Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Meld u gratis aan!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: groentebouillon, knoflook, komijnzaad, koriander, nootmuskaat, pronkbonen, pikante paprikapoeder, tomaten en uien
Soort: Gegaarde groenten
Ingrediënten: gemalen piment, granaatappelmelasse, knoflook, lamsgehakt, munt, rijpe cheddar, sumak, tahin, tomaten, tortilla's en ui
Keuken: Midden-Oosten
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: chilivlokken, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde abrikozen, gemalen komijn, koriander, krenten, kwartels, olijfolie, tamarindepasta, tijm, venkelzaad, witte wijn, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, hazelnoten, hazelnotenolie, mascarpone, poedersuiker, roomkaas, zout en zure room
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
1 notitie
Ingrediënten: aardappel, boter, groentebouillon, grof zeezout, knoflook, salie, selderijknol, slagroom en zwarte peper
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, citroen, farro, feta, fijn zeezout, gemalen piment, gerookt paprikapoeder, honing, knoflook, olijfolie, oregano, rode paprika, tijm en zwarte olijven
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, bosui, citroen, gedroogde chilivlokken, gember, kaneel, koriander, olijfolie, pecannoten, peper, peterselie, sherryazijn, sinaasappel, sultanarozijnen, zoete aardappel en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, boter, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, groentebouillon, kabochapompoen, laurier, olijfolie, puy-linzen, rode wijn, selderijknol, sjalotten, tijm, wortelen, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basterdsuiker, bloem, boter, cacaopoeder, citroenrasp, donkere chocolade, double cream, ei, golden syrup, hazelnoot, honing, light corn syrup, maple syrup, poedersuiker, rozemarijn en sinaasappelschil
Ingrediënten: citroen, grof zeezout, olijfolie, rode chilipeper en rozemarijn
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: dille, gele paprika, griekse yoghurt, ingemaakte citroenschil, knoflook, koriander, korianderzaad, kristalsuiker, olijfolie, peterselie, rode biet, rode ui, tomaat in blik, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardpeer, basilicum, bloem, boter, dragon, koolraap, koolrabi, panko, parmezaanse kaas, pastinaak, peterselie, saffraandraadjes, slagroom, volle melk, witte peper en zout
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin / vegetarisch
Ingrediënten: banaansjalotten, berbere-specerijen, bloemenhoning, citroensap, dijonmosterd, gele biet, gerookt paprikapoeder, grof zeezout, koriander, olijfolie, oranjebloesemhoning, puylinzen, rammenas, rode radijzen, rucola, valdespino sherryazijn, zuurdesembrood en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, basilicum, boter, citroen, dille, dragon, grof zeezout, koriander, olijfolie, peterselie, rucola en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bloemkool, gele rozijnen, grof zeezout, grove mosterd, kappertjes, moscatelazijn, olijfolie, pijnboompitten, ricotta, romanesco, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch / groente
Ingrediënten: bosui, brikdeeg, ei, peterselie, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch / Tunesisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, bouillon, couscous, olijfolie, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: citroengras, fijne kristalsuiker, gedroogde rode chilipepers, gemalen korianderzaad, gemberwortel, groentebouillon, haricots verts, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, laksablad, limoenen, minisjalotjes, plantaardige olie, rijstvermicelli, sambal oelek, taugé, tofublokjes en zout
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: angosturabitter, bruine basterdsuiker, geitenkaas, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, rode wijnazijn, salie, sinaasappels, tijm, zoete aardappels en zout
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Ingrediënten: bosuien, gemberwortel, groene chilipeper, koriander, olijfolie, sherryazijn, vleestomaten, zeezout en zonnebloemolie
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / vegan
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi