Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Meld u gratis aan!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: aubergine, bleekselderij, bruine basterdsuiker, cherrytomaatjes, crème fraîche, dille, donkere linzen, koriander, laurier, olijfolie, peterselie, rode wijnazijn, tijm, witte ui, wortel, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basterdsuiker, donkere chocolade, double cream, ei, instant espresso-koffiepoeder, poedersuiker, rozenwater en walnoten
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: basmatirijst, berberisbessen, dille, griekse yoghurt, kaneelstokje, kardemompeulen, kippendijen, koriander, kruidnagel, olijfolie, peterselie, suiker, zout, zuurbessen en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: baharat, basmatirijst, bladpeterselie, dille, gedroogde munt, gemalen kardemomzaad, groentebouillon, lamsgehakt, olijfolie, puntpaprika, suiker, tomaat, ui, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vlees
Ingrediënten: boter, citroen, fijne kristalsuiker, grof zeezout, hazelnoten, lichtbruine basterdsuiker, mascarpone, roomkaas, slagroom, volkorenmeel en zwart sesamzaad
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, bulgur, cherrytomaatjes, gemalen piment, griekse yoghurt, ingemaakte citroen, knoflook, munt, tomatenpuree en uien
Soort: rijst, granen en peulvruchten
Ingrediënten: appelazijn, bosui, citroen, gedroogde munt, griekse yoghurt, karnemelk, knoflook, minikomkommer, munt, olijfolie, peterselie, radijs, sumak, tomaat, turkse broden, volle melk, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, boter, donkere sojasaus, fijne kristalsuiker, gember, knoflook, lichte sojasaus, maïzena, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalot, tahu, zoete sojasaus en zwarte peperkorrels
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appelazijn, bosui, ei, gemalen komijnzaad, kalkoengehakt, knoflook, koriander, maïskorrels, milde chilipeper, olijfolie, peterselie, rode paprika, witbrood, wittewijnazijn, zoete chilisaus, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: gevogelte
Ingrediënten: artisjokken, boter, citroen, fregola, amandel, groene chilipepers, groentebouillon, ingemaakte citroen, knoflook, olijfolie, peterselie, rodewijnazijn, ui, zout, zwarte kalamataolijven en zwarte peper
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: aardperen, citroen, citroensap, dragon, droge witte wijn, groentebouillon, grof zeezout, knoflook, olijfolie, peterselie, sjalot en zwarte peper
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: gedroogde chilivlokken, knoflook, koriander, milde rode chilipeper, paprikapoeder, pomodori, romatomaten, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, griekse yoghurt, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, olijfolie, snijbiet, wortel, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroen, citroengras, dragon, droge witte wijn, flespompoen, gember, granny smith, grof zeezout, ingemaakte walnoten, knoflook, limoensap, mirin, olijfolie, rijstazijn, tijm, varkensbuik, walnoten, witte misopasta, yuzusap en zwarte peper
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: anijssterren, citroensap, eidooier, fijne kristalsuiker, frambozenpuree, gelatine, kaneelstokje, kardemompeulen, kruidnagels, kweeperen, mascarpone, pistachenootjes, vanillestokje en vin santo
Soort: fruit / zoet / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bosui, citroen, gemalen komijn, kikkererwten, natriumbicarbonaat, olijfolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: groene peperkorrels, hazelnoten, komijnzaad, korianderzaad, maldon zeezout, mild paprikapoeder, nigellazaad, sesamzaad, venkelzaad en zonnebloempitten
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Ingrediënten: amandel, basterdsuiker, boter, cranberry, cream cheese, digestive biscuit, ei, framboos, roomkaas, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, sour cream, vanillestokje en witte chocolade
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: abrikoos, amandelschaafsel, amaretto, basterdsuiker, boter, cream cheese, digestive biscuit, ei, roomkaas, sinaasappelrasp, sour cream en vanillestokje
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bosui, boterbonen, citroen, dille, dragon, haricots verts, kappertjes, kervel, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, peterselie, rode paprika, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi