We hebben 125 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Jeruzalem , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Na Plenty en Ottolenghi Het kookboek het langverwachte derde kookboek van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi Over Jeruzalem ‘De geuren en smaken van deze stad zijn als onze moedertaal. Voor ons definiëren ze troost, opwinding, vreugde, geluk. Alles wat we proeven en koken wordt gefilterd door het prisma van onze jeugdervaringen: de maaltijden die onze moeders maakten, de dagen die we opde markt doorbrachten, de geiten en schapen die door de heuvels zwierven, de verse pita met lamsgehakt, fijngesneden peterselie, gerookte koteletjes, zwarte vijgen, stroperig zoet gebak.; Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi zijn de twee mannen achter de succesvolle Londense deli’s met de naam Ottolenghi. Naast koken delen ze een andere passie: die voor hun thuisstad Jeruzalem. Beide mannen zijn in hetzelfde jaar in deze stad geboren, Sami aan de Arabische kant, Yotam aan de Joodse kant. Bijna dertig jaar later ontmoetten ze elkaar in Londen en ontdekten dat zij hun taal, geschiedenis en liefde voor lekker eten met elkaar deelden.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Jeruzalem
Een greep uit de 125 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, groentebouillon, kaneel, kikkererwten, olijfolie, ras-el-hanout, rozenwater, spinazie, ui, waterkers, wortel en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, boterbonen, citroen, dille, dragon, haricots verts, kappertjes, kervel, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, peterselie, rode paprika, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bleekselderij, charlotte aardappels, ei, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemalen piment, gerookt paprikapoeder, kaneel, karwijzaad, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, nicola aardappel, olijfolie, rode chilipeper, rundergehakt, tamarindepasta, tijm, tomaat in blik, ui, wittebroodkruim, wortel, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vlees
Ingrediënten: bladpeterselie, bosui, cashewnoten, citroen, feta, gemalen komijn, gemalen piment, groene paprika, knoflook, korianderzaad, olijfolie, parelgort, za'atar, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: boter, fijne kristalsuiker, kaneelpoeder, medjooldadels, oranjebloesemwater, patentbloem, poedersuiker, rozenwater, semolina, walnoten en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, fijne kristalsuiker, filodeeg, geitenkaas, pistachenoten en ricotta
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: arak, bladpeterselie, citroensap, clementines, grove mosterd, kip, lichtbruine basterdsuiker, olijfolie, pernod, sinaasappelsap, tijm, venkel, venkelzaad, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gevogelte
Ingrediënten: anijsster, arachideolie, citroensap, fenegriekzaad, gemberpoeder, kaneelstokje, kardemompeulen, knoflook, koriander, kruidnagel, lamsbout, komijnzaad, maldon zeezout, mild paprikapoeder, muskaatnoot, sumak, venkelzaad en zwarte peperkorrels
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: bladpeterselie, bulgur, citroensap, gemalen korianderzaad, gemalen piment, groene chilipeper, kaneel, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, pijnboompitten, sumak, tahinpasta, ui, zelfrijzend bakmeel, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: vlees
Ingrediënten: acaciahoning, boter, gecondenseerde melk, kardemompeulen, paprijst, pistachenoten, rozenblaadjes, rozenwater, slagroom, vanillestokje, volle melk en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: rijst / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bosui, ei, gedroogde munt, griekse yoghurt, munt, parelgort, ui, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: basmatirijst, bladpeterselie, bloem, dille, kerriepoeder, kikkererwten, komijnzaad, koriander, krenten, olijfolie, ui, wilde rijst, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, cheddar, chilivlokken, cottage cheese, ei, feta, geel mosterdzaad, goudse kaas, karwijzaad, kwark, nigellazaad, pecorino, peterselie, prei, ricotta, roomboterbladerdeeg, sesamzaad en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bleekselderij, dille, droge witte wijn, ei, gember, koriander, laurier, margarine, matzemeel, pimentkorrels, raap, rozemarijn, scharrelkip, sodawater, tijm, ui, wortel, zonnebloemolie, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Ingrediënten: amandelen, bloem, boter, citroen, clementines, cognac, ei, fijne kristalsuiker, honing, pure chocolade, sinaasappel en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, citroen, feta, fijne kristalsuiker, jakobsschelpen, knoflook, olijfolie, oregano, romatomaten, tijgergarnalen, venusschelpen, witte wijn, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, ingemaakte citroenschil, knoflook, koriander, maldon zeezout, mini-okra, olijfolie, tomaat en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bosui, citroen, gemalen komijn, kikkererwten, natriumbicarbonaat, olijfolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, ghee, oranjebloesemwater, pistachenoten, poedersuiker, rozenwater en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: cherrytomaatjes, citroen, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, harissa, ingemaakte citroenschil, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, pijnboompitten, pistachenoten, sumak, tahinpasta, ui, zhoug, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vlees
Toon alle 125 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789059564664
ISBN10
9059564669