Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Stadskookboek Rotterdam

Een boek van Wim de Jong en Frank van Dijl

We hebben 32 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Stadskookboek Rotterdam, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Verliefd op haar hoogbouw. Op haar schitterende rivier. Verliefd op al die leuke, onopgesmukte Rotterdammers die er wonen. En natuurlijk op al die bijzondere restaurants, eethuisjes, lunchzaken en foodfestivals die de stad tegenwoordig rijk is. Vrijwel elke week komt er wel weer eentje bij. Niet voor niks bestempelen buitenlandse media als CNN, BBC en The New York Times Rotterdam als de nieuwe internationale hotspot.In het Stadskookboek Rotterdam nemen foodjournalisten Wim de Jong en Frank van Dijl je mee hun lievelingsstad in. Ontdek in hun kielzog de buurtjes en adressen die ertoe doen. Maak kennis met de spraakmakende chefs die Rotterdam haar eigenzinnige culinaire smoel bezorgen. En leer van echte Rotterdammers koken op z’n Rotterdams. Stoer, spannend, hartstochtelijk en easy als de Rotterdammers zelf.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Stadskookboek Rotterdam

Een greep uit de 32 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Meatloaf

Ingrediënten:
balsamicoazijn, chilisaus, dijonmosterd, eieren, gembersiroop, kruidenmix, olie, olijfolie, prei, rietsuiker, rode uien, rundergehakt, uien, venkel, zout en zwarte peper

Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Terrine De Boudin Noir

Ingrediënten:
boter, broodkruim, buikspek, eieren, boter, oesterzwammen, olie, paddenstoelen, panko, piment, quatre épices, rood pepertje, room, rucola, ui en varkensbloed

Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Tempeh Kering

Ingrediënten:
asem, citroengras, daun salam, djeroek poeroet, ketjap manis, laoswortel, laurier, olie, plantaardige olie, rawit, rode uien, suiker, tempeh en uien

Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Bone Broth

Ingrediënten:
appelciderazijn, bleekselderij, heldere bouillon, jeneverbessen, laurierblaadjes, lavas, madeirawijn, peperkorrels, prei, rode wijn, rozemarijn, runderbotten, runderschenkel, rozemarijn, tijm, ui, water, wortel en zout

Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Kaviaarlinzen Met Venkelworst

Ingrediënten:
azijn, bieslook, blauwe kaas, bleekselderij, bospeentjes, kaviaarlinzen, kumato-tomaten, kyouno-kujyouno-negiabura, laurierblad, linzen, olijfolie, peterselie, sjalotjes, tijm, tomaten, ui, venkelworstjes, water en zout

Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Steak Tomate

Ingrediënten:
amsterdamse uitjes, augurk, azijn, bloemen, cress, dijonmosterd, eetbare bloemen, ei, kappertjes, lichte sojasaus, mosterd, peper, peterselie, radijsjes, sjalot, tabasco, tartaar, tomaat, tomatenpuree, water, worcestersaus en zout

Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Daksalade

Ingrediënten:
amandelen, boekweit, bosuitjes, citroen, doperwten, groene asperges, groenten, komkommer, koriander, munt, rode ui, sesamolie, shiitake, sla, snijbiet, sperziebonen, tahin, tamari, veldsla, water, wortel, zeewier en zout

Toon alle 32 recepten in dit boek