Henk Kuipers en John Spruit - Bikkels aan de kook

Bikkels aan de kook

Een boek van Henk Kuipers en John Spruit

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Bikkels aan de kook, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Bikkels aan de kook Chef John Spruit en Captain Henk KuipersHenk Kuipers en John Spruit maakten een kookboek voor echte mannen, met eten dat gemaakt wordt op open vuren, op spiesen, in grote pannen en waar het vet vanaf druipt. Zelf geschoten wild. Grote steaks. Rokende Spareribs. Een varken aan het spit. Niks geen fornuis meer, niks geen pannen. Het komt allemaal samen in Bikkels aan de kook, outdoor koken voor echte kerels.Captain Henk Kuipers is geboren op de motor en houdt van goed eten. Chef John Spruit is geboren met een koksmes in zijn hand en houdt van motoren. Geen grotere kenners dus wat een man met motoren en eten verbindt dan deze twee tattoo verzamelaars. Vrijheid, no rules, motoren, tattoos, goed en groot vlees, vuur, reizen, avontuur, kortom: biker lifestyle. Henk Kuipers: ‘Op de motor stappen en gaan. Je eigen weg kiezen, onderweg stoppen om een vuur te maken en daar grote steaks op te grillen, dat is het echte biker leven. Whiskey erbij, goede maten om je heen, motor glanzend in het licht van de vlammen. Dat is het leven en dat is dus ons boek. vrijheid en goed eten!’John Spruit: ‘Ik ben een klassiek opgeleide kok, maar heb een hekel aan kleine liflafjes op een groot bord. Nee, ik wil grote stukken vlees, op open vuur, op een rooster, grote pannen boven de vlammen! Dat is pas echt goed eten! En dan op de motor erop uit, met die pan bungelend aan je zadel. Beter wordt het niet.’ Henk Kuipers was beveiliger van o.a. André Hazes, Nina Brink en Bill Clinton. Ook was hij voorman van motorclub No Surrender. Tegenwoordig is hij naast een mens ook een merk waarmee hij zijn way off life uitdraagt. Chefkok John Spruit verlaat steeds vaker zijn hete fornuis om te koken op gloeiende kolen en boven loeiende vlammen. Dat gebeurt met grote stukken vlees van dieren die een prima leven hebben gehad en die met respect worden bereid.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken