Recept uit Sergio's smaakmakers:
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Sergio’s smaakmakers, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
In zijn nieuwe thuiskookboek vertelt Sergio Herman je alles over 20 van zijn favoriete smaakmakers. Daarnaast leert hij je hoe je ze thuis kunt gebruiken om gerechten meer pit, scherpte, spanning, kracht of juist nuance te geven. Waarin kun je sojasaus gebruiken? Waarom moet je het lekvocht van een potje olijven nooit weggooien? Wat kun je allemaal een boost geven met ansjovis? En waarom heeft Sergio altijd limoen in huis? Het resultaat zijn 20 verhalen en 70 recepten bomvol smaak. Van een super eenvoudige tapenade tot een pittige pasta. En van een simpele salade tot een krachtige curry.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.
Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Jonge tarbot met soja-beurre blanc
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, botersaus, citroengras, daikon, foreleitjes, gember, knoflook, komkommer, koriander, limoen, limoenblad, sjalot, sojasaus, sushi-azijn en tarbot
- Soort:
- warme sauzen / vis
Lunch / lunchgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Tarte tomates
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, basilicum, bladerdeeg, citroen, courgette, gekonfijte knoflook, gekonfijte tomaten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pesto, pijnboompitjes, taggiasche olijf, tomaat, volle melk en zachte geitenkaas
- Soort:
- quiche / groente
Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Aardbeien met venkel en yoghurt
- Ingrediënten:
- aardbei, aardbeipoeder, arbequina olijfolie, citroen, dragon, limoen, poedersuiker, spinazie, venkel, vlierbloesemsiroop, yoghurt en yoghurtsorbet
- Soort:
- salade
Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Oesters met miso-vinaigrette
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, aubergine, daikon, gillardeau-oester, goudsbloemblaadjes, komkommer, limoen, misolak, mizuna blaadjes, rettich, sushi azijn, zeeuwse oesters en zure room
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Diner / nagerecht uit Sergio's smaakmakers:
Bosbessen met zwarte olijven
- Ingrediënten:
- amandelpoeder, arbequina olijfolie, bloem, bosbes, bosbessencoulis, boter, cacaoboter, limoen, pistache, suiker, taggiasche olijf, vanilleijs, witte chocolade en zout
Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Asperges met misoboter, kreeft en verveine
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, boter, botersaus, chilipeper, court-bouillon, furikake, kreeft, lente ui, limoen, mirin, miso, sake, sojasaus, suiker, sushi azijn, tomaat, verveine en witte asperge
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Diner / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Carpaccio van artisjok met yoghurt en oost-indische kers
- Ingrediënten:
- ansjovis, arbequina olijfolie, artisjokhart, cabernet sauvignon-azijn, chilivlokken, citroen, coppa di parma, groene olijf, munt, oost-indische kers blad, parmezaanse kaas, pijnboompitjes en yoghurt
- Soort:
- salade
Ontbijt / brunch / lunch uit Sergio's smaakmakers:
Roerei met burrata, lardo en groene olijven
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, boter, buikspek, burrata, chilivlokken, ei, focaccia, goudsbloemblaadjes, groene olijf, lardo, pistache, tijm en tomaat
- Soort:
- brood en broodgerecht
Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Gepofte aubergine met mortadella en parmezaan
- Ingrediënten:
- ansjovis, arbequina olijfolie, aubergines, basilicum, cabernet sauvignon-azijn, citroen, ei, kappers, knoflook, mortadella, mosterd, parmezaanse kaas, pistache, rucola, sjalot, tomaatjes en zonnebloemolie
- Soort:
- ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Zeeuwse kokkels met citroengras
- Ingrediënten:
- chilipepertje, citroen, citroengras, gember, kerriepoeder, knoflook, kokkel, koriander, korianderbloempjes, sjalot, tomaat en witte wijn
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Dranken / drinken uit Sergio's smaakmakers:
Ice tea van citroengras, ananas en basilicum
- Ingrediënten:
- ananas, basilicum, citroen, citroengras, gemberbier, groene thee, limoen en vlierbloesemsiroop
- Soort:
- fruit / drank
Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Cassoulet met kip en dragon
