Russell Norman - Spuntino

Spuntino

een culinair avontuur door de straten van New York

Een boek van Russell Norman

We hebben 123 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Spuntino, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Vertaald

Over Spuntino

Kookboek van het jaar 2015!

Spuntino is de langverwachte opvolger van de bestseller en Kookboek van het jaar 2013 Polpo van Russel Norman.
En net als bij Polpo zullen zowel onderwerp als vormgeving heel origineel zijn. Ook Spuntino valt op door zijn bijzondere rug en de prachtige fotografie


Spuntino is de derde onderneming van het team achter de restaurants Polpo en Polpetto, waar Noord-Italiaanse gerechten geserveerd worden. Spuntino is echter een Amerikaanse diner, het soort dat je vindt in het hippe Brooklyn.

Spuntino is New York in boekvorm: van pittige salades tot sappige sliders, van rijke pizzette tot dronken desserts. Je zult een glimp opvangen van de New Yorkse foodie-hemel tijdens de culinaire wandeling door culturele centra van de stad en eigenzinnige buurten zoals East Village en Williamsburg. Russell Norman toont zijn favoriete delicatessenwinkels, brasseries, straathandelaren, snoepwinkels en drankbars.
Verscholen achter een roestbruine voorgeven in het bruisende hart van het Londense Soho vind je Spuntino: de belichaming van de bruisende restaurantscene van New York.
Spuntino neemt je mee op culinair avontuur naar New York en brengt het beste van de Amerikaanse keuken naar jouw keuken.

Boekrecensie

Spuntino van Russell Norman geïndexeerd.

“Honderdtwintig zinderende recepten uit Russell Normans restaurant SPUNTINO”. “Een culinair avontuur door de straten van New York”. En dan ook nog eens winnaar kookboek van het jaar 2015. Dat belooft veel goeds!
Lees meer…


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Spuntino

Een greep uit de 123 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje uit Spuntino:

Slider met runderwang, knolselderij en chipotlepeper

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, briochebroodjes, chipotlepeperpuree, citroen, crème fraîche, kippenbouillon, knolselderij, laurier, mayonaise, olijfolie, rode wijn, rozemarijn, runderwangen, sinaasappel, ui, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Gefrituurde gevulde olijven

Ingrediënten:
ansjovis op olie, bloem, citroen, ei, groene olijven, knoflook, panko, parmezaanse kaas, peper, salie en zonnebloemolie

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje uit Spuntino:

Slider met rundvlees en beenmerg

Ingrediënten:
augurk, beenmerg, briochebroodjes, broodkruimels, ei, extra vergine olijfolie, gruyère, knoflook, oreganoblaadjes, rundergehakt, sjalot, tomatenpuree, ui en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Spuntino:

Pittige worst, linzen en radicchio

Ingrediënten:
bleekselderij, castelluccio-linzen, chiliflakes, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, italiaanse varkensworsten, knoflook, peper, peterselie, puylinzen, radicchio, rozemarijn, ui, venkel, venkelzaad, wortel en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Bloemkool-gorgonzolakroket

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, boter, dolcelatte, ei, extra vierge olijfolie, grof zeezout, panko, peper, volle melk, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Spuntino:

Salade van bieten, pistachenoten en ricotta salata

Ingrediënten:
bieten, peper, pistachenoten, ricotta salata, rodewijnazijn, sherry-azijndressing, sjalot, tafelsuiker, waterkers, zeezout en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Drinken uit Spuntino:

Seelbach

Ingrediënten:
angosturabitter, bourbon, citroenschil, peychaud's bitter, prosecco en triple sec

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Spuntino:

Zeebaars, venkel en olijven

Ingrediënten:
chiliflakes, citroen, extra vergine olijfolie, kalamata-olijven, kappertjes, knoflook, pruimtomaten, rode ui, rozemarijn, venkel, witte wijn, zeebaarsfilet en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Spuntino:

Toast met bakkeljauw

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje uit Spuntino:

Slider met ossenstaart, mosterd en waterkers

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, briochebroodjes, dijonmosterd, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, ossenstaart, rode wijn, tijm, ui, waterkers, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Basisrecept uit Spuntino:

Mayonaise

Ingrediënten:
dijonmosterd, eidooier, peper, wittewijnazijn, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Spuntino:

Runderwang, boerenkool en bloemkool

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bloemkool, boerenkool, boter, kippenbouillon, laurier, melk, peper, rode wijn, rozemarijn, runderwangen, sinaasappel, ui, wortel, zeezout, zoete sherry, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje uit Spuntino:

Kip met cornflakes

Ingrediënten:
bloem, cornflakes, dijonmosterd, ei, kerriepoeder, kippendijen, paprikapoeder, peper, tafelsuiker, tijm, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Drinken uit Spuntino:

Sazerac

Ingrediënten:
absint, citroenschil, peychaud's bitter, rye whiskey en suikersiroop

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Pizzetta met paarse broccoli en pittige worst

Ingrediënten:
chiliflakes, extra vierge olijfolie, grof zeezout, italiaanse worsten, knoflook, mozzarella, paarse broccoli, parmezaanse kaas, peper en pizzettabodem

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees / pizza
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Spuntino:

Salade van bieten, zachtgekookt ei en ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis op olie, bieten, ei, rodewijnazijn, sherry-azijndressing, sjalot, tafelsuiker, waterkers, zeezout en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Kruidige noten

Ingrediënten:
amandelen, cayennepeper, hazelnoten, olijfolie, pecannoten, peper, rozemarijn, tafelsuiker en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Spuntino:

Salade van asperges, zachtgekookt ei en hazelnoten

Ingrediënten:
ei, friséesla, groene asperges, hazelnoten, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, lente-ui, peper, veldsla, vinaigrette, zeezout en zwart sesamzaad

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Spuntino:

Zeebrasem, koolrabi en pijnboompitten

Ingrediënten:
citroen, dragon, extra vergine olijfolie, knoflook, koolrabi, mayonaise, pijnboompitten, rode chilipeper, zeebrasemfilets en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 123 recepten in dit boek