Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made winter

Home made winter

Een boek van Yvette van Boven en Oof Verschuren

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Home made winter, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Home made winter is een boek vol comfort food. Yvette van Boven maakte, met inspiratie uit Ierland en Frankrijk, een verzameling van gerechten waar je hart weer warm van wordt. Yvette geeft eenvoudige recepten voor klassiekers waarvan iedereen dacht dat ze lastig te maken zijn. Stap voor stap begeleidt ze de lezer bij het maken van boter, osseworst of bijvoorbeeld baileys.Achterin komen de winterse feestdagen aan bod waar Yvette een speciale band mee heeft: plumpudding voor Kerstmis, colcannon met Halloween, galette des rois met Driekoningen. Kortom: een nieuw, uiterst persoonlijk kookboek, vol recepten, tekeningen, verhalen en foto’s uit Ierland, Frankrijk en Nederland.Net als bij Home Made verzorgde Yvette het hele boek zelf: ze deed de vormgeving, maakte de illustraties en bereidde alle gerechten voor de fotografie. De foto’s werden gemaakt door haar man, fotograaf Oof Verschuren. Yvette van Boven (Ierland, 1968) woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Haar succesvolle Home made werd verkozen tot Kookboek van het jaar 2010 en verschijnt binnenkort in Engelse vertaling in Australië, de VS, Engeland en Canada. Yvette is freelance foodstylist en receptuurschrijver en heeft samen met haar neef een table d’hôte en cateringbedrijf in Amsterdam. Daarnaast illustreert ze voor boeken en bladen in binnen- en buitenland.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / nagerecht uit Home Made winter:

Clafoutis, het basisrecept

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, kersen, melk, poedersuiker, suiker, vanillestokje, vanillesuiker en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / lunch / voorgerecht uit Home Made winter:

Paddestoelensoep met spelt

Ingrediënten:
bleekselderij, droge sherry, eekhoorntjesbrood, gedroogde paddestoelen, gerst, knoflook, olijfolie, paddestoelen, paddestoelenbouillon, spelt, tomatenpuree, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Bijgerecht uit Home Made winter:

Gremolata

Ingrediënten:
citroenrasp, knoflook, peterselie en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Home Made winter:

Irish whiskey soda bread

Ingrediënten:
baking soda, bakpoeder, bloem, boter, ei, ierse whiskey, karnemelk, karwijzaad, krenten, rozijnen, suiker en zout

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / hoofdgerecht uit Home Made winter:

Porchetta

Ingrediënten:
buikspek, grof zeezout, knoflook, olijfolie, pijnboompitjes, rozemarijn, salie, tijm, venkelzaad en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Picknick / ontbijt / brunch / lunch uit Home Made winter:

Kardemom & sinaasappelscones

Ingrediënten:
gemalen kardemomzaad, honing, marmelade, mascarpone, melk, oranjebloesemwater, roomboter, sinaasappelrasp, witte basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home Made winter:

Pecannoten-karameltaart

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, goudstroop, lichte basterdsuiker, pecannoten, room, suiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home Made winter:

Quinoa-appelcake

Ingrediënten:
appel, boter, bruine suiker, gemberpoeder, kaneel, nootmuskaat, quinoa, rozijnen, taart en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home Made winter:

Ossenworst

Ingrediënten:
citroensap, colorozozout, doorregen runderlappen, magere runderlappen, nitrietzout, nootmuskaat en witte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Avondmaal uit Home Made winter:

Corned beef

Ingrediënten:
aardappel, bruine suiker, jeneverbes, knoflook, knolselderij, laurier, mosterdzaad, pastinaak, peperkorrels, rodewijnazijn, runderborststuk, sjalot, venkel, wortel en zilveruitjes

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Drinken uit Home Made winter:

Appelcider

Ingrediënten:
appels, gember, kaneelstokje en suiker

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch