Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Morito

Een boek van Samuel Clark en Samantha Clark

We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Morito, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Kookboek van de maand mei 2015

Na Moro,Casa Moro en Moro Londen is er nu het langverwachte Morito. Morito is de tapas- en mezzebar van Sam en Sam Clark die ze openden naast hun restaurant Moro in Londen: ‘The little sister of Moro, the noisier, more rebellious sibling.’. In het kookboek vind je de heerlijke tapas en mezze van kooklegendes Samuel en Samantha Clark. In Morito vind je meer dan 150 eenvoudige seizoengerechten. Morito is een prachtig cadeauboek voor fans van Spaanse en Midden-Oosterse tapas en mezze.

‘Een toegankelijke Ottolenghi.’ - Jonah Freud, de Kookboekhandel

‘Moro’s stoere kleine zusje.’ - Athenaeum.nl


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Morito

Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken / aperitief / cocktails uit Morito:

Vermut espumoso

Ingrediënten:
cava, ijsblokjes, lacuesta vermut rojo en sinaasappel

Keuken:
Spaans
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Platbrood, lever en komijn

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, boter, chilivlokken, citroensap, kalfslever, komijnzaad, pikant paprikapoeder, pitabroodje, platbrood, rode ui, rodewijnazijn, suiker, verse munt, verse peterselie en verse rode chilipeper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Zeebaarsceviche, bittersinaasappel en komijn

Ingrediënten:
bosui, citroen, extra vergine olijfolie, garnalen, komijnzaad, moscatelazijn, oregano, sap van bergamotcitroen, sap van bittersinaasappels, sinaasappel, sint-jakobsschelpen, suiker, wittewijnazijn, zeebaarsfilet en zoete wittewijnazijn

Keuken:
Mediterraans / Zuid Amerikaans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gegrilde sardientjes, koriander en komijn

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, extra vergine olijfolie, harissa, jonge knoflook, komijnzaad, verse koriander en verse sardines

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht uit Morito:

Marianna's druivencompote

Ingrediënten:
citroensap, griekse yoghurt, labneh, muskaatdruiven, sultanadruiven, water en witte basterdsuiker

Keuken:
Grieks
Soort:
fruit / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Courgette tortilla

Ingrediënten:
ei, citroenrasp, courgette, jamón, knoflook, olijfolie, scharrelei en verse munt

Keuken:
Spaans
Soort:
tortilla / vlees / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Groene mayonaise

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, mayonaise, moscatelazijn, olijfolie extra vergine, suiker, verse basilicum, verse dille, verse dragon en zoete wittewijnazijn

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tabouleh in vier seizoenen - zomer

Ingrediënten:
bosui, bulgur, citroensap, extra vergine olijfolie, kaneel, kerstomaat, knoflook, komkommer, verse bladpeterselie en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Zeekat, kikkererwten en chiliolie

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, fino sherry, kikkererwten, knoflook, laurierblad, olijfolie, pijlinktvis, rode chilipeper, rode ui, selderijstengel, tomaat, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, witte wijn, wortel en zeekat

Keuken:
Mediterraans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Picknick / buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tabouleh in vier seizoenen - winter

Ingrediënten:
bloemkool, bosui, granaatappeldressing, granaatappelpitten, jonge venkelknol, kaneel, knoflook, radicchio, roodlof, verse bladpeterselie, verse munt, walnoten en zout

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Morito:

Fideos met strandschelpen

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, capelli d'angelo, citroen, citroenschil, citroentijm, cognac, engelenhaarspaghetti, fideos pasta, groene paprika, kerstomaat, kokkels, laurierblad, mosselen, olijfolie, pimentón, prei, rode chilipeper, saffraandraadjes, schalen van schaaldieren, strandschelpen, tijm, ui, venkelzaad, verse bladpeterselie, witte wijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Morito:

Gestoofd konijn

Ingrediënten:
kaneelstokje, konijn, laurierblad, olijfolie, oregano, piment, prei, rode ui, rode wijn, rodewijnazijn, sinaasappelschil, suiker, tomatenpassata, tomatenpuree, verse rozemarijn, verse tijm en wortel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Langzaam gegaarde prei, yoghurt en walnoten

Ingrediënten:
bloem, boter, chiliboter, griekse yoghurt, maïzena, olijfolie, pijnboompitten, prei, scharreleidooier, verse munt en walnoten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Morito:

Lamskebab compleet samengesteld

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, chilivlokken, citroensap, hummus, lamskebab, little gem, olijfolie, pitabroodje, platbrood, rode chilipeper, rucola, tomaat, turkse ingelegde chilipeper, verse koriander, verse munt, witte kool en yoghurt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / barbecue/grill / brood en broodgerecht
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gambas rojas a la plancha - rode garnalen a la plancha

Ingrediënten:
avocado, citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, groene chilipeper, knoflook, moscatelazijn, olijfolie, rode garnalen, suiker, verse koriander, wittewijnazijn en zoete wittewijnazijn

Keuken:
Spaans
Soort:
barbecue/grill / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Spinazie-citroensalade

Ingrediënten:
citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, snijbiet, spinazie, suiker en water

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gerimpelde aardappels (met mojo verde)

Ingrediënten:
jersey royal, mojo verde, nieuwe aardappel, opperdoezer-ronde en water

Keuken:
Spaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Toon alle 181 recepten in dit boek