Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Proef Puglia

de eerlijke smaken van Zuid-Italie

Een boek van Luca Lorusso en Vivienne Polak

We hebben 90 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Proef Puglia, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

De eerlijke smaken van Zuid-Italië
Om de voortreffelijke smaken van Puglia te kunnen proeven heb je maar een paar simpele ingrediënten nodig. Puglia, ook wel Apulië genoemd, ligt in de zogenoemde hak van Italië, tussen de blauwtinten van de Adriatische en de Ionische Zee. Het is een adembenemende regio met dorpjes die tegen kalkstenen zeekliffen zijn gebouwd, pittoreske vissersstadjes met kronkelweggetjes en witgekalkte huizen, en overal zilvergroene groepjes oude, knoestige olijfbomen.
De keuken van het zonovergoten Puglia is legendarisch. Met weinig middelen geweldige gerechten op tafel toveren waarin je de Italiaanse zon kunt proeven, voor weinig geld, met weinig moeite en met superverse ingrediënten die niet eerst de halve wereld over hebben hoeven reizen: dat is de Pugliese keuken.
Met dit boek proef je Puglia zelf thuis!


Aantekeningen bij dit boek

3 maanden in Puglia gewoond en dit boek meegenomen (samen met sorella en fratello). Onmisbare boeken als je hier woont.

- meer dan 6 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Proef Puglia

Een greep uit de 90 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

twee smaken ijs

Ingrediënten:
citroen, eidooier, extra vergine olijfolie, hazelnoten, kristalsuiker, slagroom, volle melk en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

gevulde focaccia

Ingrediënten:
bladspinazie, focaccia, bloem, gist, water, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, zout en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

erwten in de pan

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, kalfsgehakt, munt, olijfolie, rode chilipeper, ui en verse doperwten

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

gestoofde cime di rape

Ingrediënten:
broodkruimels, chinese broccoli, citroen, gehakt, kerstomaat, olijfolie, raapstelen en rode chilipeper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

tuinbonensoep

Ingrediënten:
doperwt, diepvriestuinbonen, extra vergine olijfolie, groentebouillon, olijfolie, parelgort, passata, tomaten en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

vijgentaart

Ingrediënten:
amandelmeel, amandelschaafsel, citroen, eidooier, eieren, bloem, boter, poedersuiker, korstdeeg, kristalsuiker, maïzena, vijgen, vijgenjam en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

ingelegde groenten

Ingrediënten:
aubergine, bloemkool, chilivlokken, suiker, gemberpoeder, groene paprika, inmaakkruiden, jeneverbessen, kaneelstokje, korianderzaad, kruidnagels, laurierblaadjes, mosterdzaad, olijfolie, sperziebonen, bleekselderij, dille, venkelknol, verse doperwten, wittewijnazijn, wortels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

soep uit altamura

Ingrediënten:
aardappels, chinese broccoli, eieren, extra vergine olijfolie, groentebouillon, prei, raapstelen, snijbiet, bleekselderij, tomaat, uien en zuurdesembrood

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

paddenstoelen- soep

Ingrediënten:
aardappels, cantharellen, gehakt, groentebouillon, kastanjechampignons, oesterzwammen, olijfolie, paddenstoelen, salieblaadjes, tomatenpuree en wortels

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

geroosterde kip met kruiden

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, chilipeper, gehakt, groentebouillon, komijnpoeder, laurierblaadjes, linzen, olijfolie, rode ui, scharrelkip, sjalot, bleekselderij, trostomaat en wortel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

ragu van mamma angela

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, bladpeterselie, bouquet garni, pancetta, extra vergine olijfolie, gehakt, lamsschouder, laurierblad, olie, olijfolie, orecchiette, oregano, passata, pecorino, ragu, rode wijn, rosbief, rozemarijn, runderbouillon, salie, tomaten, ui, varkensribben, varkensschouder, varkensvet en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

gemberkoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, gember, kristalsuiker, bakpoeder en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

gegrilde perziken

Ingrediënten:
amaretto, gehakt, honing, merg, munt, perziken, pistachenoten, vanillestokje en verse ricotta

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

orecchiette met rode wijn

Ingrediënten:
bloem, gedroogde oregano, kappertjes, kerstomaat, olie, olijfolie, olijven, orecchiette, oregano en rode wijn

Keuken:
Italiaans
Toon alle 90 recepten in dit boek