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, artisjokhart, basilicum, boter, citroen, dragon, dragonazijn, dragonblad, druivenpitolie, ei, groentebouillon, haricots verts, kerstomaat, kippendij, kippenjus, knoflook, little gem, mosterd, sjalot, spinazie, tijm, witte bonen en zonnebloemolie
- Soort:
- gevogelte
Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Asperges met algen-botersaus en limoen
- Ingrediënten:
- algenmix, asperge, boter, chilivlokken, citroen, citroengras, limoen, limoenblad, mizuna, room, sjalot, sojasaus, vinaigrette, witte azijn en witte wijn
- Soort:
- groente
Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Gratin van aardappel met groene asperges
- Ingrediënten:
- aardappel, arbequina olijfolie, basilicum, cabernet sauvignon-azijn, citroen, groene asperge, kippenfond, knoflook, olijven, parmezaanse kaas, prunella trostomaat, radicchio, room, sjalot, taggiasche olijf, tijm en zoete ui
- Soort:
- groenten, aardappels en peulvruchten / aardappelgerecht
Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Griekse pasta met zeeuwse mosselen nicoise
- Ingrediënten:
- ansjovis, arbequina olijfolie, boter, cabernet sauvignon-azijn, citroen, ei, griekse pasta, groene olijf, haricots verts, knoflook, rode ui, taggiasche olijf, tijm, tomaat, verveine, witte wijn en zeeuwse mosselen
- Soort:
- salade / pasta/noodles / aardappelgerecht
Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Kalfswang met tuinboontjes en artisjok
- Ingrediënten:
- artisjokbodem, basilicummayonaise, bleekselderij, boter, citroen, friet, kalfsfond, kalfswang, kippenjus, knoflook, little gem, rode wijn, room, roomse kervel, salie, tijm, tuinbonen, ui en wortel
- Soort:
- vlees
Ontbijt / brunch / lunch uit Sergio's smaakmakers:
Omelet met Noordzeekrab en sriracha
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, avocado, bieslook, bieslookbloemen, boter, ei, kewpie-mayonaise, krabbenpoten, limoen, mozzarella en sriracha
- Soort:
- ei/omelet/frittata / schaal- en schelpdieren
Lunch / snack of tussendoortje / snack en tussendoortje uit Sergio's smaakmakers:
Piadina met ragout, parma en gorgonzola
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, basilicum, basilicummayonaise, cabernet sauvignon-azijn, gorgonzola, knoflook, parmaham, piadina, pijnboompitjes, radicchio, rundergehakt, tomaat, ui en wrap
- Soort:
- vlees / brood en broodgerecht
Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Gehaktballetjes van kip
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, citroengras, ei, kewpie-mayonaise, kippengehakt, koriander, lente ui, limoen, mayonaise, norivel, panko, room, sojasaus, sriracha en zoetzure jalapenopeper
- Soort:
- gevogelte
Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Vegan ceviche
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, avocado, bieslookbloemen, chardonnay azijn, chilipepertje, gember, granny smith appel, knoflook, komkommer, koriander, limoen, minimaiskolfjes, munt, rode ui, sjalot, spinazie, sushi azijn, tomaat en zoetzure jalapenopeper
- Soort:
- salade / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Aardappelmousseline met vanille en kingcrab
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, bieslook, bintje, boter, gekonfijte knoflook, kingkrab, olijfolie, room, vanilleolie en vanillestokje
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Spaghetti met noordzeekrab en chili
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, aspergebroccoli, bieslook, boter, chardonnay azijn, chilivlokken, colatura italiaanse vissaus, kippenjus, krabvlees, limoen, noordzeekrab, parmezaanse kaas, peterselie, spaghetti en vissaus
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Olijvencouscous
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, basilicum, chardonnay azijn, citroen, eetbare bloemen, feta, griekse yoghurt, groene olijf, harissa, hummus, kikkererwt, koriander, munt, parelcouscous, puntpaprika, sjalot, taggiasche olijf, venkelloof en zaatar
- Soort:
- salade / couscous/bulgur/quinoa
Diner / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Paccheri met ansjovis, venkel en kappertjes
- Ingrediënten:
- ansjovis, arbequina olijfolie, boter, burrata, citroen, gekonfijte tomaten, kappers, kippenjus, knoflook, paccheri, parmezaanse kaas, room, venkel en venkelloof
- Soort:
- pasta/noodles