Hans Belterman - Indonesie

Indonesie

Aziatisch koken zo doe je dat - Klapper 1

Een boek van Hans Belterman

We hebben 311 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Indonesie, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

hoofdredactie Hans Belterman

culinaire realisatie Wolf Anholt chef kok

culinaire fotografie Ed Suister


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Indonesie

Een greep uit de 311 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis in zure saus met ananas - ikan coeka dan nanans

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, citroensap, daoen salam, gemberwortel, kabeljauwfilet, laos, limoensap, makreelfilet, rode spaanse peper, sambal oelek, sjalotten, voorjaarsui, zeevisfilet, zilveruitjes en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gevulde paprika's met garnalen 1 - paprika dan oedang 1

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, ei, goela djawa, groene paprika, ketjap benteng asin, knoflook, maïzena, noorse garnalen, peper, rijst, rode paprika, sambal badjak, steurgarnalen, verse garnalen, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide lever - hati boemboe Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, gefruite uitjes, goela djawa, kemirienoten, knoflook, koenjit, kurkuma, lever, limoensap, maïsolie, sambal oelek, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Omeletten met kokos - telor dadar kelapa

Ingrediënten:
bladpeterselie, bruine basterdsuiker, ei, geklaarde boter, gedroogde kokos, ghee, goela djawa, klapper, knoflook, komkommer, maïsolie, peper, sambal oelek, tomaat, ui, verse koriander, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalen met bloemkool - oedang bandung

Ingrediënten:
aardappelmeel, arachideolie, bloemkool, broccoli, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, maïzena, noorse garnalen, peper, prei, sambal oelek, ui, verse bladselderij, verse garnalen, voorjaarsui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip met saus van garnalenpasta - ajam petis

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, chinese garnalenpasta, citroensap, dunne kokosmelk, garnalen, goela djawa, knoflook, koenjit, kurkuma, noorse garnalen, peper, petis, sambal trassi, ui, verse koriander, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Chinees-Indische saus 1

Ingrediënten:
bouillon, chinese tomatensaus, ketjap benteng manis, sambal badjak, water en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gesmoorde kippenlevers met gebakken mihoen - smoor api ajam dan mihoen

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, goela djawa, ketjap benteng manis, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, maïzena, mihoen, olie, prei, sambal oelek, tomaat, tomatenpuree, ui, verse bladselderij en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis met bananen - pilitode

Ingrediënten:
arachideolie, banaan, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, gemberwortel, goela djawa, kerrie djawa, koenjit, komkommer, kurkuma, laos, limoensap, makreelfilets, rode spaanse peper, sambal oelek en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gefrituurde tahoeballetjes - perkedel tahoe

Ingrediënten:
arachideolie, ei, groene paprika, knoflook, maïzena, nootmuskaat, olie, peper, prei, tahoe, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / frituur / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestofde mosselen - kerang smoor

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, djahé, garnalen, gemberwortelpoeder, ketjap benteng manis, knoflook, limoen, maïzena, mosselen, noorse garnalen, olie, sambal oelek, ui, verse bladselderij en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / lunchgerecht uit Indonesie:

Eieren en tomaten in sojasaus - pindang telor dan tomat

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gemberwortel, goela djawa, groente, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, margarine, sambal trassi, tomaat, ui, voorjaarsui, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gevulde paprika's met garnalen 3 - paprika dan oedang 3

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, ei, goela djawa, groene paprika, ketjap benteng manis, knoflook, maïzena, noorse garnalen, peper, rode paprika, sambal oelek, steurgarnalen, ui, verse garnalen, voorjaarsui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide zeebaars - ikan kakap berboemboe

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, kemirienoten, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, limoensap, sambal trassi, ui, zeebaars en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Eieren in gekruide saus - telor besengèk

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, daoen salam, djinten, dunne kokosmelk, ei, goela djawa, kemirienoten, ketoembar, knoflook, koenjit, komijn, koriander, kurkuma, laos, maïsolie, sambal trassi, tomaat, ui, verse koriander, verse peterselie en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Zoetzure saus met paprika's

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, gemberwortel, goela djawa, groene paprika, kerrie djawa, ketjap benteng manis, knoflook, limoensap, maïzena, milde kerrie, rode paprika, sambal oelek, ui en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Rempejek met vlees en pinda's - rempejek daging dan katjang

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, ei, gedroogde kokos, gemberwortelpoeder, ketoembar, klapper, knoflookpoeder, koenjit, koriander, kurkuma, mager lamsvlees, mager rundvlees, olie, peper, pinda, rijstebloem en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / hartige hapjes
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Mosselsoep I plus variaties

Ingrediënten:
chinese kool, gedroogde chinese champignons, groene spaanse peper, japanse stengelui, kippenbouillon, mihoen, mosselen, prei, rode spaanse peper, savooiekool, taugé, verse bladselderij, verse garnalen, vis, witte kool en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Toon alle 311 recepten in dit boek