Onno Kleyn - De grote Kleyn

De grote Kleyn

culinair compendium

Een boek van Onno Kleyn

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De grote Kleyn, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Essentiële kennis voor alle eters, koks en kokers van Nederland, dat is De grote Kleyn. Culinair compendium. Een dikke bijbel barstensvol informatie over ingrediënten en technieken, maar ook over smaken, achtergronden, historie, landenkeukens en etiquette. En dat genoteerd zoals alleen Onno Kleyn dat kan, op een no-nonsensemanier en met een bemoedigende dosis ironie. Fabels worden ontmaskerd, vooroordelen onderuitgehaald. Anekdotes, kaders en 125 recepten met wijnadviezen maken het boek af.

Kleyn geldt al zeer lang als de man met de grootste culinaire kennis van ons land en is een waardige opvolger van Johannes van Dam. Vele jaren werkte hij aan zijn nu verschijnende magnum opus over de cultuur van eten en smaak.

‘Onno schrijft zoals ik zou willen schrijven en weet alles wat ik nog zou willen weten.’ - Yvette van Boven
‘Veel beter […] krijgt u het niet in Nederland. Laat daar geen discussie over bestaan.’ - NRC
‘Een genot én een must voor elke kookliefhebber.’ - Trouw
‘Prachtig, zo’n boek […] waar je vele jaren vondsten in zult doen.’ - De Standaard

Onno Kleyn is al 28 jaar culinair en wijnjournalist. Hij heeft vaste rubrieken in de Volkskrant en publiceerde zo’n 40 boeken, vooral over Italië, Frankrijk en wijn. In 2011 startte hij met de Academie Culinair Schrijven, waar hij aankomende culinaire talenten begeleidt. Ook geeft hij colleges over culinaire geschiedenis.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / voorgerecht uit De grote Kleyn:

Oeufs en meurette

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, knoflook, laurier, mager spek, oud stokbrood, rode wijn, rode wijnazijn, runderfond, sjalot en tijm

Keuken:
Frans
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / nagerecht uit De grote Kleyn:

Twee perziktoetjes 1

Ingrediënten:
dikke room, mascarpone, roomboter, slagroom, suiker, vanillestokje en wilde perziken

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Chinese rauwe aardappelsalade

Ingrediënten:
chinese zwarte azijn, gember, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, rode peper, sesamolie en vastkokende aardappel

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / boter en olie
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De grote Kleyn:

Groene mangosalade

Ingrediënten:
gember, groene chilipeper, groene mango, komijnzaad, koriander, suiker, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Biefstul luc lac

Ingrediënten:
japanse sojasaus, kerstomaat, knoflook, kogelbiefstuk, lamsbout, little gem, olie, rijstazijn, rode ui, vissaus, waterkers en wijnazijn

Keuken:
Frans / Vietnamees
Soort:
vlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Saté kambing - Geitensaté

Ingrediënten:
geitenbout, geitenschouder, ketjap manis, knoflook, limoensap, olie, petis udang, pinda's, rawits, rode ui en sjalot

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Sambal goreng tempeh

Ingrediënten:
ketjap manis, knoflook, laos, olie, rode peper, salam, sjalot, tamarindepasta, tempeh en trassi

Keuken:
Indonesisch