John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Het literaire eetboek

Een boek van John Muller en Berthe Meijer

We hebben 31 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Het literaire eetboek, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

In 1985 werd door de Beijenkorf een boekje uitgegeven met literaire teksten over eten. Berthe Meijer, verzorgde bij alle fragmenten de bijpassende recepten. Berthe Meijer was van 1973 tot en met 1987 als culinair medewerkster verbonden aan NRC Handelsblad.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Het literaire eetboek

Een greep uit de 31 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Nagerecht uit Het literaire eetboek:

Frangipane room

Ingrediënten:
angelica, bitterkoekjes, bloem, boter, ei, eidooier, melk en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Bij de koffie uit Het literaire eetboek:

Gemberboterkoek

Ingrediënten:
amandel, boter, gekonfijte gember, melk, tarwebloem, vanillesuiker en witte basterdsuiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / taart
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Macaronitaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, ei, gorgonzola, knoflook, macaroni, mozzarella, parmezaanse kaas, peccorino, peper en room

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / pasta/noodles
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Gentse stoverij

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, azijn, bier, boter, brood, kalfsnier, laurier, mosterd, nootmuskaat, peper, tijm, ui, varkenskarbonade, varkenslever, varkensnier en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Voorgerecht / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Houtduivenpastei

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, bouillon van houtduivenkarkassen, champignons, eidooier, houtduif, kogelbiefstuk, korstdeeg, laurier, peperkorrrels, peterselie, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
pastei
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Bijgerecht uit Het literaire eetboek:

Mosterdsaus

Ingrediënten:
azijn, citroensap, crème fraiche, engels mosterdpoeder, suiker en worcestershire saus

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Aardappel-sjalet (Tscholent)

Ingrediënten:
aardappel, kippenbouillon, kippenvet, paprikapoeder, peper, runderborst, runderbouillon, tarwebloem, ui, witte bonen en zout

Soort:
stoofgerecht / aardappelgerecht
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Koolsoep van mevrouw Sobakewitsj

Ingrediënten:
appel, dille, gevogeltebouillon, karwijzaad, laurier, majoraan, meiraap, paddestoelenbouillon, ui, vleesbouillon, witte kool, zout, zure room en zwarte peperkorrels

Keuken:
Russisch
Soort:
soep
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Elzasser slakken madame Maigret

Ingrediënten:
anijszaad, beurre manié, boter, edelzwicker, laurier, peper, peperkorrels, peterselie, sjalot, slakken uit blik, stokbrood, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Nagerecht uit Het literaire eetboek:

Plettenpudding

Ingrediënten:
bitterkoekjes, champagne, cider, eidooier, eiwit, fijne tafelsuiker, frambozen, lange vingers, melk, sinaasappellikeur, slagroom, suiker, vanillestokje en vanillesuiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / pudding
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Aspergesoep a la Comtesse

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraiche, eidooier, kippenbouillon, nootmuskaat, peper, suiker, volle melk, witte asperge en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Toon alle 31 recepten in dit boek