- Story on a Plate

Story on a Plate

The Delicate Art of Plating Dishes

Een boek van

We hebben 155 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Story on a Plate, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Fraai fotoboek met illustraties van de opmaak van moderne gerechten door topchefs van over de hele wereld. Nederland is vertegenwoordigd door Stefan van Sprang (Aan de poel) en Merijn van Berlo (Choux). Bij het indexeren worden de namen van de gerechten genoemd maar niet de ingrediënten aangezien in het boek geen gedetailleerde recepten zijn afgedrukt. In de verschillende hoofdstukken worden gereedschappen, kleur, structuur, keramiek, aroma en vorm behandeld en worden enkele toonaangevende chefs geportretteerd. Een van de koks die een belangrijke bijdrage leverde is Ronny Emborg. Een Deense chef die tegenwoordig een toprestaurant in de VS leidt. Emborg schreef in 2014 The Wizard’s Cookbook (niet te verwarren met gelijknamige uitgaven in de Harry Potterreeks).
Dit kookboek is alleen nog tweede hands verkrijgbaar tegen zeer hoge prijzen. Het complete boek is digitaal te lezen op https://issuu.com/bonnelycke/docs/the_wizards_cookbook_issuu. Ik heb daarvan gebruik gemaakt om bij enkele recepten van Emborg een volledige lijst van ingredienten toe te voegen.

- meer dan 2 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Story on a Plate

Een greep uit de 155 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Eidooier

Ingrediënten:
ei, eidooier en zonnebloemolie

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Kumizakana - Proeverij van Japanse voorgerechten

Ingrediënten:
bamboescheuten in kombu, compote van zure kersen, daikon, daikonwortel, gepekelde groenten, miso, oos indische kers, physalis, rode zeebaars, spinazie met sesamdressing, visfilet en zeeslak

Keuken:
Japans / Internationaal
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Getijdenpoel

Ingrediënten:
aardappel met inktvisinkt gerookt op hickory, amerikaanse elftkuit, blauw zeeglas, gepofte krabcrackers, knoflook, kombu en rijstcracker, koriander, ngom saus en zeeduivel

Keuken:
Aziatisch / Amerikaans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / tussengerecht uit Story on a Plate:

Naakt

Ingrediënten:
100 jaar oud kwartelei, eendenborst, ganzenvoet, hangop, miso en rogjus

Keuken:
Aziatisch / Amerikaans / Internationaal
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Vruchtenchips

Ingrediënten:
aardbei, appel, bloedsinasappel, kweepeer, munt, peer en suikerstroop

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Pétoncle

Ingrediënten:
petoncles

Keuken:
Canadees / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / nagerecht uit Story on a Plate:

Gebrande zoethoutwortel

Ingrediënten:
anijs, marshmallow, slagroom, witte chocolade, zoethout en zoethoutparfait

Keuken:
Internationaal / Brits
Soort:
vegetarisch
Toon alle 155 recepten in dit boek