Rukmini Iyer - De groene bakplaat

De groene bakplaat

75 groenterecepten uit de oven

Een boek van Rukmini Iyer

We hebben 75 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De groene bakplaat, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Het populaire kookboek ‘De groene bakplaat’ van Rukmini Iyer, de koningin van de ovengerechten, staat garant voor de lekkerste vegetarische en veganistische recepten uit de oven. In een handomdraai!

In ‘De groene bakplaat’ gaat Rukmini Iyer voor gemak, maar zónder in te boeten op smaak. De bestsellerauteur bundelde in dit populaire kookboek maar liefst 75 creatieve en veelzijdige recepten waarmee je eenvoudig de lekkerste én gezonde ovengerechten op tafel zet.

‘De groene bakplaat’ bestaat voor de ene helft uit veganistische en voor de andere helft uit vegetarische recepten, en de hoofdstukken zijn ingedeeld op bereidingstijd. Denk aan curry van geroosterde wortel en bonen (30 min.), shakshuka uit de oven (45 min.) of gevulde pompoen met salie en geitenkaas (1 uur). Snijd de groenten, verdeel ze over de bakplaat en laat de oven het werk doen!

Weinig moeite, veel smaak - dat is het mantra van de Britse bestsellerauteur Rukmini Iyer. Wereldwijd zijn er al meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht van haar razend populaire kookboeken, waarin de bakplaat en haar Indiase roots vaak een prominente rol spelen. Of je nu vegetariër, veganist, pescotariër of een alleseter bent, met Rukmini’s recepten zit je gegarandeerd gebakken.

  • De groene bakplaat van Rukmini Iyer is zo’n mooi boek. Mooie foto’s, goede vormgeving en ook nog eens met lekkere recepten. Ook voor mensen die geen keukenprinsje zijn is het goed te doen.
  • ‘In de recepten ontdek je geweldige combinaties waar je zelf niet op zou komen; alles heel erg lekker en mooi voorgesteld. De meeste recepten zijn niet moeilijk om zelf te maken. Ideaal dus voor beginnende vegan en vegetarische koks.’

Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De groene bakplaat

Een greep uit de 75 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Rukmini Iyer - De groene bakplaat

Recept uit De groene bakplaat:

Wortel-boerenkoolfattoush

Ingrediënten:
boerenkool, chantenaywortel, citroensap, dadels, extra vergine olijfolie, knoflook, pitabroodjes, puy-linzen, sumak, veldsla, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegan / ovenschotel
Een recept uit Rukmini Iyer - De groene bakplaat

Recept uit De groene bakplaat:

Bloemkool met kikkererwten & splijtkool

Ingrediënten:
bloemkool, citroen, gemberpoeder, gerookte-paprikapoeder, kikkererwten, komijnzaad, koriander, olijfolie, platbrood, pompoenpitten, rode ui, splijtkool, tahin, water, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegan / ovenschotel
Een recept uit Rukmini Iyer - De groene bakplaat

Recept uit De groene bakplaat:

Groene groenten met bulgur & ricotta

Ingrediënten:
amandelen, bimi, biologische citroen, bulgur, groentebouillon, knoflook, munt, olijfolie, ras el hanout, ricotta, sperziebonen, splijtkool, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit Rukmini Iyer - De groene bakplaat

Recept uit De groene bakplaat:

Pittige wortel-bonencurry

Ingrediënten:
basmatirijst, bloemkool, chilipoeder, citroen, curryblaadjes, gember, kokosyoghurt, kurkuma, mosterdzaad, ongezouten pindas, plantaardige olie, sperziebonen, wortels en zeezout

Soort:
vegan / ovenschotel
Een recept uit Rukmini Iyer - De groene bakplaat

Recept uit De groene bakplaat:

Pompoen met uien, prei & feta

Ingrediënten:
crème fraîche, feta, flespompoen, groentebouillon, laurierblaadjes, preien, rode uien, roomboter, rozemarijn, tijm en zeezout

Soort:
vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit Rukmini Iyer - De groene bakplaat

Recept uit De groene bakplaat:

Eenvoudige dal met sjalotjes & cashewnoten

Ingrediënten:
banaansjalotjes, bruine linzen, cashewnoten, gember, granaatappel, knoflook, kokosmelk, komijn, koriander, kurkuma, laurierblaadje, limoen, plantaardige olie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / ovenschotel
Een recept uit Rukmini Iyer - De groene bakplaat

Recept uit De groene bakplaat:

Panzanella van waterkers & pastinaak

Ingrediënten:
ciabatta, extra vergine olijfolie, honing, knoflook, olijfolie, pastinaak, radijs, rodewijnazijn, rozemarijn, stilton, waterkers, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch / ovenschotel
Toon alle 75 recepten in dit boek