Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Meld u gratis aan!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: bosui, boterbonen, citroen, dille, dragon, haricots verts, kappertjes, kervel, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, peterselie, rode paprika, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bloedsinaasappels, burrata, gedroogde lavendel, grof zeezout, honing, knoflook, korianderzaad en olijfolie
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: basterdsuiker, bloem, boter, donkere chocolade, ei, gelatine, maple syrup, pinda, pindakaas, pinda's, vanillestokje, vloeibare glucose en zeezout
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: appelazijn, citroen, dille, fijne kristalsuiker, amandel, granaatappelpitten, koolraap, koolrabi, koriander, maanzaad, meiknol, raapzaadolie, rode chilipeper, wortel en zout
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: appelazijn, dille, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, groene chilipeper, koriander, krenten, limoenen, munt, olijfolie, quinoa, tuinbonen, venkelknollen, zout en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: balsamicoazijn, basilicum, courgette, hazelnootolie, hazelnoten, olijfolie, parmezaanse kaas, zout en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, ciderazijn, ei, geel mosterdzaad, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gemalen piment, grof zeezout, haricots verts, kaneelpoeder, kerrieblaadjes, kousenband, kruidnagelpoeder, lichtbruine basterdsuiker, pinda’s, rode chilipeper, selderijzaad, spitskool, ui en zonnebloemolie
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bakpoeder, bicarbonaat, bloem, boter, ei, kaneelpoeder, lichtbruine moscovadesuiker, melk, poedersuiker, rozijn, rum, sour cream en vanille extract
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: arachideolie, aziatische bouillon, fijne kristalsuiker, gedroogde citroenblaadjes, gember, grof zeezout, kipsuprêmes, knoflook, limoen, piepkuikens, rijstazijn en rode chilipeper
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Ingrediënten: amandelpoeder, amaretto, basterdsuiker, boter, donkere chocolade, ei, glucosesiroop, instantkoffie en vanillestokje
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: aardpeer, banaansjalot, citroen, dragon, kippendijen, knoflook, olijfolie, roze peperkorrels, saffraandraadjes, tijm, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gevogelte
Ingrediënten: baharat, geelwortelpoeder, kipfilet, kippenhartjes, kippenlevertjes, olijfolie, ui en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: barbecue/grill / gevogelte
Ingrediënten: abrikoos, amandelschaafsel, amaretto, basterdsuiker, boter, cream cheese, digestive biscuit, ei, roomkaas, sinaasappelrasp, sour cream en vanillestokje
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: aardappel, cassave chips, citroengras, geelwortelpoeder, haricots verts, knoflook, kokosmelk, komkommer, koriander, kousenband, kroepoek, laos, mild paprikapoeder, palmsuiker, pinda's, plantaardige olie, sambal oelek, sjalot, spitskool, tahu, tamarindepulp, taugé, water en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, kappertjes, knoflook, laurier, minigourgette, miniprei, minivenkel, miniwortel, olijfolie, plantaardige olie, thaise asperges, ui, witte wijn, witte wijnazijn en zout
Soort: vegetarisch
1 notitie
Ingrediënten: citroen, korianderzaad, selderijknol en zeezoutvlokken
Soort: vegan / vegetarisch / Gegaarde groenten
Ingrediënten: cherrytomaatjes, citroensap, griekse yoghurt, groene chilipepers, ingemaakte citroenen, knoflook, komkommer, munt en ui
Soort: Rauwe groenten
Ingrediënten: ahornsiroop, bosuien, gember, kippenbouten, knoflook, koriander, limoen, mirin, miso, rode chilipeper en sojasaus
Soort: vlees
Ingrediënten: citroen, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, karwijzaad, kikkererwten uit blik, koriander, olijfolie, snijbietblad, ui en wortels
Soort: Gegaarde groenten
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, ingemaakte citroenschil, knoflook, koriander, maldon zeezout, mini-okra, olijfolie, tomaat en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi