De keuken van de pure smaak
met 50 recepten en persoonlijke notities van 5 Nederlandse topkoks
Een boek van
We hebben 110 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De keuken van de pure smaak , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
30 jaar lang was Tip Culinaire het toonaangevende kooktijdschrift voor Nederland. In 2006 werd het blad opgeheven als gevolg van toenemende concurrentie van gratis magazines als Allerhande. Tip werd opgevolgd door Delicious.
In 1994 werd dit boek gemaakt waarin recepten van 5 van de meest toonaangevende koks van Nederland zijn gebundeld. Wulf Engel, Paul Fagel, Robert Kranenborg, Jon Sisterman en Henk Savelberg hebben ieder een compleet menu gepresenteerd. Mooi om te zien hoe zij nog zwaar leunden op klassieke Franse keuken maar ook openstonden voor moderne invloeden uit de nouvelle cuisine. Mooie recepten die ook goed te doen zijn voor amateurs.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De keuken van de pure smaak
Een greep uit de 110 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, briochedeeg, eiwit, kalfszwezerik, peper, spitskool, truffel, truffelsaus en zeezout
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: druivenpitolie, fleur de sel, olijfolie, oude wijnazijn, peper en zeezout
Keuken: Frans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: citroensap, olijfolie, visbouillon, witte peperkorrels, witte wijnazijn en zeezout
Keuken: Frans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: aardappel, bieslook, boter, kookvocht van aardappel, peper, prei, sjalot, tarbotfilet, witte wijnazijn en zeezout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: boter, cantharellen, eekhoorntjesbrood, groene asperges, kippenbouillon, peper, zeeduivel en zeezout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: aardappel, ei, gerookte zalm, kaviaar, kervel, kwarteleitjes, olie, omelet, peper, ui en zeezout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: bleekselderij, bospeen, boter, gedroogde witte bonen, gekonfijte rode paprika, groentebouillon, knoflookpuree, koriander, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, tijm, tonijn, ui, venkel, visbouillon, winterwortel, witte peperkorrels en zeezout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: boter, kaneelstokje, kippenlever, kruidnagel, laurier, oude wijnazijn, peper, port, rode wijn, wilde eend en zeezout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: basilicum, citroensap, ingelegde gember, lintmacaroni, olijfolie, peper, rucola, tonijnmoten, zeezout en zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vis
Ingrediënten: abrikozenjam, banketbakkersroom, frambozen, frambozencoulis, hard wenerdeeg en witte chocolade
Keuken: Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: aubergine, champignons, courgette, gele paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, tijm, venkel en zeezout
Keuken: Provencaals
Soort: groente
Ingrediënten: boter, citroensap, dragon, laurier, noilly prat, peper, sjalot, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels
Keuken: Frans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: boter, coquilles, kervel, olie, peper, prei, provençaalse kruiden en zeezout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: kropsla, olijfolie, peper, sjalot en zeezout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: ananas, boter, dessertwijn, kristalsuiker, munt, sesamzaad, suiker en vanille-ijs
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: balsamicoazijn, citroenrasp, gedroogde tomaat in olie, kappertjes, knoflookpuree, olijfolie, peper, sjalot en zeezout
Keuken: Frans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: citroensap, croutons, friseesla, kipfilet, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, pecorino, peper, peterselie, pruimtomaat, rode wijnazijn, veldsla, zeezout en zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: salade
Ingrediënten: boter en inktvis
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: boter, katenspek, mosselen, noorse garnalen, peper, romainesla, scholfilet, tay-soy dressing,, tomaat, tongfilet, witte wijn, zeebrasemfilet en zeezout
Keuken: Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: basmatirijst, groentebouillon, honing, japanse sojasaus, knoflook, koriander, lente-ui, olijfolie, rijstwijn, shii-take en taugé
Keuken: Japans
Soort: rijst
Toon alle 110 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789070672072
ISBN10
9070672073