Yvette van Boven

Yvette van Boven

We hebben 38 boeken van Yvette van Boven waarvan 6 boeken mét recepten.

Meld u gratis aan!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yvette van Boven? Registreren is gratis!

Over Yvette van Boven

Yvette van Boven kwam op haar tiende met haar ouders naar Nederland en studeerde interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarna begon ze met haar zus Sophie een ontwerpbureau. In 2006 startte ze met haar neef Joris in Amsterdam het restaurant Aan de Amstel. Toen ze thuis zat vanwege een operatie schreef ze haar eerste kookboek dat in 2010 verscheen onder de titel Home Made. De foto’s werden gemaakt door haar man Oof Verschuren. Het kookboek was een bestseller en werd uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar. Daarna verschenen nog een aantal boeken: Home Made Winter (2011), Home Made Zomer (2013) en Home Baked (2014). Met haar werk bij het restaurant is ze gestopt.

Bij de VPRO presenteerde Van Boven het programma Koken met Van Boven. Vanaf augustus 2015 was er een eerste serie van 10 afleveringen te zien. In 2016 krijgt het programma een vervolg. Naast haar activiteiten bij de televisie verschijnt wekelijks een column in de Libelle en de Volkskrant.

Boeken van Yvette van Boven

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Yvette van Boven

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Beer can chicken

Ingrediënten:
boerderijkip, bruin bier, citroen, jeneverbessen, knoflook, korianderzaad, laurier, peper, peperkorrels, rozemarijn, stout, suiker, tijm, water en zout

Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home made:

Amandel & appelmuffins

Ingrediënten:
amandelmeel, bloem, boter, eiwit, ketjap manis, malus appel, witte basterdsuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made 1 notitie

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home made:

Peren-hazelnotentaart

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, doyenne du comice peer, ei, hazelnoten, kaneelstokje, suiker, vanillesuiker, water, witte wijn en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Vijgenboter

Ingrediënten:
gedroogde vijgen, kaneel en nootmuskaat

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / snack of tussendoortje / nagerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Gekruide labnehballetjes op olijfolie

Ingrediënten:
griekse yoghurt, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, tijm, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Home Made winter:

Bannock brood

Ingrediënten:
baking soda, bakpoeder, bloem, boter, karnemelk, suiker en zout

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made:

Zwarte spaghetti met rauwe tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, citroen, knoflook, mozzarella, olijfolie, peper, rode peper, tomaat, zout en zwarte spaghetti

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / nagerecht uit Home made:

Sorbet van bloedsinaasappels

Ingrediënten:
bloedsinaasappel, citroensap, likeur, rode grapefruit, sinaasappel, suiker, vanillestokje en water

Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / nagerecht uit Home made:

Suikerbroodwentelteefjes met frambozenijs

Ingrediënten:
boter, citroen, ei, frambozensorbetijs, fries suikerbrood, kaneel, lichtbruine basterdsuiker, melk en poedersuiker

Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Uit de oven van Van Boven:

Broodje pulled pork

Ingrediënten:
barbecuesaus, bier, chilivlokken, citroensap, knoflook, mayonaise, mosterd, olijfolie, rode ui, ui, varkensschouder, witte kool, wittewijnazijn, wortel, zachte witte broodjes, zout, zoute sojasaus en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made zomer:

Potpies van bacalao en garnalen

Ingrediënten:
bacalao, bladerdeeg, boter, cayennepeper, citroenrasp, crème fraîche, dille, dragon, ei, garnaal, kerriepoeder, nootmuskaat, pernod, bladpeterselie, slagroom, suiker, visfond en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Ontbijt / lunch / snack of tussendoortje uit Home made:

Croque monsieur

Ingrediënten:
bloem, boter, brood, ei, gruyère, paprikapoeder, rauwe ham en slagroom

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Ontbijt / brunch / lunch uit Home made:

Oeuf cocotte

Ingrediënten:
bieslook, boter, crème fraîche, ei en peper

Soort:
vegetarisch
Alle recepten van Yvette van Boven