Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Proef Puglia

de eerlijke smaken van Zuid-Italie

Een boek van Luca Lorusso en Vivienne Polak

We hebben 90 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Proef Puglia, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

De eerlijke smaken van Zuid-Italië
Om de voortreffelijke smaken van Puglia te kunnen proeven heb je maar een paar simpele ingrediënten nodig. Puglia, ook wel Apulië genoemd, ligt in de zogenoemde hak van Italië, tussen de blauwtinten van de Adriatische en de Ionische Zee. Het is een adembenemende regio met dorpjes die tegen kalkstenen zeekliffen zijn gebouwd, pittoreske vissersstadjes met kronkelweggetjes en witgekalkte huizen, en overal zilvergroene groepjes oude, knoestige olijfbomen.
De keuken van het zonovergoten Puglia is legendarisch. Met weinig middelen geweldige gerechten op tafel toveren waarin je de Italiaanse zon kunt proeven, voor weinig geld, met weinig moeite en met superverse ingrediënten die niet eerst de halve wereld over hebben hoeven reizen: dat is de Pugliese keuken.
Met dit boek proef je Puglia zelf thuis!


Aantekeningen bij dit boek

3 maanden in Puglia gewoond en dit boek meegenomen (samen met sorella en fratello). Onmisbare boeken als je hier woont.

- meer dan 6 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Proef Puglia

Een greep uit de 90 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

snapper met paprika van de barbecue

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroenen, extra vergine olijfolie, gehakt, tomaat, oregano, laurierblaadjes, olijfolie, olijven, rodewijnazijn, snapper, suiker en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

gegrilde perziken

Ingrediënten:
amaretto, gehakt, honing, merg, munt, perziken, pistachenoten, vanillestokje en verse ricotta

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

vijgentaart

Ingrediënten:
amandelmeel, amandelschaafsel, citroen, eidooier, eieren, bloem, boter, poedersuiker, korstdeeg, kristalsuiker, maïzena, vijgen, vijgenjam en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

paasmaandag- lam

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, droge witte wijn, eieren, gehakt, lamsschouder, olijfolie, pancetta, pecorino, uien en verse doperwten

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

bietensalade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bieten, bladpeterselie, dressing, extra vergine olijfolie, geitenkaas, granaatappel, munt, olijfolie, pistachenoten, rode ui, sinaasappel, witlof en wittewijnazijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

bagels uit de oven

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, buffelmozzarella, ciabattabrood, citroen, durumtarwe, extra vergine olijfolie, bloem, gedroogde gist, gehakt, basilicum, rucola, kappertjes, kerstomaat, mortadella, mozzarella, olijfolie, olijven, paddenstoelen, pecorino, prosciutto, rode chilipeper, tijm, tomaat, trostomaten, verse ricotta, water, zalm en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

walnoten- likeur

Ingrediënten:
alcohol, groene walnoten, kaneel, kristalsuiker, kruidnagels, nootmuskaat en wodka

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

gevulde paprika

Ingrediënten:
aubergine, kappertjes, olijfolie, olijven, paneermeel, passata, pecorino, pruimtomaten en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

ingelegde groenten

Ingrediënten:
aubergine, bloemkool, chilivlokken, suiker, gemberpoeder, groene paprika, inmaakkruiden, jeneverbessen, kaneelstokje, korianderzaad, kruidnagels, laurierblaadjes, mosterdzaad, olijfolie, sperziebonen, bleekselderij, dille, venkelknol, verse doperwten, wittewijnazijn, wortels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

salade met bladcichorei

Ingrediënten:
andijvie, bladpeterselie, dijonmosterd, gehakt, kerstomaat, komkommer, olie, olijfolie, venkelknol en wittewijnazijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

minestrone- soep

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, bloemkool, chinese broccoli, courgette, extra vergine olijfolie, groentebouillon, laurierblaadjes, olijfolie, parmezaanse kaas, prei, raapstelen, bleekselderij, ui, verse doperwten en wortels

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

linzensalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, extra vergine olijfolie, kappertjes, laurierblad, linzen, olijfolie, pijnboompitten, sherryazijn, tomaten, ui, wortel en zachte geitenkaas

Keuken:
Italiaans
Toon alle 90 recepten in dit boek