Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bakboek

de klassiekers

Een boek van Eric Van den Hende en Frank Croes

We hebben 230 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Bakboek, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Dé bakbijbel met stap-voor-stapfotografie en ruim 100 productfoto's

Niets is zo heerlijk als je familie of vrienden te verrassen met een zelfgebakken taart of een schaal vol lekkere huisgemaakte dessertkoekjes. Het probleem bij veel bakboeken is de onnauwkeurigheid van de hoeveelheden, terwijl zij bij bakken veel nauwer luisteren dan bij koken: een kop suiker, een theelepel zout, 4 eetlepels boter, 4 eieren..., maar hoe groot is die kop, moet je die lepel afstrijken, moet je kleine eitjes gebruiken of jumbo-eieren?

In Bakboek. De klassiekers worden alle hoeveelheden nauwkeurig aangegeven. In dit boek vind je meer dan 200 recepten voor taarten, hartig en zoet gebak, brood en koffiekoeken, dessert- en aperitiefkoekjes, cakes, muffins, soezen, vlaaien, biscuitgebak, roomhoorntjes, appeltaartjes, hazelnootkoekjes, zonnetjes... Ook de recepten van pannenkoeken, wafels, appelbeignets, broodpudding, schuimpjes enzovoort vind je in het Bakboek. Blader door het boek, bekijk de smakelijke foto's van Frank Croes en maak je keuze. Het moeilijkste zal zijn om te wachten tot je gebak voldoende is afgekoeld, want de geur van eigen gebak stelt je altijd op de proef.

PIVA of het Provinciaal Instituut Voedingsbedrijven Antwerpen is dé referentie op het gebied van horecaopleidingen. Aan Bakboek. De klassiekers werkten de volgende professionele lesgevers van de afdeling bakkerij-banketbakkerij mee: Eric Van den Hende, technisch adviseur, Frieda Lemmens, Peter Claus, Kris Van Rysselberghe, Geert Peeleman en Walter Serbruyns.



Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Bakboek

Een greep uit de 230 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Appelgozetten

Ingrediënten:
appelcompote, bladerdeeg, ei, granulésuiker, kaneelpoeder, rozijnen en vanillesuiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Paris Brest

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, bloemsuiker, boter, eieren, hazelnootpasta, kristalsuiker, slagroom, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Chocoladetaart Samba

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, bloemsuiker, boter, cacaopoeder, chocoladeplaatjes, eierdooiers, eiwitten, ganache, gelatineblaadjes, kristalsuiker, melkchocolade, pure chocolade, slagroom en suikersiroop

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Brioches

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eierdooier, gist, kristalsuiker, melk en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / brood en broodgerecht
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Anglaises

Ingrediënten:
afdekgelei, amandelschilfers, appels, banketbakkersroom en bladerdeeg

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Bakboek:

Palets de dames

Ingrediënten:
bloem, bloemsuiker, boter, eieren, ganache, melkchocolade, vanille-essence en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Citroencake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenen, eieren, kristalsuiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak / beslag/deeg
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Parijse wafeltjes

Ingrediënten:
bloem, boter, eieren, kristalsuiker, vanillesuiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / beslag/deeg
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Bakboek:

Miniworstenbroodjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, ei, gehakt, kruiden en paneermeel

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Poffertjes

Ingrediënten:
bloemsuiker, boekweitmeel, boter, ei, gist, kristalsuiker, melk, tarwemeel, zout en zure room

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Tijgerpistolets

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, gist, kristalsuiker, rijstgriesmeel, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / brood en broodgerecht
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Driekoningentaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boon, boter, broyage, ei en eieren

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Diplomatetaart Tahiti

Ingrediënten:
afdekgelei, amandelpoeder, bloem, bloemsuiker, boter, ei, eierdooiers, eiwitten, gelatineblaadjes, kristalsuiker, maïzena, pure chocolade, sinaasappelsap, slagroom en fruit

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Basisrecept uit Bakboek:

Groentetaarten (quiches)

Ingrediënten:
bloem, eierdooier, kristalsuiker, toervetstof, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / quiche / hartige taart
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Bakboek:

Koude kaasmokken

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooier, gemalen kaas, maanzaad, parmezaanse kaas, rode pesto en sesamzaad

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Korfjes

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bloem, bloemsuiker, boter, eieren, kristalsuiker, slagroom, fruit, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert uit Bakboek:

Crème brûlée

Ingrediënten:
eierdooiers, kristalsuiker, maïzena, melk, slagroom, suiker en vanillestokje

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Zwitserse rol met confituur

Ingrediënten:
abrikozenconfituur, bloem, bloemsuiker, boter, eieren, kristalsuiker, maïzena en witte chocoladeschilfers

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert uit Bakboek:

Rijstdessert

Ingrediënten:
bloemsuiker, gelatineblaadjes, kristalsuiker, melk, risottorijst, slagroom en vanillestokje

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / pudding
Toon alle 230 recepten in dit boek