Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Morito

Een boek van Samuel Clark en Samantha Clark

We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Morito, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Kookboek van de maand mei 2015

Na Moro,Casa Moro en Moro Londen is er nu het langverwachte Morito. Morito is de tapas- en mezzebar van Sam en Sam Clark die ze openden naast hun restaurant Moro in Londen: ‘The little sister of Moro, the noisier, more rebellious sibling.’. In het kookboek vind je de heerlijke tapas en mezze van kooklegendes Samuel en Samantha Clark. In Morito vind je meer dan 150 eenvoudige seizoengerechten. Morito is een prachtig cadeauboek voor fans van Spaanse en Midden-Oosterse tapas en mezze.

‘Een toegankelijke Ottolenghi.’ - Jonah Freud, de Kookboekhandel

‘Moro’s stoere kleine zusje.’ - Athenaeum.nl


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Morito

Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Ontbijt / bijgerecht uit Morito:

Toast met tomaat - pan con tomate

Ingrediënten:
ciabatta, deeg voor moritobroodjes, extra vergine olijfolie, knoflook en tomaat

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Geroosterde paprika, ingelegde citroen en knapperige kappertjes

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, ingelegde citroenschil, kappertjes in pekel, knoflook, komijnzaad, olijfolie, piquillopeper, rode puntpaprika, rodewijnazijn, suiker, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht uit Morito:

Platbrood

Ingrediënten:
durum tarwemeel, fijn zeezout, gedroogde gist, olijfolie, suiker, water en za'atar

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gefrituurde kikkererwten, flespompoen en tahin

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, flespompoen, frituurolie, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, kaneel, kikkererwten, nigellazaad, olijfolie, rode ui, tahin en verse koriander

Keuken:
Mediterraans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Basisrecept uit Morito:

Zuurbessenwodka

Ingrediënten:
gedroogde zuurbessen en wodka

Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht uit Morito:

Broodjes met groene olijven en walnoten

Ingrediënten:
citroensap, deeg voor moritobroodjes, extra vergine olijfolie, groene olijven zonder pit, korianderzaad, suiker, verse bladpeterselie en walnoten

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Croquetas van klipvis

Ingrediënten:
aardappel, knoflookmayonaise, bacalao, bladpeterselie, citroen, klipvisfilet, laurierblad, rode ui, volle melk, water en zonnebloemolie

Keuken:
Portugees
Soort:
frituur / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept / lunchgerecht uit Morito:

Moritomerguez

Ingrediënten:
dunne natuurdarm, fijn zout, karwij, korianderpoeder, gemalen venkelzaad, kaneel, knoflook, lamsschouder, mariakaakje, mild paprikapoeder, pikant paprikapoeder, rode chilipeper, rundervet, ui, verse koriander en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Garnalen, tamarinde en groene chilipeper

Ingrediënten:
boter, gedroogde tamarindepeul, groene chilipeper, knoflook, korianderzaad, olijfolie, steurgarnaal, suiker en verse koriander

Keuken:
Mediterraans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Zeebaarsceviche, bittersinaasappel en komijn

Ingrediënten:
bosui, citroen, extra vergine olijfolie, garnalen, komijnzaad, moscatelazijn, oregano, sap van bergamotcitroen, sap van bittersinaasappels, sinaasappel, sint-jakobsschelpen, suiker, wittewijnazijn, zeebaarsfilet en zoete wittewijnazijn

Keuken:
Mediterraans / Zuid Amerikaans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Artisjokken, chorizo en witte wijn

Ingrediënten:
artisjok, knoflook, olijfolie, venkelzaad, verse bladpeterselie, verse chorizo, verse munt, water en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Morito:

Zwarte rijst, zeekat en ingelegde citroen

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, citroensap, groene paprika, ingelegde citroenschil, inktvisinkt, laurierblad, olijfolie, paellarijst, pijlinktvis, pimentón dulce, puntpaprika, ui, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, verse tijm, witte wijn en zeekat

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Kibbeh uit Gaziantep

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, boter, bulgur, cayennepeper, chilipoeder, frituurolie, gemalen komijnzaad, granaatappelsiroop, kaneel, knoflook, lamsschouder, olijfolie, pistachenoten, rode ui, verse bladpeterselie en zonnebloemolie

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gekruide labneh

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, fenegriekzaad, fijn zeezout, griekse yoghurt, groene chilipeper, groente en nigellazaad

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / zuivel
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Mojo verde

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, groene chilipeper, knoflook, moscatelazijn, suiker, verse koriander, wittewijnazijn en zoete wittewijnazijn

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken uit Morito:

Tinto de verano

Ingrediënten:
citroen, ijsblokjes, la casera frisdrank, rode wijn, sinaasappel en spa citroen

Keuken:
Spaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken / aperitief / cocktails uit Morito:

Vermut espumoso

Ingrediënten:
cava, ijsblokjes, lacuesta vermut rojo en sinaasappel

Keuken:
Spaans
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Picos, ansjovis en jamón (montadito)

Ingrediënten:
blauwe kaas, ciabatta, extra vergine olijfolie, gezouten ansjovisfilet, jamon iberico, knoflook, moritobroodje, picos de europa-kaas en roquefort

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Avocado mojo

Ingrediënten:
avocado, citroensap, groene chilipeper, knoflook, moscatelazijn, olijfolie extra vergine, suiker, verse koriander, wittewijnazijn en zoete wittewijnazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Brandada van klipvis en tomaat (montadito)

Ingrediënten:
aardappel, bacalao, ciabatta, extra vergine olijfolie, gerookte schelvis, kerstomaat, klipvis, knoflook, laurierblad, moritobroodje, suiker, verse bladpeterselie, volle melk en witte ui

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht / vis
Toon alle 181 recepten in dit boek