KAV Practische School - Koken voor elke dag

Koken voor elke dag

Een boek van KAV Practische School

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Koken voor elke dag, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Een kookbijbel als ‘Koken voor elke dag’ mag al eens in een nieuw kleedje gestoken worden, want de culinaire wereld staat niet stil. Klassiekers als tomatensoep, witlof met ham en kaassaus, stoofvlees met bier, konijn met pruimen, koninginnenhapjes, coq au vin, mosselen met witte wijn, pannenkoeken, appelcake, chocomousse… zullen de tand des tijds wel doorstaan. Maar hoe bereid je ze ook alweer? En hoe lang moet gebraad garen? Hoe pocheer je vis? Hoe maak je een goede bouillon of visfumet? Voor antwoorden op dat soort vragen kon je altijd al terecht in Koken voor elke dag. Ook nu nog. Maar er is meer.

De wereld is een dorp geworden, we raken er steeds meer van overtuigd dat minder vlees en vis eten onze planeet alleen maar ten goede komt, en het is wetenschappelijk bewezen dat ons eetpatroon een enorme invloed heeft op onze gezondheid. Maar hoe pas je dat in de praktijk toe? Wat moet je met kikkererwten, quinoa, zeewier of agaragar? Hoe maak je tempura, hummus, baba ganoush, falafel, courgettespaghetti of bloemkoolcouscous? ‘Koken voor elke dag’ biedt duidelijke antwoorden én vooral meer dan 2000 lekkere recepten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Garnaalpannenkoekjes

Ingrediënten:
pannenkoekenbeslag en grijze garnalen

Soort:
hapjes / pannenkoeken en flensjes / schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Eiertoastjes

Ingrediënten:
belegen kaas, casinobrood, eieren, gevulde olijven, oregano, paprikapoeder, peper, tomaten en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Spruitjessoep

Ingrediënten:
aardappelen, kippenbouillon, knolselderij, kruidnagels, melk, peper, peterselie, spruitjes, ui, vetstof en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Tijgergarnalen thermidor

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, gemalen kaas, mosterd, peper, room, tijgergarnalen, vetstof, visbouillon, wortelen en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Hammousse

Ingrediënten:
bloem, bouillon, gekookte ham, gelatine, melk, room, tomaten, tuinkruiden en vetstof

Soort:
vlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kalkoenreepjes met ananas en rozijnen

Ingrediënten:
ananas, ananassap, appelen, banaan, gemberbolletjes op siroop, gembersiroop, kalkoenfilet, kerriepoeder, ketjap manis, kippenbouillon, knoflook, peper, rozijnen, uien, vetstof en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Bokkenpootjes

Ingrediënten:
amandelschilfers, bloem, boterroom, broyage, eiwit, maïszetmeel, pure chocolade, suiker en zout

Soort:
zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Courgette-wortelsoep

Ingrediënten:
courgette, gemalen koriander, kippenbouillon, knoflook, koriander, peper, pepertjes, peterselie, ui, vetstof, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kerriesoep met kip

Ingrediënten:
gemalen kruidnagel, kerriepoeder, kippenbouillon, kippenreepjes, knoflook, komijnzaad, korianderblaadjes, korianderzaadjes, limoensap, mosterdzaadjes, olijfolie, pastinaken, peper, raapjes, rijst, room, saffraan, uien, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Appelgratin

Ingrediënten:
appelen, bloem, gemalen amandelen, kaneelpoeder, paneermeel, suiker en vetstof

Soort:
fruit
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Varkensstoofvlees met bier

Ingrediënten:
bloem, gerookt spek, knoflook, peper, preiwit, rode uien, rode wijnazijn, siroop, trappistenbier, varkensstoofvlees, vetstof, witte wijnazijn en zout

Soort:
vlees / varkensvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Amandelgebak

Ingrediënten:
abrikozenconfituur, amandelschaafsel, bakpoeder, bloem, bloemsuiker, boter, eieren, gemalen amandelen, griessuiker en suikerglazuur

Soort:
koek en gebak
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Seitanburger

Ingrediënten:
bloem, eiwitten, knoflook, paneermeel, peper, seitan, tomatenpuree, ui, vetstof en zout

Soort:
vegetarisch