De wereldwijd toenemende populariteit van de Peruaanse keuken heeft van Lima, de hoofdstad van Peru, een stad voor culinaire liefhebbers gemaakt. Virgilio Martinez is de bekendste jonge kok in Peru. Zijn restaurant Central, in Lima, behoort tot de beste restaurants ter wereld en hij heeft twee LIMA-restaurants in het centrum van Londen geopend. Gebruik de meer dan 100 verzamelde recepten in dit kookboek om ook thuis deze verse, authentieke, gezonde gerechten te maken, met vis, vlees en groenten van lokale producenten, plus de superfoods waar de Peruaanse keuken bekend om staat.
- ‘Lima’ is geen introductie tot de Peruaanse keuken, maar de creatieve interpretatie van die keuken door de getalenteerde Peruaanse chef-kok Virgilio Martinez. Hij bezit restaurants in Peru en in Londen. Zijn recepten zijn niet eenvoudig, vaak bewerkelijk en gebruiken regelmatig ingrediënten die moeilijk verkrijgbaar zijn. Hierin verschilt hij niet van veel andere chef-koks. Maar als je de uitdaging aangaat, ontdek je hoeveel superfoods oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komen en hoe traditionele gerechten als ceviche (rauwe vis, gemarineerd in zure saus) en causas (gnocchi-achtig aardappeldeeg) transformeren naar haute cuisine. Véél chilipepers, maar houd je niet van pittig dan kun je de tip van Martinez volgen en ze meermalen koken voordat je ze verwerkt. Behalve voor gerechten is er ook aandacht voor smoothies en drankjes met en zonder alcohol. Het boek heeft een kleurige harde kaft met reliëf, met alle gerechten prachtig gepresenteerd op paginagrote foto’s. Het register is overzichtelijk met entrees op soort gerecht en ingrediënt. Een mooi kookboek voor de avontuurlijke koker.