Alain Caron - Mijn Franse keuken

Mijn Franse keuken

Een boek van Alain Caron

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Mijn Franse keuken, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Alain groeide op in Frankrijk, achter het fornuis. In Nederland leerde hij de Franse keuken nóg meer waarderen. In Mijn Franse keuken leert Alain ons hoe simpel, eenvoudig en lekker de Franse keuken kan zijn. Met weinig ingrediënten en eenvoudige bereidingen, maar met maximale smaken laat Alain in meer dan 75 recepten zien wat er allemaal mogelijk is. Van tamme konijnenboutjes met doperwtjes tot koude meloensoep, van gepocheerde kabeljauw met kokkels tot stroaardappeltjes en van duif met laurier en blauwebessensaus tot crème brûlée met karamel en fleur de sel.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Bavette met rode ui

Ingrediënten:
arachideolie, bavettepasta, boter, fleur de sel, geklaarde boter, peper, bladpeterselie, rode ui, rode wijn en zonnebloemolie

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Bearnaisesaus

Ingrediënten:
citroensap, dragon, eidooier, geklaarde boter, peper, sjalot, water, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / bijgerecht uit Mijn Franse keuken:

Geprakte aardappels

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, kruimige aardappels, peper, bladpeterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / bijgerecht uit Mijn Franse keuken:

Kruidensalade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, bieslook, dijonmosterd, dille, dragon, extra vierge olijfolie, frisee, kervel, peper, bladpeterselie, walnotenolie, waterkers, witlof en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Mosterdvinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, peper, scherpe mosterd, witte wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vinaigrette
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Tomaat gevuld met kleine groente

Ingrediënten:
aardappel, balsamicoazijn, basilicum, courgette, doperwten, extra vierge olijfolie, mayonaise, peper, sperziebonen, ui, vleestomaat, winterwortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / bijgerecht uit Mijn Franse keuken:

Aardappelgratin

Ingrediënten:
aardappel, boter, knoflook, peper, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / bijgerecht uit Mijn Franse keuken:

Ratjetoe

Ingrediënten:
aubergine, bouquet garni, courgette, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Bechamelsaus

Ingrediënten:
blanke roux, melk, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Gribichesaus

Ingrediënten:
arachideolie, azijn, bieslook, cornichons, dragon, ei, kappertjes, krulpeterselie, peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / mosterd
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Kalfstong met gribichesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, fleur de sel, gribichesaus, grove peper, kalfstong, knoflook, kruidnagels, laurier, peperkorrels, tijm, ui en winterwortel

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees