Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Meld u gratis aan!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: anijsster, bloem, boter, bruine basterdsuiker, citroen, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, guaves, kardemompoeder, mascarpone, pruimen, slagroom, vanille-extract, vijgen, volkorenmeel, walnoten en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroen, ei, feta, griekse yoghurt, halloumikaas, instantgist, olijfolie, ricotta, tarwemeel, tijm, za'atar, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, dille, granaatappelpitten, knoflook, olijfolie, parelgort, peterselie, piment, sherry-azijn, zout en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: cayennepeper, ei, gedroogde chilivlokken, gedroogde munt, gemalen piment, kaneel, korstdeeg, mild paprikapoeder, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, plantaardige olie, rundergehakt, saucijzenvulling, suiker, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper
Soort: vlees / quiche
Ingrediënten: boter, fijne kristalsuiker, grof zeezout, kersen, kippenlevertjes, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, radicchio, rode ui, rode wijn, rode wijnazijn, rookspek, runderbouillon, tijm, volle melk, zwarte peper en zwarte peperkorrels
Soort: gevogelte
Ingrediënten: basilicum, diepvriesdoperwtjes, jonge krieltjes, knoflook, kwartelei, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, witte wijnazijn, zout, zuring en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: citroenblaadjes, kristalsuiker, limoen, papaja, slagroom en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: schuim/mousse/gelei / zoet
Ingrediënten: bruine amandelen, groene chilipeper, grof zeezout, korianderzaad, maanzaad, microwaterkers, olijfolie, pomelo, radicchio, roze grapefruit, sherryazijn, sinaasappel, stemgember, valdespino sherryazijn, venkelzaad, witlof en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, citroen, cream cheese, demerarasuiker, ei, kaneelpoeder, lichtbruine basterdsuiker, membrillo, roomkaas, vanillestokje en walnoten
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: aardappel, citroen, ei, geelwortelpoeder, groene chilipeper, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, olijfolie, paneermeel, spinazie, tuinbonen, venkelzaad, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bulgur, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde munt, gemalen piment, granaatappelmelasse, kaneel, knoflook, krenten, olijfolie, peterselie, pistachenoten, sardines, zout en zwarte peper
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroen, knoflook, peterselie, tahin en zout
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: basterdsuiker, bloem, boter, brandy, donkere chocolade, double cream, glucosesiroop, kastanjepasta, maple syrup, pecannoot, poedersuiker, vanille extract en witte wijnazijn
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bakpoeder, basterdsuiker, bicarbonaat, bloem, boter, brandy, double cream, ei, gianduja chocolade, hazelnoot, kaneelpoeder, melkchocolade, nutella, rum, sour cream, vanille extract en yoghurt
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: boter, cacao, champagne, cognac, melkchocolade en pure chocolade
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: amandelextract, amandelpasta, bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, droge witte wijn, ei, kaneelpoeder, kardamompeul, kardamompoeder, maïsmeel, pruim, sinaasappelrasp en sinaasappelschil
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: amandelen, anijszaad, bicarbonaat, bloem, boter, citroen, donkerbruine suiker, ei, geblancheerde amandelen, gemberpoeder, gesuikerde citrusschil, kaneel, kardamompoeder, korianderpoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaatpoeder, speculaaskruiden, volle melk en witte peper
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: basilicum, bleekselderij, dragon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, portobello, taleggio, ui, zongedroogde tomaat, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroen, groene asperges, grof zeezout, jeneverbessen, kervel, knoflook, laurier, muskaatwijn, olijfolie, roomkaas, witbrood, zalmfilet en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, citroen, dragon, farro dicocco, ingemaakte citroen, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pernod, romeinse sla, sjalot, witbrood, zout en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi