Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Meld u gratis aan!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: citroen, fijne kristalsuiker, granny smith appels, koriander, maanzaad, quinoa, raapzaadolie, rode chilipeper, rode ui, selderijknol, wittewijnazijn en zout
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: avocado, bosuien, citroen, olijfolie, tuinbonen en zout
Keuken: Midden-Oosten
Ingrediënten: aubergine, basilicum, citroensap, groentebouillon, kippenbouillon, slagroom, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, bosui, edamameboontjes, fijn zeezout, gember, glasnoedels, knoflook, koriander, laos, limoensap, munt, palmsuiker, rode chilipeper, sesamzaad, tamari, tamarindepulp, zonnebloemolie en zout
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: boter, buna-shimejipaddestoelen, chilivlokken, citroen, dragon, groentebouillon, kaneelstokje, kastanjechampignons, knoflook, minisjalotjes, munt, olijfolie, pernod, peterselie, portobellopaddestoelen, ricotta, tijm, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, ei, fijne kristalsuiker, plantaardige olie, poedersuiker, rode pruimen, slagroom, vanille-essence, vanillestokje en zout
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: anijsster, banaansjalot, citroenblaadjes, citroengras, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, rode chilipeper, rode currypasta, rode linzen, sojasaus, sugarsnaps, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, gemalen kardemom, gemalen komijnzaad, groene chilipeper, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, olijfolie, peterselie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Ingrediënten: amandelpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, donkere chocolade, ei, glucosesiroop, hazelnoot, poedersuiker, pure chocolade, ricotta, vanille extract en vanillestokje
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, harde geitenkaas, hazelnoten, kruidnagel, laurier, melk, perzik, slagroom, ui, vanillestokje, water, witte wijn, zout en zwarte peperkorrels
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: basterdsuiker, cacaopoeder, cream of tartar, donkere chocolade, double cream, ei, espressokoffiepoeder, hazelnoot, koffie essence, poedersuiker, sterke espressokoffie, whisky en wijnsteenzuur
Soort: zoet
Ingrediënten: anijsster, boter, chilivlokken, couscous, gedroogde abrikozen, geelwortelpoeder, gemberpoeder, groentebouillon, harissapasta, ingemaakte citroenschil, kaneelstokje, kikkererwten, koriander, laurier, olijfolie, paprikapoeder, pastinaak, pompoen, saffraan, sjalot, wortel en zout
Soort: couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, gemalen komijnzaad, kalkoenfilet, knoflook, koriander, munt, olijfolie, peterselie, witte wijn, zout en zwarte peper
Soort: gevogelte
Ingrediënten: amandelpoeder, banaan, basterdsuiker, bicarbonaat, boter, double cream, ei, kaneelpoeder, lichtbruine basterdsuiker, moutpoeder, rum, sour cream, vanille extract en zelfrijzend bakmeel
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: doorregen spek, fijne kristalsuiker, gedroogde bosbessen, gedroogde morellen, gorgonzola, jonge spinazie, laurier, olijfolie, puy-linzen, rodewijnazijn, sjalotten, zout en zwarte peper
Soort: vlees
Ingrediënten: bloem, boter, citroen, ei, poedersuiker, water en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appelazijn, dijonmosterd, ei, fijne kristalsuiker, knoflook, koriander, zonnebloemolie en zout
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: chilivlokken, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde abrikozen, gemalen komijn, koriander, krenten, kwartels, olijfolie, tamarindepasta, tijm, venkelzaad, witte wijn, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroen, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijn, grof zeezout, knoflook, mild paprikapoeder en rode chilipeper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, fijne kristalsuiker, gedroogde cranberry's, havermoutvlokken, vanille-essence, witte chocolade, zout en zuiveringszout
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi