Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Morito

Een boek van Samuel Clark en Samantha Clark

We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Morito, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Kookboek van de maand mei 2015

Na Moro,Casa Moro en Moro Londen is er nu het langverwachte Morito. Morito is de tapas- en mezzebar van Sam en Sam Clark die ze openden naast hun restaurant Moro in Londen: ‘The little sister of Moro, the noisier, more rebellious sibling.’. In het kookboek vind je de heerlijke tapas en mezze van kooklegendes Samuel en Samantha Clark. In Morito vind je meer dan 150 eenvoudige seizoengerechten. Morito is een prachtig cadeauboek voor fans van Spaanse en Midden-Oosterse tapas en mezze.

‘Een toegankelijke Ottolenghi.’ - Jonah Freud, de Kookboekhandel

‘Moro’s stoere kleine zusje.’ - Athenaeum.nl


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Morito

Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Zelfgemaakte pickles

Ingrediënten:
bloemkool, droge witte wijn, honing, knoflook, korianderzaad, laurierblad, moscatelazijn, olijfolie, rode biet, rode chilipeper, suiker, witte balsamicoazijn, wittewijnazijn, wortel, zeezout en zoete wittewijnazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Kip piri piri

Ingrediënten:
gedroogde rode chilipeper, gemalen koriander, kippenbouillon, kippenvleugel, knoflook, laurierblad, moscatelazijn, olijfolie, oregano, paprika, pimentón, puntpaprika, rode chilipeper, rozemarijn, scharreldrumstick, suiker, witte wijn, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte / pekel en marinades
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht uit Morito:

Walnotenbaklava

Ingrediënten:
citroenschil, filodeegvellen, gedroogde rozenblaadjes, gemalen kruidnagel, gezouten boter, kaneel, kaneelstokje, kardemompeul, pistachenoten, rozenwater, sinaasappelschil, walnoten, water, wit broodkruim en witte basterdsuiker

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Salmorejo

Ingrediënten:
broodkruim, extra vergine olijfolie, groene paprika, knoflook, rode ui, rodewijnazijn, suiker, verse munt en zoete tomaat

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Zeebaarskuit a la plancha

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, citroensap, citroenschil, extra vergine olijfolie, haringkuit, maldon zeezout, tongkuit, verse bladpeterselie en zeebaarskuit

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tortilla met spinazie en jamón

Ingrediënten:
ei, boter, jamón, olijfolie, oregano, scharrelei en spinazie

Keuken:
Spaans
Soort:
tortilla / vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Asperge, jamón en kwartelei

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, extra vergine olijfolie, groene asperge, jamón, kwartelei en mayonaise

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Patatas bravas

Ingrediënten:
aardappel, knoflookmayonaise, birds-eye chilipeper, knoflook, koolzaadolie, laurierblad, olijfolie, pimentón dulce, pimenton picante, rawit, rode wijn, suiker, tomaten uit blik, verse rozemarijn, verse tijm en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Bietjes, amandelen en munt

Ingrediënten:
geblancheerde amandelen, granaatappeldressing, granaatappelpitten, marcona amandelen, verse munt en zomerbieten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Morito:

Zwarte rijst, zeekat en ingelegde citroen

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, citroensap, groene paprika, ingelegde citroenschil, inktvisinkt, laurierblad, olijfolie, paellarijst, pijlinktvis, pimentón dulce, puntpaprika, ui, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, verse tijm, witte wijn en zeekat

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Alioli

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, knoflook, moscatelazijn, scharreleidooier, suiker, wittewijnazijn, zoete wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Radijs-granaatappelsalade

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gele biet, granaatappelpitten, granaatappelsap, granaatappelsiroop, koolrabi, rammenas, rettich, rode radijs, rodewijnazijn, suiker en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht uit Morito:

Amaretto-ijs met gezouten marcona-amandelen

Ingrediënten:
amaretto, kaneelstokje, marcona amandelen, scharrelei, slagroom, vanillestokje, volle melk en witte basterdsuiker

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Groene tomaten, komijn en krokante knoflook

Ingrediënten:
groene tomaat, knoflook, komijnzaad, olijfolie, rodewijnazijn, suiker, sumak, verse munt en witte knoflooksaus

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Brik met ansjovis, ei en harissa

Ingrediënten:
ei, durum tarwemeel, gezouten ansjovisfilet, harissa, olijfolie, scharrelei, verse koriander, water en wittewijnazijn

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
quiche / ei/omelet/frittata / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Bloemkool, pijnboompitten, rozijnen en saffraan

Ingrediënten:
bloemkool, knoflook, korianderzaad, kurkuma, olijfolie, pijnboompitten, rozijnen, saffraandraadjes, spaanse ui, ui en verse koriander

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht uit Morito:

Broodjes met inktvisinkt

Ingrediënten:
deeg voor moritobroodjes en inktvisinkt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken / aperitief / cocktails uit Morito:

Portonic

Ingrediënten:
citroen, droge witte port, ijsblokjes, limoen en tonic

Keuken:
Mediterraans / Portugees
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Pastirma

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, fenegriekzaad, gedroogde rode chilipeper, gemalen fenegriekzaad, gemalen korianderzaad, pikant paprikapoeder, rundvlees, suiker, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / pekel en marinades
Toon alle 181 recepten in dit boek