Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Lang leve vis, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Met dit boek kunt u aan de slag met goede vis; vis die verantwoord is gevangen en weinig tot geen schade aan de natuur onder water toebrengt. Het Wereld Natuur Fonds en Stichting De Noordzee hebben gezamenlijk de VISwijzer ontwikkeld. Lang Leve Vis! ligt in het verlengde van deze VISwijzer. Aan topkoks in Nederland is gevraagd een gerecht te maken met vis die voor komt in de groene kolom van de VISwijzer.Vissoorten dus die u met een gerust hart kunt eten.Met veel enthousiasme hebben 24 gerenommeerde koks hun receptuur prijsgegeven en laten zij zien dat met ‘groene’ vis heerlijke gerechten te maken zijn. Op de foto’s komt de passie die de koks voor ‘hun’ vis voelen, prachtig tot uitdrukking. - In het kader van de WNF-campagne Kies voor een levende zeeis onlangs het boek Lang Leve Vis! verschenen. Hierin geven vierentwintig topkoks een bijzonder recept waarin uitsluitend gebruik wordt gemaakt van verantwoord gevangen vis. Zo gaart Jonnie Boer tong in gerookte boter en maakt Sergio Herman oestersushis met zeewier. Martin Kruithof komt met een lichtgerookte forel met knolselderijsalade, mierikswortelcrème en uitgebakken aardappel en Edwin Vinke bereidt oesters met witbier en mandarijn. U merkt het al: verantwoord gevangen vis is minstens zo lekker als een stukje met uitsterven bedreigde tonijn.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.