Jean-Christophe Rizet - De truffel

De truffel

pure passie

Een boek van Jean-Christophe Rizet

We hebben 77 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De truffel, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Pure passie voor een diamant uit de aarde: de truffel

De truffel is zeldzaam, mysterieus en kostbaar en fascineert de mens al sinds de oudheid. Jean-Christophe Rizet, chef-kok van restaurant La Truffière in Parijs, nodigt u uit om dit verfijnde product te ontdekken. De bekende zwarte truffel, de zomertruffel, de Bourgondische truffel en de witte truffel uit Alba zijn allemaal uniek en erg gewild.

De chef loutert al deze truffelsoorten met exquise gerechten die de producten en seizoenen respecteren. Wat dacht u bijvoorbeeld van Brouillade van zwarte truffel; Capellacci, ricotta en spinazie met zomertruffel; Royale van ganzenlever met Bourgondische truffel; Kip met gestoofde seizoensgroenten en witte truffel; en Macarons met truffelbotercrème. De subtiele culinaire creaties komen dankzij de foto’s van Iris L. Sullivan en de styling van Nathalie Nannini schitterend tot leven. De truffel wordt in dit boek tot kunstwerk verheven.


Aantekeningen bij dit boek

Geld over? Dan is dit het ideale kookboek. Smakelijke recepten met het zwarte (of witte) goud dat truffel heet. Heldere en gedetailleerde beschrijvingen.

- bijna 6 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit De truffel

Een greep uit de 77 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / hoofdgerecht uit De truffel:

Brouillade van zwarte truffel

Ingrediënten:
boerenbrood, boter, crème fleurette, ei, knoflook, olijfolie, peper, slagroom, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / nagerecht uit De truffel:

Yoghurtijs

Ingrediënten:
citroensap, ijsstabilisator, mascarpone, suiker, water, yoghurt, zwarte truffel en zwarte truffelhoning

Keuken:
Frans
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Bijgerecht uit De truffel:

Topinamboerpuree

Ingrediënten:
bonenkruid, boter, grof zout, kippenbouillon, melk, topinamboer en water

Keuken:
Frans
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Rodewijnsaus

Ingrediënten:
boter, bourgondische truffel, druivenpitolie, kalfsjus, knoflook, laurier, rode wijn, sjalot, tijm, truffelsap en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / tussengerecht uit De truffel:

Ravioli met topinamboer

Ingrediënten:
bonenkruid, durumbloem, eendenlever, ei, eiwit, kippenbouillon, knoflook, peper, sjalot, topinamboerpuree, truffelsap, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Peterseliegelei

Ingrediënten:
bouillon, bourgondische truffel, gelatine, peterselie, sjalot en truffelsap

Keuken:
Frans
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Duivensaus

Ingrediënten:
bonenkruid, boter, cognac, druivenpitolie, knoflook, laurier, prei, ui, water, witte port, wortel en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Gnocchi à la Parisienne

Ingrediënten:
bloem, boter, bourgondische truffel, ei, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Eendenlevercrème

Ingrediënten:
crème fleurette, eendenlever, eidooier, foie gras de canard, gelatine, kippenbouillon, melk, piment d'espelette, slagroom, witte truffel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / hoofdgerecht uit De truffel:

Gnocchi van aardappel met parmentiercrème

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fleurette, eidooier, grof zout, kastanjemeel, kippenbouillon, pasta, prei, ratte-aardappel, slagroom en witte truffelschil

Keuken:
Frans / Italiaans
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Bijgerecht uit De truffel:

Gekonfijte tomaten

Ingrediënten:
fleur de sel, knoflook, olijfolie, suiker, tijmbloemen en tomaten

Keuken:
Frans
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Vinaigrette met truffelsap

Ingrediënten:
dijonmosterd, fleur de sel, kristalsuiker, olijfolie, oude wijnazijn, sjalot, truffelsap en zomertruffel

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Eiercrème

Ingrediënten:
crème fleurette, ei, kippenbouillon, slagroom en witte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht uit De truffel:

Varkensschenkel in peterseliegelei

Ingrediënten:
gepekelde varkensschenkel, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peterseliegelei, prei, tijm, ui, veldsla, vinaigrette met truffelsap, water, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / hoofdgerecht uit De truffel:

Risotto carnaroli met parmezaanse kaas

Ingrediënten:
bonenkruid, boter, carnarolirijst, kippenbouillon, knoflook, mascarpone, olijfolie, parmezaanse kaas, witte truffel, witte wijn, zoete ui en zout

Keuken:
Italiaans
Toon alle 77 recepten in dit boek