We hebben 31 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Het literaire eetboek , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
In 1985 werd door de Beijenkorf een boekje uitgegeven met literaire teksten over eten. Berthe Meijer, verzorgde bij alle fragmenten de bijpassende recepten. Berthe Meijer was van 1973 tot en met 1987 als culinair medewerkster verbonden aan NRC Handelsblad.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Het literaire eetboek
Een greep uit de 31 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, boter, champignons, kalfsbouillon, peper, prei, room, ui en zout
Keuken: Amerikaans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, bouillon, knoflook, mager rundvlees, marinade, peper, peterselie, vet spek, witte wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: azijn, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, tijm, ui, witte wijn en wortel
Keuken: Frans
Soort: marinade
Ingrediënten: azijn, citroensap, crème fraîche, engels mosterdpoeder, suiker en worcestersaus
Keuken: Brits
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: amandel, boter, ingelegde gember, melk, tarwebloem, vanillesuiker en witte basterdsuiker
Keuken: Nederlands
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: kippenbouillon, limabonen, melasse, rietsuikerstroop, stoofperen en ui
Keuken: Amerikaans
Soort: ovenschotel
Ingrediënten: aardappel, bieslook, citroen, djeroek poeroet, ei, gember, ketjap, kip, knoflook, koenjit, laksapasta, laos, olie, peperkorrels, salam, selderijblad, sereh, taugé, ui en zout
Keuken: Indonesisch
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: aardappelzetmeel, azijn, bier, boter, brood, kalfsnier, laurier, mosterd, nootmuskaat, peper, tijm, ui, varkenskarbonade, varkenslever, varkensnier en zout
Keuken: Belgisch
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: azijn, belegen goudse kaas, bieslook, kropsla, mosterd, slaolie en ui
Keuken: Hollands
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: anijszaad, beurre manié, boter, edelzwicker, laurier, peper, peperkorrels, peterselie, sjalot, slakken uit blik, stokbrood, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bladerdeeg, bleekselderij, bouillon van houtduivenkarkassen, champignons, eidooier, houtduif, kogelbiefstuk, korstdeeg, laurier, peperkorrel, peterselie, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Brits
Soort: pastei
Ingrediënten: ananas, gele rozijnen, mosterdsaus, paprikapoeder, walnoten en witte kool
Keuken: Brits
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, marinade en rode bessengelei
Keuken: Frans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: boter, curaçao, ei, frangipaneroom, gekonfijt fruit, marrons glacés, slagroom, suiker en zout
Keuken: Frans
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: bruine roux, chilipeper, garnalen, knoflook, laurier, okra, rauwe ham, spekvet, tijm, tomaat, ui en zout
Keuken: Creools
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: chocoladekoffieboontjes, crème de cacao, eidooier, eiwit, grand marnier, pure chocolade en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / chocolade
Ingrediënten: aardappel, kippenbouillon, kippenvet, paprikapoeder, peper, runderborst, runderbouillon, tarwebloem, ui, witte bonen en zout
Soort: stoofgerecht / aardappelgerecht
Ingrediënten: banaan, bruine suiker, citroen, honing, kaneelpoeder en slagroom
Keuken: Brits
Soort: fruit
Ingrediënten: angelica, bitterkoekjes, bloem, boter, ei, eidooier, melk en suiker
Keuken: Frans
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, crème fraîche, eidooier, kippenbouillon, nootmuskaat, peper, suiker, volle melk, witte asperge en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Toon alle 31 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789071442018
ISBN10
9071442012