Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Veg!

met groenten in de hoofdrol

Een boek van Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse

We hebben 198 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Veg!, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Babybietjes uit de oven met walnoot-yoghurtdressing, frittata met zomergroenten en geitenkaas, en paddenstoelen-risoniotto - zulke gerechten doen je toch meteen watertanden? En ze komen allemaal uit dit boek, waarin groenten de hoofdrol spelen.

Hugh Fearnley-Whittingstall is presentator van het programma ‘River Cottage’ en enthousiast aanhanger van biologische seizoensproducten. Hij heeft al zeven andere River Cottageboeken geschreven, maar in ‘Veg!’ neemt hij ons mee naar de smaakvolle wereld van eten zonder vis of vlees. Niet alleen voor de vegetariër is dit een boek vol inspiratie, maar ook voor iedereen die wat meer wil afwisselen met groenten. De prachtige sfeerfoto’s en illustraties maken dit boek tot de nieuwe favoriet in vegaland.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Veg!

Een greep uit de 198 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Veg!:

Koolsla met Aziatische invloed

Ingrediënten:
gember, honing, knoflook, koriander, lente-ui, limoensap, olijfolie, sesamolie, sojasaus, witte kool, witte-wijnazijn en wortel

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Ketchupcurry met kikkererwten

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde chilivlokken, gember, kerriepasta, kerriepoeder, kikkererwten, knoflook, koriander, tomatenketchup, ui, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Bijgerecht uit Veg!:

In de oven gebakken nieuwe aardappels met twee mojo-sauzen

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, gedroogde chilipeper, gegrilde rode paprika, knoflook, komijnpoeder, koriander, nieuwe aardappels, olijfolie, poblano chilipeper, witte-wijnazijn, zeezoutvlokken, zoet gerookte-paprikapoeder en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Veg!:

Snelle pasta met kikkererwten

Ingrediënten:
citroensap, conchigliette, harde geitenkaas, kikkererwten, knoflook, olijfolie, orecchiette, parmezaanse kaas, rode chilipeper, zeezout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Bijgerecht uit Veg!:

Prei (en bladgoente) met kokosmelk

Ingrediënten:
boerenkool, cashewnoten, kerriepasta, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, pinda’s, prei, spinazie, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Buffet / bijgerecht uit Veg!:

Tomaten met kruiden

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, bieslook, extra vierge-olijfolie, peterselie, tomaten, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Veg!:

In de oven gebakken pompoen en sjalotten met merguez-kikkererwten

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, extra vierge-olijfolie, fijn zeezout, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laurier, olijfolie, pompoen, rozemarijn, sjalot, ui, venkelzaad, zeezout, zoet gerookte-paprikapoeder, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Recept uit Veg!:

Bietenbazaar

Ingrediënten:
biet, bleekselderij, citroensap, komijnzaad, peper, sinaasappelsap, wortel en zout

Soort:
smoothie/milkshake / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Bijgerecht uit Veg!:

Auberginebootjes ui de oven

Ingrediënten:
aubergine, gedroogde chilivlokken, knoflook, munt, olijfolie, pesto, rode chilipeper, volle yoghurt, zeezout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Brunch / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

PB rarebit

Ingrediënten:
bloem, boter, brood, cheddar, laurier, mosterd, paarse broccoli, platbrood, ui, volle melk, worcestersaus, zeezout en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Avondmaal uit Veg!:

Groentebiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, erwtjes, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, laurier, munt, rode chilipeper, rozijnen, saffraan, ui, vastkokende aardappels, wortel, citroensap, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
curry / rijst / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Basisrecept uit Veg!:

Crostini

Ingrediënten:
brood, koolzaadolie, olijfolie en zeezout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Pizza met bietjes en cheddar

Ingrediënten:
bietjes, brooddeeg, buffelmozzarella, cheddar, olijfolie, tomatenpuree, tomatensaus, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Geroosterd brood met prei en kaas

Ingrediënten:
boter, brood, oude cheddar, prei, slagroom, tijm, zeezout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Veg!:

Speltsalade met pompoen en venkel

Ingrediënten:
citroensap, flespompoen, harde geitenkaas, knoflook, olijfolie, parelgort, parmezaanse kaas, peterselie, spelt, venkel, walnoten, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Trinidad en Tobago
Soort:
salade / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / snack of tussendoortje uit Veg!:

Geroosterd brood met pompoen en walnoot

Ingrediënten:
blauwe kaas, boter, brood, honing, koolzaadolie, olijfolie, pompoen, tijm, walnoten, zeezout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Veg!:

Vichyssoise van komkommer en sla

Ingrediënten:
bieslook, bloemige aardappel, boter, botersla, brood, crème fraîche, groentebouillon, komkommer, koolzaadolie, little gem, olijfolie, prei, slagroom, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Veg!:

Kaas-en-erwtjes-flap

Ingrediënten:
ei, erwtjes, harde geitenkaas, oude cheddar, roomboterbladerdeeg, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Wortelhummus

Ingrediënten:
citroensap, honing, knoflook, komijnzaad, koolzaadolie, korianderzaad, olijfolie, sinaasappelsap, tahini, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Toon alle 198 recepten in dit boek