigen kookboeken.
We hebben 145 recepten uit dit boek geindexeerd.
Wij maken uw kookboeken, zoals Verrot lekker, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
“Fermenteren is een opvallende trend. We zien topchefs als Jonnie Boer heel erg in de weer met fermenteren.” Hans Steenbergen, Foodtrendwatcher of the year. Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren, een techniek van vroeger die helemaal terugkomt. Het past in de trend van gezond en het verduurzamen van voedsel. Alles wat we lekker vinden, is vaak gefermenteerd. Zoals: vanille, koffie, wijn, bier, kaas, brood, peper, etc. Het enige wat je nodig hebt is zout, water, groente (of fruit), steriele potten en tijd. Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen aan de orde: niet alleen groente en fruit, ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen. Auteur Christian Weij geeft je zijn basisregels en maakt je thuis in de wereld van het fermenteren. Weij: “Neem een witte kool. Die kun je natuurlijk gewoon laten rotten, maar dan kun je hem na een week of zes weggooien. Je kunt hem ook gecontroleerd laten rotten: als ik er zout bij breng, kan de melkzuurbacterie als enige overleven en die zet de koolhydraten om in melkzuur. En zo ontstaat zure kool.”
Yvette van Boven liet in een tv-uitzending zien hoe de Romeinen vroeger vissaus (ook wel garum genoemd) maakten. Door verse vis in stukjes gesneden met 15% zout 6 maanden in een pot te laten staan, krijgen ‘goede’ bacteriën het voor het zeggen boven hun ‘slechte’ neefjes, en wordt de vis langzaam omgezet in een diepe, rijke vissaus. Fermenteren heet dat.
Lees meer…
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Een greep uit de 145 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Recept uit Verrot lekker:
Bijgerecht uit Verrot lekker:
Recept uit Verrot lekker:
Recept uit Verrot lekker:
Recept uit Verrot lekker:
Drinken uit Verrot lekker:
Bijgerecht uit Verrot lekker:
Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Verrot lekker:
Drinken uit Verrot lekker:
Recept uit Verrot lekker:
Recept uit Verrot lekker:
Recept uit Verrot lekker:
Drinken uit Verrot lekker:
Bijgerecht uit Verrot lekker:
Drinken uit Verrot lekker:
Recept uit Verrot lekker:
Recept uit Verrot lekker:
Drinken uit Verrot lekker:
Recept uit Verrot lekker:
Recept uit Verrot lekker: