Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Sergio's smaakmakers

70 recepten voor thuis

Een boek van Sergio Herman

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Sergio’s smaakmakers, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

In zijn nieuwe thuiskookboek vertelt Sergio Herman je alles over 20 van zijn favoriete smaakmakers. Daarnaast leert hij je hoe je ze thuis kunt gebruiken om gerechten meer pit, scherpte, spanning, kracht of juist nuance te geven. Waarin kun je sojasaus gebruiken? Waarom moet je het lekvocht van een potje olijven nooit weggooien? Wat kun je allemaal een boost geven met ansjovis? En waarom heeft Sergio altijd limoen in huis? Het resultaat zijn 20 verhalen en 70 recepten bomvol smaak. Van een super eenvoudige tapenade tot een pittige pasta. En van een simpele salade tot een krachtige curry.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Gepofte aubergine met mortadella en parmezaan

Ingrediënten:
ansjovis, arbequina olijfolie, aubergines, basilicum, cabernet sauvignon-azijn, citroen, ei, kappers, knoflook, mortadella, mosterd, parmezaanse kaas, pistache, rucola, sjalot, tomaatjes en zonnebloemolie

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Aardbeien met venkel en yoghurt

Ingrediënten:
aardbei, aardbeipoeder, arbequina olijfolie, citroen, dragon, limoen, poedersuiker, spinazie, venkel, vlierbloesemsiroop, yoghurt en yoghurtsorbet

Soort:
salade
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Oesters met miso-vinaigrette

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, aubergine, daikon, gillardeau-oester, goudsbloemblaadjes, komkommer, limoen, misolak, mizuna blaadjes, rettich, sushi azijn, zeeuwse oesters en zure room

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Champignons farcis

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, basilicum, boter, champignon, citroen, ei, kippenbouillon, kippengehakt, koriander, kroepoek, limoen, limoenblad, mayonaise, paneermeel, panko, pinda, sambal oelek, sjalot, sriracha en tijm

Soort:
gevogelte / paddenstoelen
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Aubergine Hongkong-style

Ingrediënten:
aubergine, chili-knoflooksaus, citroen, gedroogde knoflookchips, knoflook, koriander, lente ui, mayonaise, olijfolie, peterselie en vijfkruidenpoeder

Soort:
groente
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Italiaanse linzensalade

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, artisjok, basilicum, beurre noisette, burrata, cabernet sauvignon-azijn, citroen, hazelnoot, ijsbergsla, krielaardappelen, oranje linzen, parmezaanse kaas, peterselie, room, rucola, sjalot, tomaat en zwarte linzen

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Cannelloni met mosterdragout en tomatenboter

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, bieslook, boter, buffelmozzarella, cannelloni, chardonnay azijn, gehakt, kappers, knoflook, mascarpone, mosterdzaad, parmezaanse kaas, peterselie, sjalot, spitskool, tijm, tomaat en ui

Soort:
vlees / pasta/noodles / mosterd
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Gegrilde tomaat met ricotta en dragon

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, cabernet sauvignon-azijn, citroen, croutons, dragon, knoflook, knoflookolie, parmezaanse kaas, ricotta, san marzano-tomaten, sjalot, taggiasche olijf en zwarte olijf

Soort:
groente
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Pappardelle met groene kruiden en paddenstoelen

Ingrediënten:
amandel, arbequina olijfolie, basilicum, bieslook, boter, citroen, gekonfijte tomaten, kervel, kippenfond, knoflook, olijfolie, pappardelle, parmezaanse kaas, peterselie, sjalot, suiker, tijm en trostomaat

Soort:
pasta/noodles / paddenstoelen
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / nagerecht uit Sergio's smaakmakers:

Kokos-vanillecrémeux

Ingrediënten:
amandelpoeder, ei, framboos, gelatine, gemalen kokos, grapefruit, mango, melk, peer, poedersuiker, room, rozenblaadjes, sinaasappel, suiker, vanilleolie en vanillestokje

Soort:
fruit
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / nagerecht uit Sergio's smaakmakers:

Dame blanche matcha

Ingrediënten:
amandelpoeder, bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, matchapoeder, melk, poedersuiker, pure chocolade, room, suiker, vanilleijs, vanilleolie, vanillestokje en witte chocolade

Soort:
zoet / ijs
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Coquille-misomousseline

Ingrediënten:
algenmix, arbequina olijfolie, boter, coquille, ei, groene asperge, limoen, misolak, misovinaigrette, natuurazijn, norivel, sushi azijn, taugé, tempurabeslag, zeekraal en zeewiermix

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Vegan ceviche

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, avocado, bieslookbloemen, chardonnay azijn, chilipepertje, gember, granny smith appel, knoflook, komkommer, koriander, limoen, minimaiskolfjes, munt, rode ui, sjalot, spinazie, sushi azijn, tomaat en zoetzure jalapenopeper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Fregola met langoustine en hazelnoot

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, boter, champignon, citroen, ei, fregola, hazelnoot, kippenbouillon, knoflook, langoustine, natuurazijn, olijfolie, paddenstoel, parmezaanse kaas, pasta, rode port, room, sjalot, tijm, tuinkers en veldsla

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Gehaktballetjes van kip

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, citroengras, ei, kewpie-mayonaise, kippengehakt, koriander, lente ui, limoen, mayonaise, norivel, panko, room, sojasaus, sriracha en zoetzure jalapenopeper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Kalfswang met tuinboontjes en artisjok

Ingrediënten:
artisjokbodem, basilicummayonaise, bleekselderij, boter, citroen, friet, kalfsfond, kalfswang, kippenjus, knoflook, little gem, rode wijn, room, roomse kervel, salie, tijm, tuinbonen, ui en wortel

Soort:
vlees