Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Sergio's smaakmakers

70 recepten voor thuis

Een boek van Sergio Herman

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Sergio’s smaakmakers, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

In zijn nieuwe thuiskookboek vertelt Sergio Herman je alles over 20 van zijn favoriete smaakmakers. Daarnaast leert hij je hoe je ze thuis kunt gebruiken om gerechten meer pit, scherpte, spanning, kracht of juist nuance te geven. Waarin kun je sojasaus gebruiken? Waarom moet je het lekvocht van een potje olijven nooit weggooien? Wat kun je allemaal een boost geven met ansjovis? En waarom heeft Sergio altijd limoen in huis? Het resultaat zijn 20 verhalen en 70 recepten bomvol smaak. Van een super eenvoudige tapenade tot een pittige pasta. En van een simpele salade tot een krachtige curry.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Moules à l'escargot

Ingrediënten:
bieslook, bieslookbloemen, boter, bronzen venkel, broodkruim, citroen, dille, knoflook, mossel, natuurazijn, noilly prat, parmezaanse kaas, peterselie, room, roomse kervel, selderij, sjalot, tijm, ui en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Ontbijt / brunch / lunch uit Sergio's smaakmakers:

Omelet met Noordzeekrab en sriracha

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, avocado, bieslook, bieslookbloemen, boter, ei, kewpie-mayonaise, krabbenpoten, limoen, mozzarella en sriracha

Soort:
ei/omelet/frittata / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Italiaanse linzensalade

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, artisjok, basilicum, beurre noisette, burrata, cabernet sauvignon-azijn, citroen, hazelnoot, ijsbergsla, krielaardappelen, oranje linzen, parmezaanse kaas, peterselie, room, rucola, sjalot, tomaat en zwarte linzen

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Verse harissa

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, chilipepertje, karwijzaad, kippenbouillon, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, munt, rode paprika, tomaat, tomatenpuree en ui

Soort:
saus/dressing/jus / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Coquille-misomousseline

Ingrediënten:
algenmix, arbequina olijfolie, boter, coquille, ei, groene asperge, limoen, misolak, misovinaigrette, natuurazijn, norivel, sushi azijn, taugé, tempurabeslag, zeekraal en zeewiermix

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Cassoulet met kip en dragon

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, artisjokhart, basilicum, boter, citroen, dragon, dragonazijn, dragonblad, druivenpitolie, ei, groentebouillon, haricots verts, kerstomaat, kippendij, kippenjus, knoflook, little gem, mosterd, sjalot, spinazie, tijm, witte bonen en zonnebloemolie

Soort:
gevogelte
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Champignons farcis

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, basilicum, boter, champignon, citroen, ei, kippenbouillon, kippengehakt, koriander, kroepoek, limoen, limoenblad, mayonaise, paneermeel, panko, pinda, sambal oelek, sjalot, sriracha en tijm

Soort:
gevogelte / paddenstoelen
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Bearnaisesaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, dragon, droge witte wijn, ei, kervel, natuurazijn, sjalot en zwarte peperkorrels

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / nagerecht uit Sergio's smaakmakers:

Bosbessen met zwarte olijven

Ingrediënten:
amandelpoeder, arbequina olijfolie, bloem, bosbes, bosbessencoulis, boter, cacaoboter, limoen, pistache, suiker, taggiasche olijf, vanilleijs, witte chocolade en zout

Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Gegrilde tomaat met ricotta en dragon

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, cabernet sauvignon-azijn, citroen, croutons, dragon, knoflook, knoflookolie, parmezaanse kaas, ricotta, san marzano-tomaten, sjalot, taggiasche olijf en zwarte olijf

Soort:
groente
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Kalfswang met tuinboontjes en artisjok

Ingrediënten:
artisjokbodem, basilicummayonaise, bleekselderij, boter, citroen, friet, kalfsfond, kalfswang, kippenjus, knoflook, little gem, rode wijn, room, roomse kervel, salie, tijm, tuinbonen, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Salade van jonge aardappeltjes met ansjovis vierge

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis, arbequina olijfolie, basilicum, bieslook, cabernet sauvignon-azijn, citroen, groene olijf, knoflook, korianderzaad, limoen, rozemarijn, sjalot, tomaat, venkel, venkelloof, zoetzure jalapenopeper en zure ansjovisfilets

Soort:
salade / aardappelgerecht
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Gratin van aardappel met groene asperges

Ingrediënten:
aardappel, arbequina olijfolie, basilicum, cabernet sauvignon-azijn, citroen, groene asperge, kippenfond, knoflook, olijven, parmezaanse kaas, prunella trostomaat, radicchio, room, sjalot, taggiasche olijf, tijm en zoete ui

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / aardappelgerecht
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Ansjovistapenade

Ingrediënten:
ansjovis, arbequina olijfolie, basilicum, bieslook, cabernet sauvignon-azijn, citroen, focaccia, gekonfijte tomaten, hazelnoot, kappers, pijnboompitjes, sjalot, taggiasche olijf en tomaat

Soort:
hapjes
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Aardbeien met venkel en yoghurt

Ingrediënten:
aardbei, aardbeipoeder, arbequina olijfolie, citroen, dragon, limoen, poedersuiker, spinazie, venkel, vlierbloesemsiroop, yoghurt en yoghurtsorbet

Soort:
salade
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Marokkaanse kipnuggets

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, citroen, ei, harissa, kippengehakt, koriander, munt, paneermeel, panko, ras el hanout, room, sesamzaad, sjalot, tomaat en yoghurt

Soort:
gevogelte
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Jonge tarbot met soja-beurre blanc

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, botersaus, citroengras, daikon, foreleitjes, gember, knoflook, komkommer, koriander, limoen, limoenblad, sjalot, sojasaus, sushi-azijn en tarbot

Soort:
warme sauzen / vis
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / lunch / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Kip laksa van Ronnie Herman

Ingrediënten:
bleekselderij, butternutpompoen, chilipeper, kippenjus, gember, groene asperge, ketjap manis, kippendij, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lente ui, limoen, limoenblad, olijfolie, paksoi, pinda, prei, sesamzaad, sjalot, sojasaus, tijm, tomaat, vijfkruidenpoeder, vissaus, witte asperge, witte peperkorrels en wortel

Soort:
soep/bouillon / gevogelte