From farm to fork in the Netherlands
van boer tot bord in alle 12 provincies
Een boek van Nico Dingemans en Jan Bartelsman
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals From farm to fork in the Netherlands, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
CULINAIR NEDERLAND (inleiding)Bestemming Nederland, p.12-15Nederlandse Wijnen, p.16–19Historie & Eetcultuur, p.20–23RIJKS®, p.24-37DE 12 PROVINCIESFriesland, Arjan Bisschop,Landgoed Lauswolt, p.38-49Groningen, Wicher Werk,Korensant Verhildersum, p.50-59Drenthe, Jarno Eggen,De Groene Lantaarn, p.60-69Flevoland, Gerhard Flantua,Flantuas, p.70-79Overijssel, Landhuishotel De Bloemenbeek, p.82–95Gelderland, Alfred Brouwer,De Cantharel, p.96-109Utrecht, Wilco Berends,De Nederlanden, p.110-121Noord-Holland, Jonathan Zandbergen,Merlet, p.122-135Zuid-Holland, Erik van Loo,Parkheuvel, p.136-151Zeeland, Edwin Vinke,De Kromme Watergang, p.152-163Noord-Brabant, Dick Middelweerd,De Treeswijkhoeve, p.164-175Limburg, Vijf chefs van de Oostwegel Collection, p.176-191DRIE BIJZONDERE HOOFDSTUKKENNederland Waterland p.192-205- De Waddeneilanden, Jef Schuur- Zeewaar, de 1ste zeewierboerderij- De legende van KaatjeHolland International p.206-217- Invloeden uit Indonesië (Eduard Roesdi)- Invloeden uit Suriname (Soenil Bahadoer)- Invloeden uit China (Xiao Han Ji)Health Cuisine p.218-237- Bodemgezondheid, Vork en Mes- Eten met de Seizoenen, Asperges- Eten van Dichtbij, Kromme DisselColofon p.244–247 - From Farm to Fork in the Netherlands is een culinair reisverslag van boer tot bord in alle 12 provincies. Met gezonde recepten met Nederlandse streekproducten van 24 (sterren)chefs uit heel Nederland. Meeer info op www.fromfarmtofork.nl - Een opvallend culiboek met 248 pagina’s culinaire inspiratie voor iedereen die van Holland houdt, samengesteld door Nico Dingemans. Met (h)eerlijke Dutch Dishes uit alle 12 provincies van ruim 24 Nederlandse (sterren)chefs. Inclusief recepten voor thuis en gezonde streekproducten van oer-Hollandse bodem: van Limburg tot de Wadden, en van Amsterdam tot Twente. Met prachtige foodfotografie van Jan Bartelsman en speciale hoofdstukken over Nederland Waterland, Holland International en Health Cuisine. - “Ga in From Farm to Fork in the Netherlands op reis met auteur Nico Dingemans, op zoek naar de beste en lekkerste streekproducten in Nederland. Een niet te missen kookboek dit (voor)jaar!” volgens de redactie van Lekker500 - “Dit boek maakt het weer duidelijk dat we trots mogen zijn op Nederland en onze producten.” - “Het boek is een visitekaartje voor de Nederlandse gastronomie. Daarmee sluit het boek goed aan bij de HollandCity verhaallijn Dutch Food & Cuisine, waarmee de Nederlandse keuken en haar unieke en innovatieve producten internationaal onder de aandacht gaan worden gebracht.” - “Dit boek maakt duidelijk hoe mooi de oer-Nederlandse keuken kan zijn.” - “Meer dan twintig verschillende (sterren)chefs hebben meegewerkt aan dit boek en vertegenwoordigen met zijn allen de twaalf provincies in ons land.” - “Nu bevat tegenwoordig elk kookboek mooie foto’s, maar From Farm to Fork is een nieuwe overtreffende trap. Het resultaat is prachtig; het lijkt wel alsof je het eten kunt aanraken.”
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.