KAV Practische School - Koken voor elke dag

Koken voor elke dag

Een boek van KAV Practische School

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Koken voor elke dag, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Een kookbijbel als ‘Koken voor elke dag’ mag al eens in een nieuw kleedje gestoken worden, want de culinaire wereld staat niet stil. Klassiekers als tomatensoep, witlof met ham en kaassaus, stoofvlees met bier, konijn met pruimen, koninginnenhapjes, coq au vin, mosselen met witte wijn, pannenkoeken, appelcake, chocomousse… zullen de tand des tijds wel doorstaan. Maar hoe bereid je ze ook alweer? En hoe lang moet gebraad garen? Hoe pocheer je vis? Hoe maak je een goede bouillon of visfumet? Voor antwoorden op dat soort vragen kon je altijd al terecht in Koken voor elke dag. Ook nu nog. Maar er is meer.

De wereld is een dorp geworden, we raken er steeds meer van overtuigd dat minder vlees en vis eten onze planeet alleen maar ten goede komt, en het is wetenschappelijk bewezen dat ons eetpatroon een enorme invloed heeft op onze gezondheid. Maar hoe pas je dat in de praktijk toe? Wat moet je met kikkererwten, quinoa, zeewier of agaragar? Hoe maak je tempura, hummus, baba ganoush, falafel, courgettespaghetti of bloemkoolcouscous? ‘Koken voor elke dag’ biedt duidelijke antwoorden én vooral meer dan 2000 lekkere recepten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht uit Koken voor elke dag:

Kaas-vanilleroom

Ingrediënten:
aardbeien, brésiliennenootjes, platte kaas en vanillepudding

Soort:
eieren, kaas en zuivel / zuivel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gevulde kalfsrollade

Ingrediënten:
basilicum, kalfsgebraad, knoflook, pancetta, peper, peterselie, rozemarijn, salie, tijm, ui, vetstof, witte wijn, zongedroogde tomaten en zout

Soort:
vlees / kalfsvlees / rundvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Witloofpakketje

Ingrediënten:
aardappelen, citroen, ei, gerookt spek, knoflook, knolselderij, nootmuskaat, peper, room, witloof en zout

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Parelhoen met ananas

Ingrediënten:
ananas, ananassap, cayennepeper, maïszetmeel, parelhoen, spek, ui, vetstof, witte rum en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Fruitwafels

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, eieren, sinaasappelen, suiker, vanillesuiker en vetstof

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Pruimenclafoutis

Ingrediënten:
bloem, eieren, melk, pruimen, suiker en vetstof

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit / zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gevulde everzwijnfilet

Ingrediënten:
bladerdeeg, boschampignons, cognac, eiwitten, everzwijnfilet, ham, kipfilet, knoflook, peper, room, sjalot, vetstof, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Passievruchtensalsa

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, gember op siroop, gembersiroop, granaatappel, limoen, passievruchten, verse munt en zwarte peperkorrels

Soort:
zoet / saus