Topkoks
interviews met 33 chefs en restaurateurs
Een boek van Johannes van Dam, Bram Hahn, Anouk Turkenburg, Liesbeth Wytzes en Hugo Camps
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Topkoks, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
TOPKOKSVeel van de chef-koks die de afgelopen tien jaar het woord namen in EW, zijn exponenten van het nieuwe no-nonsense koken. Het moleculaire geknutsel is passé.Weg zijn de schuimpjes, de torentjes, de poedertjes en de dingetjes op het bord: alle aandacht is weer gericht op het pure product. Met als hamvraag: hoe maak je iets bijzonders van simpele ingrediënten?In deze tweede, dubbeldikke editie van de bundel Lekker eten (2006) spreken ook deze nieuwe chefs zich uit. Koks die zelden te zien zijn als celebrity chef op televisie en die excelleren waar het hoort: op het bord en de tong van de fijnproever. Koks die de lof zingen van jonge worteltjes en ‘goddelijke krieltjes’.De keuken is terug bij af, zegt een van hen. ‘Wie tarbot bestelt, moet een mooie witte moot voorgeschoteld krijgen. Ja, liefst zonder veel toeters en bellen.’ En de gast? ‘Die wil gewoon weer eten.’
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.