Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bakboek

de klassiekers

Een boek van Eric Van den Hende en Frank Croes

We hebben 230 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Bakboek, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Dé bakbijbel met stap-voor-stapfotografie en ruim 100 productfoto's

Niets is zo heerlijk als je familie of vrienden te verrassen met een zelfgebakken taart of een schaal vol lekkere huisgemaakte dessertkoekjes. Het probleem bij veel bakboeken is de onnauwkeurigheid van de hoeveelheden, terwijl zij bij bakken veel nauwer luisteren dan bij koken: een kop suiker, een theelepel zout, 4 eetlepels boter, 4 eieren..., maar hoe groot is die kop, moet je die lepel afstrijken, moet je kleine eitjes gebruiken of jumbo-eieren?

In Bakboek. De klassiekers worden alle hoeveelheden nauwkeurig aangegeven. In dit boek vind je meer dan 200 recepten voor taarten, hartig en zoet gebak, brood en koffiekoeken, dessert- en aperitiefkoekjes, cakes, muffins, soezen, vlaaien, biscuitgebak, roomhoorntjes, appeltaartjes, hazelnootkoekjes, zonnetjes... Ook de recepten van pannenkoeken, wafels, appelbeignets, broodpudding, schuimpjes enzovoort vind je in het Bakboek. Blader door het boek, bekijk de smakelijke foto's van Frank Croes en maak je keuze. Het moeilijkste zal zijn om te wachten tot je gebak voldoende is afgekoeld, want de geur van eigen gebak stelt je altijd op de proef.

PIVA of het Provinciaal Instituut Voedingsbedrijven Antwerpen is dé referentie op het gebied van horecaopleidingen. Aan Bakboek. De klassiekers werkten de volgende professionele lesgevers van de afdeling bakkerij-banketbakkerij mee: Eric Van den Hende, technisch adviseur, Frieda Lemmens, Peter Claus, Kris Van Rysselberghe, Geert Peeleman en Walter Serbruyns.



Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Bakboek

Een greep uit de 230 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Verjaardagstaart met slagroom en marsepein

Ingrediënten:
afdekgelei, bloem, bloemsuiker, boter, chocolade, eieren, frambozen, kristalsuiker, marsepein, slagroom en fruit

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Appelbeignets

Ingrediënten:
appels, bloem, bloemsuiker, eieren, melk, olie, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / beignets / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Grieks brood (pain à la grecque)

Ingrediënten:
bloem, boter, donkerbruine suiker, ei, gist, grove kristalsuiker, kaneel en melk

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Aardbeienbavarois

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienconfituur, aardbeienpuree, bloem, citroen, eieren, gelatineblaadjes, kristalsuiker, maïzena en room

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Boluskoeken

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bloem, boter, ei, gist, lichtbruine suiker, melk, rozijnen en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Rijstvlaai

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bloem, boter, gist, kristalsuiker, maïzena, melk, risottorijst en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Bretoense zandtaartjes

Ingrediënten:
bakpoeder, banketbakkersroom, bloem, boter, eierdooier, kristalsuiker, lichtbruine suiker, maagzout, marsepein, vanille-essence, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Bakboek:

Hazelnootkoekjes

Ingrediënten:
bloem, bloemsuiker, boter, ei, gemalen hazelnoten, kaneelpoeder, melkchocolade en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Quiche met victoriabaars, spinazie en prei

Ingrediënten:
boter, brokkeldeeg, diepvriesspinazie, gruyère, peper, prei, quichevulling, victoriabaars en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / gebak/koek/taart/pudding / quiche / hartige taart
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Champagnemousse

Ingrediënten:
champagne, citroensap, eierdooiers, gelatineblaadjes, kristalsuiker en slagroom

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / schuim/mousse/gelei / zoet
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Chocoladetaart Samba

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, bloemsuiker, boter, cacaopoeder, chocoladeplaatjes, eierdooiers, eiwitten, ganache, gelatineblaadjes, kristalsuiker, melkchocolade, pure chocolade, slagroom en suikersiroop

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Basisrecept uit Bakboek:

Warm gebonden krieken

Ingrediënten:
krieken, kristalsuiker, maïzena en water

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Ontbijt uit Bakboek:

Croissants

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gist, kristalsuiker, toervetstof voor gerezen bladerdeeg, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Appel-speculaasflan

Ingrediënten:
afdekgelei, amandelschilfers, bakpoeder, bloem, bloemsuiker, boter, ei, jonagold appels, kaneelpoeder, kristalsuiker, speculaas en vanillesuiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Fruitvlaai

Ingrediënten:
afdekgelei, banketbakkersroom, bloem, boter, ei, gist, kristalsuiker, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Eenvoudige frangipanegebakjes

Ingrediënten:
abrikozenconfituur, afdekgelei, bakpoeder, bloem, boter, broyage, ei, kristalsuiker en suikerglazuur

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Truffelcake

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bloem, bloemsuiker, boter, cacaopoeder, chocoladekrullen, eieren, kristalsuiker, pure chocolade en rum

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Hasseltse speculaas

Ingrediënten:
alkali, amandelschilfers, bloem, boter, bruine suiker, ei, eierdooier, honing, kaneel, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Poffertjes

Ingrediënten:
bloemsuiker, boekweitmeel, boter, ei, gist, kristalsuiker, melk, tarwemeel, zout en zure room

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / pannenkoeken en flensjes
Toon alle 230 recepten in dit boek