- Story on a Plate

Story on a Plate

The Delicate Art of Plating Dishes

Een boek van

We hebben 155 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Story on a Plate, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Fraai fotoboek met illustraties van de opmaak van moderne gerechten door topchefs van over de hele wereld. Nederland is vertegenwoordigd door Stefan van Sprang (Aan de poel) en Merijn van Berlo (Choux). Bij het indexeren worden de namen van de gerechten genoemd maar niet de ingrediënten aangezien in het boek geen gedetailleerde recepten zijn afgedrukt. In de verschillende hoofdstukken worden gereedschappen, kleur, structuur, keramiek, aroma en vorm behandeld en worden enkele toonaangevende chefs geportretteerd. Een van de koks die een belangrijke bijdrage leverde is Ronny Emborg. Een Deense chef die tegenwoordig een toprestaurant in de VS leidt. Emborg schreef in 2014 The Wizard’s Cookbook (niet te verwarren met gelijknamige uitgaven in de Harry Potterreeks).
Dit kookboek is alleen nog tweede hands verkrijgbaar tegen zeer hoge prijzen. Het complete boek is digitaal te lezen op https://issuu.com/bonnelycke/docs/the_wizards_cookbook_issuu. Ik heb daarvan gebruik gemaakt om bij enkele recepten van Emborg een volledige lijst van ingredienten toe te voegen.

- bijna 4 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Story on a Plate

Een greep uit de 155 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Je maakt Aziatisch voedsel, toch?

Ingrediënten:
amerikaanse venusschelpen in dim-sumstijl, habanero-chutney, in bietensap gemarineerde kwartelei, pasta, roggebloem en zwart sesamzaad

Keuken:
Aziatisch / Internationaal
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Nahuari's star

Ingrediënten:
actievekoolpoeder, aloe vera, citroen, domaine de canton ginger liqueur, guavepuree, nuestra soledad ejutia mezcal, rozensiroop en suze liqueur

Keuken:
Mexicaans / Internationaal
Soort:
cocktails
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / nagerecht uit Story on a Plate:

Pavlova

Ingrediënten:
aardbeien, marshmalloschuim, passiefruit, passiefruitmeringue, passiefruitwrongel, slagroom en viooltjes

Keuken:
Amerikaans / Internationaal / Nieuw-Zeelands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Komkommer, lavas en eend

Ingrediënten:
eendencharcuterie, gefermenteerde komkommer, gepekelde komkommer, ingemaakte komkommer, komkommerbloesem, komkommerijs en salade

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Langzaam gegaard rundvlees met roze peperkorrels

Ingrediënten:
chipotlepeper in abodosaus, fijne rib, gegrilde mais, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, komkommer, koriander, laurier, limoen, radijs, rode ui, rode wijnazijn, roze peperkorrels en vioolblaadjes

Keuken:
Mexicaans / Internationaal
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Knapperige yoghurt

Ingrediënten:
appelciderazijn, citroenzuur, eiwit, poedersuiker, suiker, yopol en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / nagerecht uit Story on a Plate:

Ode aan de stadshoning

Ingrediënten:
banaan-karamel-honingbonbon, crunch van witte chocolade en honing, gemberpastille, honing, honingtaart en kumquat

Keuken:
Internationaal / Oosters
Soort:
vegetarisch / bonbons
Toon alle 155 recepten in dit boek