- Allerkerst

Allerkerst

de 50 beste kerstrecepten uit Allerhande 2004

Een boek van

We hebben 64 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Allerkerst, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

In dit verzamelboekje dat AH in 2004 uitgaf (zonder reclame!) zijn de beste kerstrecepten uit het voorgaande decennium verzameld. Goed te zien hoe het koken in Nederland in die jaren snel internationaler, gedurfder en spannender werd. 15 jaar later nog steeds goed te gebruiken.

De echo van Wina Born galmt nog na in dit sympathieke boekje met een bloemlezing van de “feestrecepten” uit de periode van 1984 tot en met 2002. Uit de tijd (1988) dat geitenkaas nog gezien werd als een culinair waagstuk (Letterlijk: “voor culinaire durfals”). Maar niet vergeten dat in die tijd de basis werd gelegd voor afscheid van de Hollandse pot en opkomst van de culinaire topkeuken waar Nederland zich nu in kan verheugen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Allerkerst

Een greep uit de 64 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Allerkerst

Bijgerecht uit Allerkerst:

Linzenpuree

Ingrediënten:
bieslook, dragon, droge witte wijn, gevogeltefond, grove mosterd, knoflook, linzen, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, slagroom en zout

Soort:
groente / feestdagen
Een recept uit  - Allerkerst

Amuse / diner uit Allerkerst:

Coquilleslollies

Ingrediënten:
chilisaus, coquilles, olijfolie met knoflook en chilipepers en vier seizoenenpeper

Soort:
schaal- en schelpdieren / feestdagen
Een recept uit  - Allerkerst

Diner / voorgerecht uit Allerkerst:

Bleekselderijsoep met Stilton

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, crème fraiche, gevogeltefond, stilton, ui en witte wijn

Soort:
soep/bouillon / feestdagen
Een recept uit  - Allerkerst

Bijgerecht uit Allerkerst:

Salade van cherrytomaatjes

Ingrediënten:
cherrytomaat, groene paprika, olijfolie, olijven, peper, peterselie, sherryazijn, sjalot, trostomaat en zout

Soort:
salade / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit  - Allerkerst

Bijgerecht uit Allerkerst:

Spinazie met kikkererwten

Ingrediënten:
gemalen komijn, kikkererwten, knoflook, kurkuma, olijfolie, peper, spinazie, tomatenpuree, ui en zout

Soort:
groente / feestdagen
Een recept uit  - Allerkerst

Diner / spoom / tussengerecht uit Allerkerst:

Meloenspoom

Ingrediënten:
citroensap, meloen, mousserende witte wijn en suiker

Soort:
vegetarisch / feestdagen / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit  - Allerkerst

Diner / voorgerecht uit Allerkerst:

Pompoencappuccino

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, melk, paprikapoeder, poedersuiker, pompoen, slagroom, ui, witbrood en zonnebloemolie

Soort:
soep/bouillon / feestdagen
Een recept uit  - Allerkerst

Diner / voorgerecht uit Allerkerst:

Tilapiapaté met gerookte forel

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, crème fraiche, ei, gerookte forel, komkommer, mierikswortel, munt en taliapafilet

Soort:
vis / feestdagen
Een recept uit  - Allerkerst

Diner / nagerecht uit Allerkerst:

Stoofpeertjessorbet

Ingrediënten:
basterdsuiker, kaneelstokje, limoensap, rode port, stoofpeertjes en vijgen

Soort:
vegetarisch / feestdagen / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit  - Allerkerst

Diner / hoofdgerecht uit Allerkerst:

Saffraanrisotto met cantharellen

Ingrediënten:
cantharel, grana padano, kruidenbouillon, mascarpone, olijfolie, rijst, saffraan, sjalot, truffelolie, walnoot en witte wijn

Soort:
vegetarisch / risotto / feestdagen
Toon alle 64 recepten in dit boek