Giorgio Locatelli, Sheila Keating, D. Lepard, S. Keating en Stephanie Keating - Made in Italy

Made in Italy

recepten & verhalen

Een boek van Giorgio Locatelli, Sheila Keating, D. Lepard, S. Keating en Stephanie Keating

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Made in Italy, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Met dit schitterend vormgegeven en gefotografeerde boek presenteert Engelands meest favoriete Italiaanse chef zijn levenswerk: Giorgio Locatelli combineert in Made in Italy oude familieverhalen en -recepten met de eigentijdse, onmisbare gerechten uit zijn veelgeprezen Londense restaurant.
Locatelli’s passie voor eten straalt van elke pagina van dit verrassende boek. Of hij nu herinneringen aan de gerechten uit zijn geboortestreek Lombardije ophaalt, een voorgerecht presenteert waarvoor hij de meest eenvoudige en verse ingrediënten gebruikt of uitlegt hoe je de ultieme risotto moet maken: Locatelli verplaatst de lezer naar zijn eigen keuken, en laat hem de echte smaken van Italië proeven.

Het boek staat bol van de inzichten en historische details die je van een bedreven kookboekenschrijver mag verwachten. De praktische expertise van een topkok wordt op smaak gebracht met uitnodigende verhalen, geestige en uitgesproken observaties over de stand van zaken in de hedendaagse gastronomie. Dit alles maakt Made in Italy dé nieuwe Italiaanse kookbijbel, van de erkende meester van de moderne Italiaanse keuken.

“Made in Italy is eenvoudigweg het perfecte boek. Koop dit boek en je zult nooit meer naar een ander Italiaanse kookboek willen omkijken.”
Gordon Ramsay, Times

“Made in Italy is mijn Boek van het Jaar en plaatst al het andere op mijn Italiaanse boekenplank in de schaduw.”
Nigel Slater, Observer Food Monthly


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Tiramisu met banaan en zoethoutijs

Ingrediënten:
banaan, chocoladesaus, ei, eidooier, frangipane chips, gelatine, grand marnier, lange vingers, mascarpone, slagroom, sterke espressokoffie, suiker en zoethoutijs

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Carpione de pesce persico - Escabeche van baars

Ingrediënten:
baarsfilet, baby-ui, jeneverbessen, laurier, olijfolie, peper, peterselie, prei, rozemarijn, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Gelato alle nocciole - Hazelnootijs

Ingrediënten:
dextrose, eidooier, fijne tafelsuiker, hazelnootpasta, ijs, ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, volle melk en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Risotto alle ortiche - Brandnetelrisotto

Ingrediënten:
boter, brandnetel, groentebouillon, boter, parmezaanse kaas, peper, ui, vialone nano-rijst, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Karamelsponscake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, gecondenseerde melk, gouden siroop, kaneel, kruidnagel en steranijs

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Ravioli di fagiano - Fazantenravioli

Ingrediënten:
banaansjalot, boter, ei, eierpastadeeg, fazantenborst, mascarpone, pancetta, parmezaanse kaas, plantaardige olie, rozemarijn, sjalot, slagroom en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Varkensbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, jeneverbessen, laurier, mager varkensvlees, tomatenpuree, varkensbotten, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
bouillon
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Cannoli di ricotta

Ingrediënten:
amaretto-ijs, cannolikoekjes, chocoladesaus, citroenconfituur, frangipanechips, poedersuiker, ricottavulling en vanillesiroop

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Amarettocrème

Ingrediënten:
amandelmeel, bloem, boter, ei, fijne tafelsuiker en pitten van bittere abrikozen

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Marinade voor artisjokken

Ingrediënten:
jeneverbessen, knoflook, laurier, olijfolie, rozemarijn, salie, witte wijnazijn en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / marinade
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Ragù di cervo - Hertenragu

Ingrediënten:
bleekselderij, hertengehakt, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, olijfolie, peper, rode wijn, rozemarijn, salie, tomatenpassata, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
warme sauzen
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Chocoladesaus

Ingrediënten:
cacaopoeder, slagroom, suiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, jeneverbessen, kippenkarkas, kippenvleugels, laurier, tomatenpuree, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
bouillon