R. Pierik - Rode Bordeaux

Rode Bordeaux

Een boek van R. Pierik

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Rode Bordeaux, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

In dit boek passeren alle aspecten van wijn uit de Bordeaux streek de revue: historie, typen Bordeaux wijnen, regio, klimaat, ziekten en palgen, wijnbouw als zodanig wijn maken (vinificatie), opslag, handel en kwaliteit. Veel aandacht wordt besteed aan de beschrijving van de verschillende deelgebieden (appellations) omdat hieruit de enorme verscheidenheid van rode Bordeaux wijnen blijkt.

De auteur draagt zorg voor een diepgravend, compleet en feitelijk geheel. Dit boek heeft dan ook een bredere opzet en biedt meer basale kennis dan de meeste andere Bordeaux boeken. Het zet een begaande route uit in de wijngaarden rondom de stad Bordeaux en beantwoordt de vraag: hoe wordt men wegwijs in het Bordeaux doolhof? Kortom in rode Bordeaux is alles te vinden wat er maar over deze wijnen te weten is.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken