Giorgio Locatelli, Sheila Keating, D. Lepard, S. Keating en Stephanie Keating - Made in Italy

Made in Italy

recepten & verhalen

Een boek van Giorgio Locatelli, Sheila Keating, D. Lepard, S. Keating en Stephanie Keating

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Made in Italy, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Met dit schitterend vormgegeven en gefotografeerde boek presenteert Engelands meest favoriete Italiaanse chef zijn levenswerk: Giorgio Locatelli combineert in Made in Italy oude familieverhalen en -recepten met de eigentijdse, onmisbare gerechten uit zijn veelgeprezen Londense restaurant.
Locatelli’s passie voor eten straalt van elke pagina van dit verrassende boek. Of hij nu herinneringen aan de gerechten uit zijn geboortestreek Lombardije ophaalt, een voorgerecht presenteert waarvoor hij de meest eenvoudige en verse ingrediënten gebruikt of uitlegt hoe je de ultieme risotto moet maken: Locatelli verplaatst de lezer naar zijn eigen keuken, en laat hem de echte smaken van Italië proeven.

Het boek staat bol van de inzichten en historische details die je van een bedreven kookboekenschrijver mag verwachten. De praktische expertise van een topkok wordt op smaak gebracht met uitnodigende verhalen, geestige en uitgesproken observaties over de stand van zaken in de hedendaagse gastronomie. Dit alles maakt Made in Italy dé nieuwe Italiaanse kookbijbel, van de erkende meester van de moderne Italiaanse keuken.

“Made in Italy is eenvoudigweg het perfecte boek. Koop dit boek en je zult nooit meer naar een ander Italiaanse kookboek willen omkijken.”
Gordon Ramsay, Times

“Made in Italy is mijn Boek van het Jaar en plaatst al het andere op mijn Italiaanse boekenplank in de schaduw.”
Nigel Slater, Observer Food Monthly


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Mondeghini - Stuffed cabbage

Ingrediënten:
boter, knoflook, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, rozemarijn, saffraanrisotto, salie, savooiekool, varkenssaucijs, witbrood, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Ragù de cinghiale - Wildzwijnragu

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, marinade voor wildzwijn, olijfolie, pepers, plantaardige olie, rozemarijn, salie, gezeefde tomaten, tomatenpuree, ui, wildzwijnschouder, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
warme sauzen
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Cannoli di ricotta

Ingrediënten:
amaretto-ijs, cannolikoekjes, chocoladesaus, citroenconfituur, frangipanechips, poedersuiker, ricottavulling en vanillesiroop

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Carpione de pesce persico - Escabeche van baars

Ingrediënten:
baarsfilet, baby-ui, jeneverbessen, laurier, olijfolie, peper, peterselie, prei, rozemarijn, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Ragù di maiale - Varkenssaus

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, melk, olijfolie, peper, rode wijn, rozemarijn, salie, tomatenpassata, tomatenpuree, ui, varkensvlees, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
warme sauzen
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Minestrone agli scampi - Minestrone met langoustine

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bleekselderij, borlottibonen, courgette, courgettebloem, doperwten, groentebouillon, kikkererwten, langoustines, olijfolie, palmkool, pesto, prei, snijbiet, spinazie, tomaat, tuinbonen, witte ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Risotto aglla certisina - Risotto met rivierkreeft

Ingrediënten:
boter, bouillon voor langoustinerisotto, carnaroli-rijst, citroensap, boter, olijfolie, peper, peterselie, rivierkreeftjes, tomatenpassata, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Amaretti

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandel, eiwit, fijne tafelsuiker, hazelnoot en poedersuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Marinade voor lam

Ingrediënten:
bleekselderij, jeneverbessen, laurier, rode wijn, rozemarijn, ui, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / marinade
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Violette gelei

Ingrediënten:
gelatine, poedersuiker, violette kleurstof en viooltjesessence

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / pudding / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Amarettogelei

Ingrediënten:
amaretto disaronno, gelatine en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / pudding
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Snack / snack of tussendoortje uit Made in Italy:

Bloedsinaasappelchips

Ingrediënten:
bloedsinaasappel, citroensap, fijne tafelsuiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Ravioli all'osso buco - Kalfsschenkelravioli

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, broodkruim, ei, eierpastadeeg, kalfsbouillon, kalfsschenkel, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, rozemarijn, saffraan, salie, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Marinade voor wildzwijn

Ingrediënten:
bleekselderij, jeneverbessen, laurier, rode wijn, rozemarijn, ui, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
marinade
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Melkchips

Ingrediënten:
boter, eiwit, fijne tafelsuiker, melkpoeder en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch