Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi

We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.

Meld u gratis aan!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi? Registreren is gratis!

Over Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.

Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.

Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.

Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.

Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.

Boeken van Yotam Ottolenghi

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Yotam Ottolenghi

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Lams-arayes met tahin en sumak

Ingrediënten:
gemalen piment, granaatappelmelasse, knoflook, lamsgehakt, munt, rijpe cheddar, sumak, tahin, tomaten, tortilla's en ui

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Gestoofde kwartel met abrikozen, krenten & tamarinde

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde abrikozen, gemalen komijn, koriander, krenten, kwartels, olijfolie, tamarindepasta, tijm, venkelzaad, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Hazelnotencupcakes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, hazelnoten, hazelnotenolie, mascarpone, poedersuiker, roomkaas, zout en zure room

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi 1 notitie

Bijgerecht uit Nopi:

Aardappel-knolselderijgratin

Ingrediënten:
aardappel, boter, groentebouillon, grof zeezout, knoflook, salie, selderijknol, slagroom en zwarte peper

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Salade van farro met geroosterde paprika

Ingrediënten:
bosui, citroen, farro, feta, fijn zeezout, gemalen piment, gerookt paprikapoeder, honing, knoflook, olijfolie, oregano, rode paprika, tijm en zwarte olijven

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Wortelgroentenstamp met gesmoorde sjalot

Ingrediënten:
ahornsiroop, boter, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, groentebouillon, kabochapompoen, laurier, olijfolie, puy-linzen, rode wijn, selderijknol, sjalotten, tijm, wortelen, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Recept uit Sweet:

Chocolate tart with hazelnut, rosemary and orange

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, cacaopoeder, citroenrasp, donkere chocolade, double cream, ei, golden syrup, hazelnoot, honing, light corn syrup, maple syrup, poedersuiker, rozemarijn en sinaasappelschil

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Rode biet, yoghurt en relish van ingemaakte citroen

Ingrediënten:
dille, gele paprika, griekse yoghurt, ingemaakte citroenschil, knoflook, koriander, korianderzaad, kristalsuiker, olijfolie, peterselie, rode biet, rode ui, tomaat in blik, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty more:

Winterse saffraangratin

Ingrediënten:
aardpeer, basilicum, bloem, boter, dragon, koolraap, koolrabi, panko, parmezaanse kaas, pastinaak, peterselie, saffraandraadjes, slagroom, volle melk, witte peper en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Nopi:

Salade van linzen en ingemaakte sjalot met berbere-croutons

Ingrediënten:
banaansjalotten, berbere-specerijen, bloemenhoning, citroensap, dijonmosterd, gele biet, gerookt paprikapoeder, grof zeezout, koriander, olijfolie, oranjebloesemhoning, puylinzen, rammenas, rode radijzen, rucola, valdespino sherryazijn, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Etti's kruidensalade

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, boter, citroen, dille, dragon, grof zeezout, koriander, olijfolie, peterselie, rucola en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Nopi:

Gemengde bloemkool met gouden rozijnen, ricotta en kappertjes

Ingrediënten:
bloemkool, gele rozijnen, grof zeezout, grove mosterd, kappertjes, moscatelazijn, olijfolie, pijnboompitten, ricotta, romanesco, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Brik

Ingrediënten:
bosui, brikdeeg, ei, peterselie, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch / Tunesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / bijgerecht uit Jeruzalem:

Couscous met tomaten & ui

Ingrediënten:
boter, bouillon, couscous, olijfolie, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / buffet / hoofdgerecht uit Plenty more:

Kerrielaksa

Ingrediënten:
citroengras, fijne kristalsuiker, gedroogde rode chilipepers, gemalen korianderzaad, gemberwortel, groentebouillon, haricots verts, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, laksablad, limoenen, minisjalotjes, plantaardige olie, rijstvermicelli, sambal oelek, taugé, tofublokjes en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

Zoete aardappels met sinaasappelbitter

Ingrediënten:
angosturabitter, bruine basterdsuiker, geitenkaas, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, rode wijnazijn, salie, sinaasappels, tijm, zoete aardappels en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi