Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Meld u gratis aan!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: avocado, bosuien, citroen en tuinbonen
Soort: Gegaarde groenten
Ingrediënten: boter, citroenschil, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, grof zeezout, karwijzaad, knoflook, lapsang souchong, miniwortel, mungbonen, munt, olijfolie, oolongthee, pitabroodjes, rode ui, roze peperkorrels, sherryazijn, tijm, venkelzaad, za'atar en zwarte peper
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, ei, eidooier, fijne kristalsuiker, poedersuiker, slagroom, framboos en zout
Soort: ijs
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, eieren, fijne kristalsuiker, honing, munt, poedersuiker, ricotta, sinaasappel, volle melk, zachte geitenkaas, zonnebloemolie en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: zoet
Ingrediënten: appelazijn, bruine misopasta, cannellinibonen, champignons, citroensap, fijne kristalsuiker, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, pimentbessen, pitabroodjes, rode ui, roze peperkorrels, tahinpasta, witte peper, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bruine amandelen, groene chilipeper, grof zeezout, korianderzaad, maanzaad, microwaterkers, olijfolie, pomelo, radicchio, roze grapefruit, sherryazijn, sinaasappel, stemgember, valdespino sherryazijn, venkelzaad, witlof en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: basterdsuiker, bloem, boter, brandy, broodmeel, double cream, eigeel, gist, kardamompoeder, maïsmeel, saffraandraadjes, vanillestokje, volle melk en zonnebloemolie
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: bieslook, bloem, boter, eidooier, fijne kristalsuiker, geitenkaas, maanzaad, melk, mosterdzaad, olijfolie, parmezaanse kaas, pompoen, sinaasappelsap, slagroom, wittewijnazijn, wortel, zout en zwarte peper
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardbei, bakpoeder, bloem, boter, citroensap, ei, gedroogde kokos, lichtbruine basterdsuiker, maïsbloem, poedersuiker, rabarber, tapiocabloem, vanille extract en vanillestokje
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: anijssterren, benedictinelikeur, fijne ruwe rietsuiker, gember, goslings black seal rum, kaneelstokje, kruidnagel, limoensap, nootmuskaat, pimentkorrels, pompoenpuree, sinaasappelschil, vanillestokje en zwarte peperkorrels
Soort: drank (alcoholisch) / vegetarisch
Ingrediënten: appelazijn, buffelmozzarella, grof zeezout, knoflook, koriander, olijfolie, peterselie, puntpaprika, rucola en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basmatirijst, boter, fijne kristalsuiker, groentebouillon, knoflook, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, ricotta, vermicellinoedels, water, witte kool, witte wijn, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, basilicum, boter, eiwit, fijne kristalsuiker, limoen en poedersuiker
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, basilicum, citroen, flespompoen, amandel, granaatappelmelasse, griekse yoghurt, grof zeezout, knoflook, nigellazaad, olijfolie, peterselie, pompoenpitten, zonnebloempitten, zwarte peper en zwart sesamzaad
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicumbladeren, bloem, fijne kristalsuiker, fijne polenta, karnemelk, knoflook, koolzuurhoudend water, okra, olijfolie, tomaten, tomatenblokjes uit blik, zonnebloemolie, zout, zure room, zuurdesembrood en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basterdsuiker, cream of tartar, double cream, eiwit, griekse yoghurt, honing, kaapse kruisbes (physalis), poedersuiker, vanillestokje en wijnsteenzuur
Soort: zoet
Ingrediënten: 00-bloem, bakpoeder, basterdsuiker, boter, ei, rijstbloem, sinaasappelrasp, steranijspoeder, vanillestokje en zeezout
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, fijne kristalsuiker, frambozenjam, amandel, havermoutvlokken, hazelnoten, melk, paranoten, pecannoten, vanille-essence en zout
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, knoflook, munt, olijfolie, ricotta, tuinbonen, zout, zure room en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basterdsuiker, bloem, boter, cacaopoeder, ei, instantkoffie, kardamompoeder, poedersuiker, vanille extract, volle melk en zelfrijzend bakmeel
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi