Van Nature
het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen
Een boek van Ria Loohuizen
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Van Nature, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Nu zullen wij ons gaan bezighouden met het grootste werk van de natuur en de mens zijn eigen voedingsmiddelen voorhouden, en we zullen hem dwingen toe te geven hoe weinig hij weet van datgene waarvan hij leeft. Plinius, De Wereld (eerste eeuw n.Chr.)Wat at de mens toen hij zijn voedsel nog uit de natuur moest verzamelen? Kande Nederlander in de eenentwintigste eeuw nog steeds leven van wat hij vindtin de natuur? Welke plaats is er voor wilde planten, noten, vruchten en paddestoelenin onze huidige (eet)cultuur?Zo kort geleden als de eerste helft van de twintigste eeuw, voor de onstuitbareopmars van de bio-industrie en de
culinaire revolutie , trok men de natuur inom zijn dagelijkse dieet aan te vullen. Na een winter van eenzijdig voedsel alszoute boontjes, zuurkool en gepekeld vlees, stortte men zich in het voorjaar opde eerste brandnetels, zuring en paardenbloemen om het ontstane gebrek aanvitamine weer op peil te brengen. Binnen één eeuw heeft er dus een enormeverandering plaatsgevonden en is het eten uit de wilde natuur totaal uit onzecultuur verdwenen.In Van Nature laat Ria Loohuizen zien hoeveel producten er in ons land noggevonden en geplukt kunnen worden geheel in de geest van deze tijd vangeboden duurzaamheid (en zuinigheid). Van Nature bestaat uit twee delen: eencultuurhistorische beschouwing over de geschiedenis van ons voedsel en eenpraktisch gedeelte met aanwijzingen over het determineren, plukken, bewarenen bereiden van eten uit het wild. Aan de hand van deze smakelijke gids ishet mogelijk het hele jaar door natuurlijk eten op tafel te zetten.Van Nature is het zevende boek van Ria Loohuizen over eten uit het wild.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.