Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bakboek

de klassiekers

Een boek van Eric Van den Hende en Frank Croes

We hebben 230 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Bakboek, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Dé bakbijbel met stap-voor-stapfotografie en ruim 100 productfoto's

Niets is zo heerlijk als je familie of vrienden te verrassen met een zelfgebakken taart of een schaal vol lekkere huisgemaakte dessertkoekjes. Het probleem bij veel bakboeken is de onnauwkeurigheid van de hoeveelheden, terwijl zij bij bakken veel nauwer luisteren dan bij koken: een kop suiker, een theelepel zout, 4 eetlepels boter, 4 eieren..., maar hoe groot is die kop, moet je die lepel afstrijken, moet je kleine eitjes gebruiken of jumbo-eieren?

In Bakboek. De klassiekers worden alle hoeveelheden nauwkeurig aangegeven. In dit boek vind je meer dan 200 recepten voor taarten, hartig en zoet gebak, brood en koffiekoeken, dessert- en aperitiefkoekjes, cakes, muffins, soezen, vlaaien, biscuitgebak, roomhoorntjes, appeltaartjes, hazelnootkoekjes, zonnetjes... Ook de recepten van pannenkoeken, wafels, appelbeignets, broodpudding, schuimpjes enzovoort vind je in het Bakboek. Blader door het boek, bekijk de smakelijke foto's van Frank Croes en maak je keuze. Het moeilijkste zal zijn om te wachten tot je gebak voldoende is afgekoeld, want de geur van eigen gebak stelt je altijd op de proef.

PIVA of het Provinciaal Instituut Voedingsbedrijven Antwerpen is dé referentie op het gebied van horecaopleidingen. Aan Bakboek. De klassiekers werkten de volgende professionele lesgevers van de afdeling bakkerij-banketbakkerij mee: Eric Van den Hende, technisch adviseur, Frieda Lemmens, Peter Claus, Kris Van Rysselberghe, Geert Peeleman en Walter Serbruyns.



Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Bakboek

Een greep uit de 230 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Zonnetjes

Ingrediënten:
afdekgelei, banketbakkersroom, bloem, boter, citroenen, ei, eierdooier, kokosnootvruchtvlees, kristalsuiker en suikerglazuur

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Stokbrood

Ingrediënten:
bloem, boter, gist, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / brood en broodgerecht
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Bakboek:

Walnotenkoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eiwit, havermout, kaneelpoeder, lichtbruine suiker, maagzout, tagatesse, vanille-essence, volkorenbloem, walnoten en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Bretoense flan

Ingrediënten:
afdekgelei, amandelpoeder, appels, bloem, boter, eierdooier, eieren, kristalsuiker, maïzena, toervetstof, vanille-essence, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Basisrecept uit Bakboek:

Groentetaarten (quiches)

Ingrediënten:
bloem, eierdooier, kristalsuiker, toervetstof, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / quiche / hartige taart
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Masteluinbrood

Ingrediënten:
boter, gist, reuzel, roggemeel, tarwebloem, tarwemeel, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / brood en broodgerecht
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Ontbijt uit Bakboek:

Appelbollen

Ingrediënten:
appelen, basisrecept deeg getoerde koeken, bloemsuiker, boter, ei, kaneel en kristalsuiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Suikerbrood/craquelins

Ingrediënten:
bloem, boter, eieren, gist, kristalsuiker, melk, parelsuiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / brood en broodgerecht
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Perentaartjes

Ingrediënten:
abrikozenconfituur, afdekgelei, bloem, bloemsuiker, boter, broyage, eierdooier, eieren, gekonfijte sinaasappelschil, kristalsuiker, peren uit blik, toervetstof, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Appel-speculaasflan

Ingrediënten:
afdekgelei, amandelschilfers, bakpoeder, bloem, bloemsuiker, boter, ei, jonagold appels, kaneelpoeder, kristalsuiker, speculaas en vanillesuiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Muffins 'chocoholic'

Ingrediënten:
bakpoeder, bakvaste chocoladedruppels, bloem, cacaopoeder, eieren, kristalsuiker, sojaolie, vanille-essence, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak / beslag/deeg / chocolade
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Bakboek:

Boterkoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, eiwit, gekonfijt fruit, griessuiker, melk, vanillesuiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Appel-frangipanerol

Ingrediënten:
afdekgelei, amandelschilfers, appels, bloem, bloemsuiker, boter, broyage, bruine suiker, citroenrasp, ei, eiwit, gist, kristalsuiker, melk en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Ontbijt uit Bakboek:

Koffiekoek met appel

Ingrediënten:
appels, basisrecept deeg getoerde koeken, ei, kristalsuiker en water

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Roggebrood

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, azijn, boter, gist, reuzel, roggemeel, tarwebloem en water

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / brood en broodgerecht
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Bakboek:

Oublies

Ingrediënten:
bloem, boter, eiwit en kristalsuiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Basisrecept uit Bakboek:

Snelle abrikozenconfituur

Ingrediënten:
abrikozen uit blik, koud bindmiddel, kristalsuiker en water

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Toon alle 230 recepten in dit boek