Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi

We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.

Meld u gratis aan!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi? Registreren is gratis!

Over Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.

Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.

Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.

Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.

Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.

Boeken van Yotam Ottolenghi

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Yotam Ottolenghi

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Rum and raisin cake with rum caramel icing

Ingrediënten:
bakpoeder, bicarbonaat, bloem, boter, ei, kaneelpoeder, lichtbruine moscovadesuiker, melk, poedersuiker, rozijn, rum, sour cream en vanille extract

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Apricot and Amaretto cheesecake

Ingrediënten:
abrikoos, amandelschaafsel, amaretto, basterdsuiker, boter, cream cheese, digestive biscuit, ei, roomkaas, sinaasappelrasp, sour cream en vanillestokje

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Sinaasappel-amandeltaart

Ingrediënten:
amandelen, amandelmeel, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, oranjebloesemwater, oranjemarmelade, polenta, sinaasappel en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Saffraantagliatelle met gekruide boter

Ingrediënten:
00-bloem, boter, cayennepeper, chilivlokken, ei, geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, saffraan, sjalot, water, zout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Eiersalade met bloemkool en kerrie

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, bloemkool, citroenen, dragon, eieren, griekse yoghurt, komijnzaad, mayonaise, milde kerriepoeder en ui

Soort:
Gegaarde groenten
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit Plenty more:

Salade van rode biet, avocado en doperwten

Ingrediënten:
avocado's, bietjes, chilisaus, doperwten, doperwtenscheuten, fijne kristalsuiker, koriander, munt, olijfolie, rode ui, sherryazijn, tabasco, veldsla, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Diner / nagerecht / dessert uit Simpel:

Amandelcake met bosbessen en citroen

Ingrediënten:
amandelmeel, blauwe bessen, boter, citroenen, eieren, fijne kristalsuiker, poedersuiker, vanille-extract en zelfrijzend bakmeel

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Lams-arayes met tahin en sumak

Ingrediënten:
gemalen piment, granaatappelmelasse, knoflook, lamsgehakt, munt, rijpe cheddar, sumak, tahin, tomaten, tortilla's en ui

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Chermoula aubergine met bulgur & yoghurt

Ingrediënten:
amandelen, aubergine, bosui, bulgur, chilivlokken, citroen, gemalen komijn, gemalen koriander, griekse yoghurt, groene olijven, ingemaakte citroenschil, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, munt, olijfolie en sultanarozijnen

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Salade van bosui en kruiden

Ingrediënten:
bosuien, citroensap, gemberwortel, groene paprika, koriander, minikomkommers, munt en nigellazaad

Soort:
salade / Rauwe groenten
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gebraden kip met clementines & arak

Ingrediënten:
arak, bladpeterselie, citroensap, clementines, grove mosterd, kip, lichtbruine basterdsuiker, olijfolie, pernod, sinaasappelsap, tijm, venkel, venkelzaad, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Tomaten gevuld met kruiden

Ingrediënten:
kappertjes, knoflook, munt, olijfolie, oregano, panko, peterselie, tomaat, ui, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Pistachezandkoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, kardemonpeulen, pistachenoten, poedersuiker, rijst, vanillesuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Almond butter cake with cardamom and baked plums

Ingrediënten:
amandelextract, amandelpasta, bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, droge witte wijn, ei, kaneelpoeder, kardamompeul, kardamompoeder, maïsmeel, pruim, sinaasappelrasp en sinaasappelschil

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Alle recepten van Yotam Ottolenghi