Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Tomaten

75 verrassende recepten met tomaten in de hoofdrol

Een boek van Jenny Linford en Ryland Peters & Small

We hebben 74 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Tomaten, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

75 verrassende recepten met tomaten in de hoofdrol
Rauw in salades, als een scherpe salsa, gekookt in een rijke saus, uit de oven, zongedroogd… hoe je tomaten ook eet, geen enkel ander ingrediënt is zo veelzijdig. Ontdek meer over deze sappige vrucht en haar toepassingsmogelijkheden. Jenny Linford vertelt het verhaal van de tomaat, van oorsprong tot heden, en laat zien welke variëteiten en zaden er zijn, inclusief oude rassen. Ook geeft ze praktische tips voor het kweken, behandelen, bewaren en laten rijpen van tomaten.
Haar passie voor de unieke smaak van de tomaat deelt ze in meer dan 75 recepten vanuit de hele wereld, zowel klassieke als nieuwe.
* 75 makkelijke recepten met tomaten
* Tomaten zijn gezond, overal goed verkrijgbaar en erg lekker
* Met informatie over variëteiten en zaden


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Tomaten

Een greep uit de 74 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Buffet / bij de koffie uit Tomaten:

Tomaten, freekeh en avocado

Ingrediënten:
arganolie, avocado, citroen, freekeh, kerstomaat, lente-ui, pijnboompitten, verse peterselie en zongedroogde tomaten in olie

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Spareribs met tomaat en gember

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, gember, donkere sojasaus, bruine suiker, gehakt, kippenbouillon, olie, rijstwijn, sherry, knoflook, tomatenpuree en uien

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht uit Tomaten:

Klassieke gazpacho

Ingrediënten:
boerenbrood, extra vergine olijfolie, fijne tafelsuiker, gehakt, gele paprika, rode paprika, komkommer, tomaat, rodewijnazijn, sjalot, knoflook, tomatensap en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Romataartjes

Ingrediënten:
bloem, dragonblaadjes, eidooier, boter, romatomaat, versgemalen zwarte peper, zachte geitenkaas, zout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Griekse vis met tomaten uit de oven

Ingrediënten:
droge witte wijn, gehakt, gladde peterselie, olijfolie, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper, witvis en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Gehaktballen in kruidige tomatensaus

Ingrediënten:
gember, kaneelstokje, kardemompeulen, lamsgehakt, laurierblad, olijfolie, rijst, rundergehakt, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kurkumapoeder, zout, tomaten, ui en versgemalen zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Bruschetta met kerstomaten

Ingrediënten:
baguette, balsamicoazijn, olijfolie, knoflook, tomaten, basilicum, zout en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Bijgerecht uit Tomaten:

Kachumber

Ingrediënten:
citroen, groene chilipeper, komijnzaad, komkommer, sjalot, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatenblini’s

Ingrediënten:
bieslook, bloem, ei, boter, gehakt, instantgist, parmaham, suiker, zout, tomatenpuree, volle melk en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Bijgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Tomatenfattoush

Ingrediënten:
citroen, gemalen sumak, gladde peterselie, komkommer, lente-ui, olie, radijsjes, tomaten en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Gegrilde forelfilets met sauce vierge

Ingrediënten:
boter, dragonblaadjes, extra vergine olijfolie, gladde peterselie, rodewijnazijn, sjalot, tomaten, basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / buffet / bijgerecht uit Tomaten:

Tomaten-venkelbroodjes

Ingrediënten:
bloem, eidooier, eieren, fijne tafelsuiker, boter, instantgist, olie, zout, tomatenpuree, venkelzaad en volle melk

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Spinazie-tomatensoufflé

Ingrediënten:
eieren, eiwit, bloem, boter, ui, laurierblad, muskaat, olijfolie, tomaat, tomatenpuree, spinazie, versgemalen zwarte peper, volle melk en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Focaccia met kerstomaten en olijven

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, grof zeezout, instantgist, kerstomaat, water, suiker, tijm, zout, witbroodmeel en zwarte olijven

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Puylinzen in salie-tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, puylinzen, salieblaadjes, rode wijn, bleekselderij, tomaten uit blik, vlees, worsten, wortel, zout en zwarte peper

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Ontbijt / brunch / lunch uit Tomaten:

Menemen

Ingrediënten:
aleppo-pepervlokken, eieren, boter, gladde peterselie, groene paprika, lente-uitjes, olijfolie, tomatenpuree, verse tijmblaadjes, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Turks
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Buffet / bijgerecht uit Tomaten:

Mexicaanse rode rijst

Ingrediënten:
doperwt, gehakt, groentebouillon, kippenbouillon, langkorrelige rijst, rode chilipeper, knoflook, tomaten, zonnebloemolie en zout

Soort:
rijst / gevogelte / vegetarisch
Toon alle 74 recepten in dit boek