Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Morito

Een boek van Samuel Clark en Samantha Clark

We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Morito, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Kookboek van de maand mei 2015

Na Moro,Casa Moro en Moro Londen is er nu het langverwachte Morito. Morito is de tapas- en mezzebar van Sam en Sam Clark die ze openden naast hun restaurant Moro in Londen: ‘The little sister of Moro, the noisier, more rebellious sibling.’. In het kookboek vind je de heerlijke tapas en mezze van kooklegendes Samuel en Samantha Clark. In Morito vind je meer dan 150 eenvoudige seizoengerechten. Morito is een prachtig cadeauboek voor fans van Spaanse en Midden-Oosterse tapas en mezze.

‘Een toegankelijke Ottolenghi.’ - Jonah Freud, de Kookboekhandel

‘Moro’s stoere kleine zusje.’ - Athenaeum.nl


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Morito

Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Rabarber-dragonsalade

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, jonge rabarber en verse dragon

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Garnalen, tamarinde en groene chilipeper

Ingrediënten:
boter, gedroogde tamarindepeul, groene chilipeper, knoflook, korianderzaad, olijfolie, steurgarnaal, suiker en verse koriander

Keuken:
Mediterraans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht uit Morito:

Morito-dukkah

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, boter, cashewnoten, chilipoeder, chilivlokken, komijnzaad, korianderzaad, pikant paprikapoeder en sesamzaad

Keuken:
Mediterraans / Egyptisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Groene tahin

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, knoflook, moscatelazijn, suiker, tahin, verse basilicum, verse bladpeterselie, verse dille, verse dragon, wittewijnazijn en zoete wittewijnazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Pijlinktvis, kapperappel en tomaat

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, inktvis, kapperappel, kerstomaat, rodewijnazijn en verse dille

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / basisrecept uit Morito:

Moritobroodjes

Ingrediënten:
durum tarwemeel, fijn zeezout, instantgist, olijfolie, suiker en water

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken / aperitief / cocktails uit Morito:

Portonic

Ingrediënten:
citroen, droge witte port, ijsblokjes, limoen en tonic

Keuken:
Mediterraans / Portugees
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Morito:

Butifarra, witte bonen en alioli

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, blik cannellinibonen, butifarra, extra vergine olijfolie, gedroogde witte cannellinibonen, knoflook, laurierblad, verse bladpeterselie en witte bonen

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vlees
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gefrituurde aubergines

Ingrediënten:
aubergine, olijfolie en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Mosselen, feta en dille

Ingrediënten:
feta, groene paprika, kerstomaat, knoflook, laurierblad, mosselen, olijfolie, rode chilipeper, suiker, ui, venkelknol, verse bladpeterselie, verse dille en witte wijn

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Groene tomaten, komijn en krokante knoflook

Ingrediënten:
groene tomaat, knoflook, komijnzaad, olijfolie, rodewijnazijn, suiker, sumak, verse munt en witte knoflooksaus

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht uit Morito:

Koffie-ijs

Ingrediënten:
espresso, kaneelstokje, melk, scharrelei, slagroom, vanillestokje en witte basterdsuiker

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Zeebaarskuit a la plancha

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, citroensap, citroenschil, extra vergine olijfolie, haringkuit, maldon zeezout, tongkuit, verse bladpeterselie en zeebaarskuit

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Revuelto met garnalen en paddenstoelen

Ingrediënten:
ei, bosui, extra vergine olijfolie, knoflook, oesterzwam, scharrelei, steurgarnaal, verse bladpeterselie en wilde paddestoelen

Keuken:
Spaans
Soort:
ei/omelet/frittata / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gefrituurde vis - pescaíto frito

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, babyinktvis, bloem, citroen, fijn griesmeel, bloem, mul, olijfolie, pijlinktvis, puntillitas, semola rimacinata, sumak, verse ansjovis, vis en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
frituur / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tortilla met spinazie en jamón

Ingrediënten:
ei, boter, jamón, olijfolie, oregano, scharrelei en spinazie

Keuken:
Spaans
Soort:
tortilla / vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken / aperitief / cocktails uit Morito:

Moritopolitan

Ingrediënten:
citroensap, cointreau, granaatappelsap, granaatappelsiroop, ijsblokjes, rozenblaadjes, rozenwater, suikersiroop en zuurbessenwodka

Keuken:
Mediterraans
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Zeekat, kikkererwten en chiliolie

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, fino sherry, kikkererwten, knoflook, laurierblad, olijfolie, pijlinktvis, rode chilipeper, rode ui, selderijstengel, tomaat, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, witte wijn, wortel en zeekat

Keuken:
Mediterraans
Soort:
stoofgerecht / vis
Toon alle 181 recepten in dit boek