Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Mijn Franse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Alain groeide op in Frankrijk, achter het fornuis. In Nederland leerde hij de Franse keuken nóg meer waarderen. In Mijn Franse keuken leert Alain ons hoe simpel, eenvoudig en lekker de Franse keuken kan zijn. Met weinig ingrediënten en eenvoudige bereidingen, maar met maximale smaken laat Alain in meer dan 75 recepten zien wat er allemaal mogelijk is. Van tamme konijnenboutjes met doperwtjes tot koude meloensoep, van gepocheerde kabeljauw met kokkels tot stroaardappeltjes en van duif met laurier en blauwebessensaus tot crème brûlée met karamel en fleur de sel.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bloemkool, boter, bouquet garni, crème fraîche, nootmuskaat, oude hollandse kaas, volle melk, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, dragon, eidooier, geklaarde boter, peper, sjalot, water, witte wijn, witte wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: ansjovisfilet, citroenrasp, citroensap, courgette, extra vierge olijfolie, knoflook, radijzen, rode paprika, sperziebonen, tomaten, venkel en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: salade
Ingrediënten: boter, citroensap, dragon, fleur de sel, kreeft en witte peper
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: krulpeterselie, mosterdvinaigrette, olijfolie, peper, puy-linzen, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: blanke roux, eidooier, kaas, melk, nootmuskaat, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: béarnaisesaus, peper, staartstuk en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: basilicum, boter, doperwten, munt, peper, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, boter, brood, ei, peper, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: limoen, makreelfilet, mierikswortel, olie, peper, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: cavaillonmeloen, dragon, extra vierge olijfolie, fleur de sel, kanteloepmeloen, munt en witte peper
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: eidooier, fleur de sel, melk, slagroom, steranijs, suiker en vanillestokje
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: blauwe bessen, boter, crème de cassis, duiven, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, rode port, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappel, gamba's, mosselen, rode poonfilet en venusschelpen
Keuken: Frans
Soort: garnituur
Ingrediënten: citroenrasp, courgette, knoflook, krulpeterselie, mergpijpjes, nootmuskaat, peper, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bouquet garni, doradegraten, garnituur voor vissoep, knoflook, olijfolie, pastis, peper, prei, rode mulgraten, saffraan, tomaten, tomatenpuree, venkel, water, witte wijn, zeebaarsgraten, zeeduivelgraten en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vis
Ingrediënten: droge gist, tarwebloem, water en zout
Keuken: Frans / Italiaans
Soort: deegwaren
Ingrediënten: artisjok, citroen, dragon en mosterdvinaigrette
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: fleur de sel, olijfolie, peper, tijm en vastkokende aardappel
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, doyenne du comice peer, kaneelstokje, laurier, pistachenoten, rietsuiker, sinaasappel, steranijs, vanillestokje en water
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basisvinaigrette, dille, kalfsfilet, oesters, olie, radijs, sperziebonen en zilveruitjes
Keuken: Frans
Soort: salade / kalfsvlees / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, citroenrasp, kip, peper, sjalot, wilde spinazie en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: droge marinade, eendenborstfilet, krenten, peentjes, peper, vinaigrette en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: banaansjalot, boter, honing, kalfszwezerik, little gem, oesterzwammen, peper, romainesla, citroenvinaigrette en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: arachideolie, azijn, citroensap, eidooier, maïsolie, mosterd, peper, zonnebloemolie en zout
Keuken: Frans
Soort: saus/dressing/jus