Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Meld u gratis aan!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: bleekselderij, chilipepers, citroensap, coquilles, dragon, grof zeezout, limoen, maïskorrels, merquezworstjes, olijfolie, piquillopepers, rijstazijn, rode ui, sumak, zure room, zuringblad en zwarte peper
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: artisjokken, citroen, koriander, maldon zeezout, munt, olijfolie, pecorino romano, pecorino toscano, rucola en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: 00-bloem, boter, cayennepeper, chilivlokken, ei, geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, saffraan, sjalot, water, zout en zwarte peper
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, cassave chips, citroengras, geelwortelpoeder, haricots verts, knoflook, kokosmelk, komkommer, koriander, kousenband, kroepoek, laos, mild paprikapoeder, palmsuiker, pinda's, plantaardige olie, sambal oelek, sjalot, spitskool, tahu, tamarindepulp, taugé, water en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, ei, eiwit, fijne kristalsuiker, goudreinet, kaneel, lichte ruwe rietsuiker, olijfolie, poedersuiker, roomkaas, sultana's, vanillestokje, zout en zuiveringszout
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, caprino, ei, fijne kristalsuiker, honing, munt, poedersuiker, ricotta, sinaasappel, volle melk, zonnebloemolie en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basterdsuiker, citroen, double cream, gedroogde jeneverbessen, griekse yoghurt en laurierblad
Soort: zoet / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: citroensap, griekse yoghurt, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, olijfolie, snijbiet, wortel, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: angosturabitter, bruine basterdsuiker, geitenkaas, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, rode wijnazijn, salie, sinaasappels, tijm, zoete aardappels en zout
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, charlotte aardappels, citroensap, eieren, knoflook, koriander, olijfolie, peterselie, rode ui, sumak, tahin, thaise srirachasaus, tomaten, wittewijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, eiwit, fijne kristalsuiker, lemoncurd en zoet korstdeeg
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, fijne kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, gember, gochujang, grof zeezout, knoflook, komkommer, koriander, lichte sojasaus, mirin, nanami togarashi, pruimen, rijstazijn, runderlende, vissaus, wortel en zonnebloemolie
Soort: vlees
Ingrediënten: champignons, citroen, enokipaddestoelen, grof zeezout, kaneelstokje, kastanjechampignons, knoflook, oesterzwammen, olijfolie, peterselie, shiitakepaddestoelen, tijm en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, dragon, ei, feta, fontina, gedroogde porcini, paddestoel, gruyère, lasagne verde, melk, parmezaanse kaas, peterselie, ricotta, sjalot, tijm, water, witte peper en zout
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper
Soort: vlees / soep/bouillon
Ingrediënten: amandelpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, cacaopoeder, eiwit, maïsmeel en sinaasappelrasp
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, gember, gembersiroop, ketel 1 wodka, koriander, korianderzaad en limoensap
Soort: drank (alcoholisch) / vegetarisch
Ingrediënten: cherrytomaatjes, gedroogde pappardelle, griekse yoghurt, kalamataolijven, kappertjes, peterselie, rozenharissa en ui
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: aubergine, basilicum, bouillon, citroen, dille, knoflook, komijnzaad, mograbieh, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: aubergine, basilicum, citroensap, groentebouillon, kippenbouillon, slagroom, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi