Yvette van Boven

Yvette van Boven

We hebben 39 boeken van Yvette van Boven waarvan 6 boeken mét recepten.

Meld u gratis aan!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yvette van Boven? Registreren is gratis!

Over Yvette van Boven

Yvette van Boven kwam op haar tiende met haar ouders naar Nederland en studeerde interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarna begon ze met haar zus Sophie een ontwerpbureau. In 2006 startte ze met haar neef Joris in Amsterdam het restaurant Aan de Amstel. Toen ze thuis zat vanwege een operatie schreef ze haar eerste kookboek dat in 2010 verscheen onder de titel Home Made. De foto’s werden gemaakt door haar man Oof Verschuren. Het kookboek was een bestseller en werd uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar. Daarna verschenen nog een aantal boeken: Home Made Winter (2011), Home Made Zomer (2013) en Home Baked (2014). Met haar werk bij het restaurant is ze gestopt.

Bij de VPRO presenteerde Van Boven het programma Koken met Van Boven. Vanaf augustus 2015 was er een eerste serie van 10 afleveringen te zien. In 2016 krijgt het programma een vervolg. Naast haar activiteiten bij de televisie verschijnt wekelijks een column in de Libelle en de Volkskrant.

Boeken van Yvette van Boven

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Yvette van Boven

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made:

Zoete bataatsoep met 'buttered cashews'

Ingrediënten:
boter, cashewnoten, cayennepeper, crème fraîche, kalfsbouillon, kikkererwten, knoflook, laurier, oregano, prei, roomboter, ui, witte wijn, zeezout en zoete aardappel

Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Bij de koffie uit Home made zomer:

Rabarberpie met amandelspijs

Ingrediënten:
amandelspijs, bakpoeder, bloem, boter, ei, hazelnoten, kaneel, lichte basterdsuiker, melk, nootmuskaat, rabarber, sinaasappel, suiker, taart, vanillestokje en zout

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Home made:

Hampie

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, hamblokjes, melk, salie, tabasco, ui, varkensgehakt, worstvlees en zout

Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Drinken / cocktails uit Home Made winter:

Cranberry-champagne

Ingrediënten:
cava, champagne, cointreau, cranberry's, cranberrysap en munt

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Snack of tussendoortje uit Home Made winter:

Gevulde speculaas

Ingrediënten:
amandelspijs, blanke amandelen, boter, bruine basterdsuiker, eidooier, melk, piment, speculaaskruiden, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Verse kruiden marinade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, knoflook, olijfolie, peperkorrels, sjalot, tuinkruiden en zout

Soort:
saus/dressing/jus / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made:

Risotto al limone

Ingrediënten:
boter, citroen, droge witte wijn, eidooier, kippenbouillon, parmezaanse kaas, peper, risottorijst, sjalot en zout

Soort:
risotto / rijst / gevogelte
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / buffet / nagerecht uit Uit de oven van Van Boven:

Amandel-appelomkeertaart

Ingrediënten:
amandelmeel, bakpoeder, boter, ei, friszure appel, geblancheerde amandelen, witte basterdsuiker en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Rabarbercompote

Ingrediënten:
kaneelstokje, kardemompeul, mandarijn, rabarber, suiker en vanillestokje

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made:

Gnocchi alla romana

Ingrediënten:
boter, ei, emmentaler, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, polenta en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Ontbijt / brunch uit Home Made winter:

Mijn 'devonshire' cream

Ingrediënten:
citroenrasp, limoenrasp, mascarpone, slagroom, vanille en witte basterdsuiker

Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Alle recepten van Yvette van Boven