- Indiase keuken

Indiase keuken

tandoori, curry's en vegetarische gerechten

Een boek van

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Indiase keuken, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

De Indiase keuken is een avontuur met zoveel afwisseling dat het begrip ‘Indiaas eten’ eigenlijk een gemeenplaats is. Er bestaan niet alleen geografische en regionale indelingen, maar er kan ook een verdeling worden gemaakt op grond van religieuze, sectarisch en culturele verschillen. Een typisch vegetarische maaltijd uit het zuiden van India lijkt bijvoorbeeld in geen enkel opzicht op een doorsnee maaltijkd (met vlees) uit het noorden. Niet alleen de gerechten zijn anders, er wordt ook op een totaal andere manier met voedsel omgegaan. In India is voeding en eten verweven met de dagelijkse rituelen: de bereiding, het opdienen en het gezamenlijk gebruiken van de maaltijd en het offeren van voedsel is een van de belangrijkste bezigheden. Het meest gebruikte kookgerei in de keuken in India zijn de handi, de kadhai en de tawa. De handi, een dikwandige pan met een bodem en een wijde bovenkant met daarop een goed sluitend deksel, wordt meestal gebruikt voor het langzaam stoven van curry’s en


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken