KAV Practische School - Koken voor elke dag

Koken voor elke dag

Een boek van KAV Practische School

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Koken voor elke dag, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Een kookbijbel als ‘Koken voor elke dag’ mag al eens in een nieuw kleedje gestoken worden, want de culinaire wereld staat niet stil. Klassiekers als tomatensoep, witlof met ham en kaassaus, stoofvlees met bier, konijn met pruimen, koninginnenhapjes, coq au vin, mosselen met witte wijn, pannenkoeken, appelcake, chocomousse… zullen de tand des tijds wel doorstaan. Maar hoe bereid je ze ook alweer? En hoe lang moet gebraad garen? Hoe pocheer je vis? Hoe maak je een goede bouillon of visfumet? Voor antwoorden op dat soort vragen kon je altijd al terecht in Koken voor elke dag. Ook nu nog. Maar er is meer.

De wereld is een dorp geworden, we raken er steeds meer van overtuigd dat minder vlees en vis eten onze planeet alleen maar ten goede komt, en het is wetenschappelijk bewezen dat ons eetpatroon een enorme invloed heeft op onze gezondheid. Maar hoe pas je dat in de praktijk toe? Wat moet je met kikkererwten, quinoa, zeewier of agaragar? Hoe maak je tempura, hummus, baba ganoush, falafel, courgettespaghetti of bloemkoolcouscous? ‘Koken voor elke dag’ biedt duidelijke antwoorden én vooral meer dan 2000 lekkere recepten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Wildmarinade

Ingrediënten:
foelie, jeneverbessen, kaneelstokje, knoflook, kruidnagels, olijfolie, rode wijn, rodewijnazijn, ui en wild

Soort:
marinade
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Champignonsalade

Ingrediënten:
bieslook, champignons, citroensap, daikonkers, eieren, kerstomaat, mayonaise, mierikswortel, roze peperkorrels, sjalotten, witte-wijnazijn, zout en zure room

Soort:
salade / groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Banaanrolletjes

Ingrediënten:
bananen, belegen kaas, mosterd, spek en vetstof

Soort:
vlees / hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Snelle tomatensaus

Ingrediënten:
ansjovis, groen pepertje, kappertjes, knoflook, olijfolie, peterselie, tomaten, zout en zwarte olijven

Soort:
warme sauzen
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Lamsstoofvlees met kerriesaus

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, appelen, bakbananen, citroen, kerriepoeder, lamsschouder, munt, peper, room, suiker, uien, vetstof, vleesbouillon en zout

Soort:
vlees / lamsvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Groenekruidensoep

Ingrediënten:
aardappelen, bieslook, groentebouillon, kervel, peper, peterselie, prei, spinazie, uien, vetstof, zout en zurkel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gevulde ananas

Ingrediënten:
ananas, azijn, diepvrieserwten, edammer, mayonaise, mortadella, peper, rode paprika, ui, yoghurt en zout

Soort:
fruit
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Kruidkoek

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, bruine suiker, ingelegde gember, gembersiroop, honing, koekkruiden, melk, sukade en zout

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Tagliatelle met pesto

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olie, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, pijnboompitten, tagliatelle en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren