- Story on a Plate

Story on a Plate

The Delicate Art of Plating Dishes

Een boek van

We hebben 155 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Story on a Plate, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Fraai fotoboek met illustraties van de opmaak van moderne gerechten door topchefs van over de hele wereld. Nederland is vertegenwoordigd door Stefan van Sprang (Aan de poel) en Merijn van Berlo (Choux). Bij het indexeren worden de namen van de gerechten genoemd maar niet de ingrediënten aangezien in het boek geen gedetailleerde recepten zijn afgedrukt. In de verschillende hoofdstukken worden gereedschappen, kleur, structuur, keramiek, aroma en vorm behandeld en worden enkele toonaangevende chefs geportretteerd. Een van de koks die een belangrijke bijdrage leverde is Ronny Emborg. Een Deense chef die tegenwoordig een toprestaurant in de VS leidt. Emborg schreef in 2014 The Wizard’s Cookbook (niet te verwarren met gelijknamige uitgaven in de Harry Potterreeks).
Dit kookboek is alleen nog tweede hands verkrijgbaar tegen zeer hoge prijzen. Het complete boek is digitaal te lezen op https://issuu.com/bonnelycke/docs/the_wizards_cookbook_issuu. Ik heb daarvan gebruik gemaakt om bij enkele recepten van Emborg een volledige lijst van ingredienten toe te voegen.

- meer dan 3 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Story on a Plate

Een greep uit de 155 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / nagerecht uit Story on a Plate:

Gravel

Ingrediënten:
appelgranité, in hooi gebakken appel, melksorbet, meringue met as, meringue met karamel, rozemarijnmalt, rozemarijnsneeuw, vloeibare stikstof en witte meringue

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Gepocheerd ei met wilde paddenstoelen

Ingrediënten:
cantharellen, eikhaas, hibiscusblad, trompets de mort, vaste melkbestanddelen, witte truffel en zuurdesemchips

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / nagerecht uit Story on a Plate:

Vijgenblad

Ingrediënten:
vijgenbladeren, vijgenbladgranita en zwarte vijgen

Keuken:
Internationaal / Brits
Soort:
vegan
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Tsukune

Ingrediënten:
bruine suiker, eidooier, kippendij, lente-ui, mirin, sesamolie, sjalot, sojasaus, varkensbuik en water

Keuken:
Japans / Internationaal / Australisch
Soort:
gevogelte / varkensvlees
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Knapperige yoghurt

Ingrediënten:
appelciderazijn, citroenzuur, eiwit, poedersuiker, suiker, yopol en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Eidooier

Ingrediënten:
ei, eidooier en zonnebloemolie

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Gerookte haring, crème Molette en koolrabi

Ingrediënten:
algenpoeder, bieslook, bosbessen, broodcroutons, canola-olie, ciderazijn, gerookte haring, gerookte makreel, knolselderij, koolrabi, peper, sjalot, slagroom, witte ui en zout

Keuken:
Canadees / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Duindoornolie

Ingrediënten:
gedroogvriesde duindoorn en zonnebloemolie

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / condiment
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Nest egg

Ingrediënten:
ei, eierschaal, gerookte boter, ongzouten boter, paddenstoelen, peterselie, rook en slagroom

Keuken:
Internationaal / Brits
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Toon alle 155 recepten in dit boek