Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Morito

Een boek van Samuel Clark en Samantha Clark

We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Morito, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Kookboek van de maand mei 2015

Na Moro,Casa Moro en Moro Londen is er nu het langverwachte Morito. Morito is de tapas- en mezzebar van Sam en Sam Clark die ze openden naast hun restaurant Moro in Londen: ‘The little sister of Moro, the noisier, more rebellious sibling.’. In het kookboek vind je de heerlijke tapas en mezze van kooklegendes Samuel en Samantha Clark. In Morito vind je meer dan 150 eenvoudige seizoengerechten. Morito is een prachtig cadeauboek voor fans van Spaanse en Midden-Oosterse tapas en mezze.

‘Een toegankelijke Ottolenghi.’ - Jonah Freud, de Kookboekhandel

‘Moro’s stoere kleine zusje.’ - Athenaeum.nl


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Morito

Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Groene pruimen

Ingrediënten:
groene pruimen en zout

Keuken:
Libanees / Turks
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gefrituurde artisjokken

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, bloem, citroen, citroensap, pimentón, ronde artisjok en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gerimpelde aardappels (met mojo verde)

Ingrediënten:
jersey royal, mojo verde, nieuwe aardappel, opperdoezer-ronde en water

Keuken:
Spaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken / aperitief / cocktails uit Morito:

Portonic

Ingrediënten:
citroen, droge witte port, ijsblokjes, limoen en tonic

Keuken:
Mediterraans / Portugees
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken / aperitief / cocktails uit Morito:

Fino lacuesta

Ingrediënten:
fino sherry, ijsblokjes, lacuesta vermut rojo, manzanilla-sherry, oranjebitter en sinaasappelschil

Keuken:
Spaans
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Revuelto met knoflookstengels en garnalen

Ingrediënten:
ei, extra vergine olijfolie, scharrelei, spinazie, steurgarnaal, verse bladpeterselie en knoflook

Keuken:
Spaans
Soort:
ei/omelet/frittata / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Hummus

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, kikkererwten uit blik, knoflook, tahin en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Morito:

Lamskebab

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijnzaad, kaneel, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, lamsbout, lamsfilet, lamsvlees, laurierblad, olijfolie, pimentón, tijm, ui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Picknick / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tabouleh in vier seizoenen - herfst

Ingrediënten:
amandel, bosui, bulgur, citroensap, extra vergine olijfolie, kaneel, knoflook, sultanadruiven, verjus, verse bladpeterselie, verse munt, verse vijg, walnoten, witte muskaatdruiven en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept / lunchgerecht uit Morito:

Moritomerguez

Ingrediënten:
dunne natuurdarm, fijn zout, karwij, korianderpoeder, gemalen venkelzaad, kaneel, knoflook, lamsschouder, mariakaakje, mild paprikapoeder, pikant paprikapoeder, rode chilipeper, rundervet, ui, verse koriander en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Vissenkop, dadels en sherryazijn

Ingrediënten:
bloem, bruine suiker, citroen, dadel, dadelstroop, extra vergine olijfolie, gemalen korianderzaad, groene chilipeper, knoflook, koolzaadolie, rucola, sherryazijn, verse koriander, vissenkop en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
frituur / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Ontbijt / brunch / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Huevos rotos

Ingrediënten:
aardappel, ei, chorizo, groene paprika, knoflook, olijfolie, pimentón dulce, rode paprika, scharrelei, spaanse ui, ui, verse bladpeterselie, verse rozemarijn en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

montadito kwarteleitje met jamón

Ingrediënten:
ciabatta, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, jamón ibérico, knoflook, kwartelei, moritobroodje en tomaat

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht uit Morito:

Amaretto-ijs met gezouten marcona-amandelen

Ingrediënten:
amaretto, kaneelstokje, marcona amandelen, scharrelei, slagroom, vanillestokje, volle melk en witte basterdsuiker

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Basisrecept uit Morito:

Zuurbessenwodka

Ingrediënten:
gedroogde zuurbessen en wodka

Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Duif en milde knoflookpuree

Ingrediënten:
boter, duivenborst, extra vergine olijfolie, jonge knoflook, lamsnier, verse bladpeterselie en volle melk

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Revuelto met zee-egels of oesters

Ingrediënten:
ei, bosui, extra vergine olijfolie, gonaden van zee-egel, oester, scharrelei en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
ei/omelet/frittata / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Erwtjes, little gem en zoete kruiden

Ingrediënten:
citroensap, doperwtjes, gemalen piment, griekse yoghurt, knoflook, little gem, melk, olijfolie, sinaasappelsap, sinaasappelschil, suiker, verse dille, verse dragon, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Toon alle 181 recepten in dit boek