Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Meld u gratis aan!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: amandelen, bloem, boter, briochedeeg, kaneel, kruimeldeeg, mascarponecrème, melk, passievrucht, rode pruim en zomerfruit
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: charlotte aardappels, knoflook, rozemarijn, sumac en tijm
Soort: aardappelgerecht / Gegaarde groenten
Ingrediënten: bloemkool, citroensap, gedroogde munt, gember, amandel, griekse yoghurt, knoflook, komkommer en munt
Soort: Rauwe groenten
Ingrediënten: boter, cacaopoeder, ei, fijne kristalsuiker, gedroogde vijgen, kastanjes, pure chocolade, volkorenbiscuits en witte chocolade
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, bladpeterselie, cayennepeper, dragon, feta, gemalen komijn, mild paprikapoeder, scharrelei, witbrood, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bakkersmeel, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, instantgist en zout
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: balsamicoazijn, bieslook, castelluccio-linzen, dille, kervel, knoflook, maldon zeezout, milde gorgonzola, olijfolie, pomodori, rode ui, rode wijnazijn, tijm en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroen, dijonmosterd, fijne kristalsuiker, gember, grof zeezout, limoen, mango, minikomkommer, olijfolie, papaja, pistachenoten, rode chilipeper, rode ui, thaise vissaus, tonijnfilet en zwarte peper
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: basilicum, citroengras, groene chilipeper, jeruk purut, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderzaad, laoswortel, limoen, limoensap, paarse broccoletti, palmsuiker, plantaardige olie, rijstnoedels, rode ui, sesamolie, sjalot en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, groentebouillon, knoflook, komijnzaad, koriander, olijfolie, tomaat, tomaat uit blik, ui, zout, zuurdesembrood en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: anchopeper, cayennepeper, gemalen karwijzaad, gemalen komijn, knoflook, mild paprikapoeder, pasilla chilipeper, zonnebloemolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, citroen, feta, fijne kristalsuiker, jakobsschelpen, knoflook, olijfolie, oregano, romatomaten, tijgergarnalen, venusschelpen, witte wijn, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, cayennepeper, grof zeezout, olijfolie, paprikapoeder, zout en zwarte peper
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: aardperen, citroen, crème fraîche, ei, feta, knoflook, korstdeeg, olijfolie, peper, plantaardige olie, rozemarijn, slagroom, snijbiet en zout
Soort: quiche / vegetarisch
Ingrediënten: basmatirijst, berberisbessen, dille, griekse yoghurt, kaneelstokje, kardemompeulen, kippendijen, koriander, kruidnagel, olijfolie, peterselie, suiker, zout, zuurbessen en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, fijne kristalsuiker, frambozenjam, amandel, havermoutvlokken, hazelnoten, melk, paranoten, pecannoten, vanille-essence en zout
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: banaansjalot, citroensap, doperwten, groene asperges, haricots verts, jonge spinazieblaadjes, nigellazaad, rode chilipeper, sesamolie, sesamzaad en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: grof zeezout, knoflook, olijfolie, rozemarijn, tijm, varkensbuik, witte wijn en zwarte peper
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: bleekselderij, chilipepers, citroensap, coquilles, dragon, grof zeezout, limoen, maïskorrels, merquezworstjes, olijfolie, piquillopepers, rijstazijn, rode ui, sumak, zure room, zuringblad en zwarte peper
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi