Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Home made zomer

Een boek van Yvette van Boven en Oof Verschuren

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Home made zomer, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Het succesvolle boek van Yvette van Boven

  • 150 maakbare recepten voor voorjaar en zomer
  • Foolproof receptuur met veel stap-voor-stapfotografie en uitleg
  • Met Yvettes kenmerkende illustraties en vormgeving en de prachtige foto’s van Oof
  • Genomineerd voor Kookboek van het Jaar 2012

Yvette van Boven (Ierland, 1968) woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Haar succesvolle eerste kookboek Home Made werd met prijzen overladen en verscheen in Engelse, Duitse en Franse vertaling. Yvette is freelance foodstylist en receptuurschrijver en heeft samen met haar neef een table d’hôte en cateringbedrijf in Amsterdam. Daarnaast illustreert ze voor boeken en bladen in binnen- en buitenland. De prachtige foto’s in Yvettes boeken werden gemaakt door haar man Oof.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Boterige maïsrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, dragon, droge witte vermout, korianderzaad, laurier, maïskolven, parmezaanse kaas, peterselie, bladpeterselie, prei, risottorijst, sjalot en tijm

Soort:
risotto / maïsgerecht
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken / cocktails uit Home made zomer:

Kokos-zomercocktail

Ingrediënten:
bitter lemon, gemalen kokos, gembersiroop, gin, ijsblokjes, kokosnoot, limoensap en witte rum

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made zomer:

Potpies van bacalao en garnalen

Ingrediënten:
bacalao, bladerdeeg, boter, cayennepeper, citroenrasp, crème fraîche, dille, dragon, ei, garnaal, kerriepoeder, nootmuskaat, pernod, bladpeterselie, slagroom, suiker, visfond en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Zeebaarsfilet in broodkorst

Ingrediënten:
ansjovis, bieslook, chilipoeder, citroen, knoflook, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pecorino, peper, rucola, venkelknol, witbrood, zeebaarsfilet en zout

Soort:
vis
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Recept uit Home made zomer:

Courgettecake met citroenglazuur

Ingrediënten:
citroen, courgette, ei, hazelnoten, kaneel, krenten, lichte basterdsuiker, olijfolie, poedersuiker, rozijnen, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
zoet / koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made zomer:

Melanzane sott'olio

Ingrediënten:
aubergine, chilipeper, knoflook, mozzarella, munt, olijfolie, paprika, venkelzaad, wittewijnazijn en zout

Soort:
inmaak
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Groene aspergetaart

Ingrediënten:
achterham, bladerdeeg, bloem, boter, citroen, dragon, ei, groene asperge, gruyère, peper, slagroom en zout

Soort:
quiche
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made zomer:

Fritelle de Maria

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, frituurolie, gist, peper, peterselie, pompoen en zout

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Bijgerecht uit Home made zomer:

Aardappeltjes 'sauce gribiche'

Ingrediënten:
boter, cornichons, ei, eidooier, kappertjes, krieltjes, mosterd, olijfolie, bladpeterselie, rodewijnazijn, venkelknol, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
aardappelgerecht