Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Meld u gratis aan!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: appelazijn, bloemkool, cherrytomaatjes, dille, grof zeezout, grove franse mosterd, jonge spinaziebladeren, kappertjes, knoflook, olijfolie en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, boter, citroensap, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, kristalsuiker, melk, olijfolie, peterselie, prei, rode chilipeper, sjalot, zelfrijzend bakmeel, zout en zure room
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroen, gedroogde munt, geitenyoghurt, gemalen piment, ingemaakte wijnbladeren, kaneel, krenten, kruidnagelpoeder, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rondkorrelrijst, ui, volle yoghurt, zout en zwarte peper
Soort: rijst / vegetarisch
Ingrediënten: appelazijn, dragon, fijne kristalsuiker, gember, granny smith, komkommer, maanzaad, munt, platte rijstnoodles, rode chilipeper en rode ui
Soort: salade / pasta/noodles
Ingrediënten: amandelextract, amandelpasta, bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, droge witte wijn, ei, kaneelpoeder, kardamompeul, kardamompoeder, maïsmeel, pruim, sinaasappelrasp en sinaasappelschil
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bleekselderij, bloemkool, ciderazijn, gemalen piment, kerriepoeder, knoflook, minikomkommer, rode chilipeper, witte kool, wortel en zeezout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Ingrediënten: bosuien, knoflook, limoen, rode chilipeper, spitskool en zonnebloemolie
Soort: Gegaarde groenten
Ingrediënten: bosuien, griekse yoghurt, grof zeezout, knoflook, mierikswortel, nieuwe aardappels, olijfolie, tuinkers, zuringblad en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroen, griekse yoghurt, groentebouillon, harissa, knoflook, olijfolie, pistachenoten, sinaasappel, wortelen, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, grof zeezout, ingemaakte walnoten, kwartels, lichtbruine basterdsuiker, mirin, olijfolie, peterselie, sherryazijn, valdespino sherryazijn, walnoten, witte misopasta, zonnebloemolie en zwarte peper
Soort: gevogelte
Ingrediënten: balsamicoazijn, briochedeeg, ei, feta, gedroogde munt, grof zeezout, kalamataolijven, knoflook, olijfolie, peterselie, pomodori, suiker, ui, zout en zwarte peper
Soort: pizza
Ingrediënten: boter, eierdooiers, nootmuskaat, parmezaanse kaas, rijpe cheddar, semolina en volle melk
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, gemalen kardemom, gemalen komijnzaad, groene chilipeper, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, olijfolie, peterselie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Ingrediënten: aardbei, bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, cream cheese, cream of tartar, ei, limoen, maïsmeel, poedersuiker, roomkaas, sour cream, vanillestokje en wijnsteenzuur
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: basilicum, citroengras, groene chilipeper, jeruk purut, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderzaad, laoswortel, limoen, limoensap, paarse broccoletti, palmsuiker, plantaardige olie, rijstnoedels, rode ui, sesamolie, sjalot en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, kaneel, kaneelstokje, marsepein, melk, poedersuiker, rode pruimen, sinaasappel, zout en zuiveringszout
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: anijszaad, citroensap, feta, fijne kristalsuiker, grof zeezout, knoflook, olijfolie, oregano, pernod, raki, rucola, sinaasappels, venkelzaad, vijgen en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bosuien, citroensap, gemberwortel, groene paprika, koriander, minikomkommers, munt en nigellazaad
Soort: salade / Rauwe groenten
Ingrediënten: arachideolie, bosui, boter, citroen, kokosvlokken, koriander, mango, munt, pandanrijst, pinda's, rode camarguerijst, rode chilipeper, rode paprika, sjalot, thais basilicum, water en zout
Soort: salade / rijst / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, bladpeterselie, citroen, granaatappelpitten, knoflook, munt, olijfolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi