Het geheim van de keukenmeid
Recepten uit de rijke keuken van de 18e eeuw
Een boek van Christianne Muusers
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Het geheim van de keukenmeid, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Christianne Muusers, specialist in Nederlandse en Europese kookteksten van middeleeuwen tot 1900, verdiepte zich in de kookboeken van Nederlandse keukenmeiden uit de achttiende eeuw.Deze ware ‘kokkinnen’ kookten feestelijke maaltijden in welgestelde huishoudens, en zij wisten zowel regionale als internationale gerechten - vooral uit de Franse keuken - deskundig te bereiden.Zuinig waren ze niet, deze achttiende-eeuwse keukenmeiden, en ook niet bang om luxueuze producten in hun recepten te verwerken. Zo gebruikten ze truffels en morieljes, veel boter, eieren en room, kreeften, duiven en kostbare smaakstoffen.Maak kennis met deze interessante periode uit de rijke Nederlandse kookgeschiedenis.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.