L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Het Bali kookboek

meer dan 100 authentieke familierecepten

Een boek van L. Gerungan en W. Bright

We hebben 145 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Het Bali kookboek, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Dit is het eerste kookboek over de authentieke keuken van Bali, geschreven door een op dit Indonesische eiland geboren en getogen chefkok. Voor de samenstelling van dit boek maakte Lonny Gerungan niet alleen gebruik van de recepten van zijn voorouders, maar bezocht hij ook tal van eilandgenoten die hem voorzagen van recepten van bijna vergeten gerechten.
Het Bali Kookboek is meer dan alleen een boek over de keuken van dit eiland. Behalve de ruim 100 recepten van exotische gerechten uit Bali laat dit boek zien hoe nauw eten en geloof in Bali met elkaar verweven zijn. Dagelijks houden de Balinezen tempelceremonies voor de goden en de overleden voorouders, die elk op zich een bijzondere uiting van het kleurrijke en mystieke Hindoe-geloof zijn. Hiervoor bereidt men speciale gerechten, waaraan na het offeren speciale krachten worden toegekend en die als delicatessen worden geserveerd en gegeten.
In dit boek laat Lonny u op een unieke wijze kennismaken met de schoonheid en mystiek van het ‘eiland der goden’ en toont hij hoe u ook buiten Bali met volle teugen kunt genieten van de gerechten van zijn geboorte-eiland. Laat u meenemen op een avontuurlijke reis door de culinaire cultuur van een van de mooiste plekken op aarde


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Het Bali kookboek

Een greep uit de 145 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Inktvis met pittige kokossaus

Ingrediënten:
citroenblaadjes, geelwortel, gember, inktvis, jeruk limo, kemangi, kemiri, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, sjalot, suiker, tamarinde en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Base wangenan, een specerijenmengsel

Ingrediënten:
bengle, benzoin, fenegriek, jangu, kemiri, klabet, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, menyan, nootmuskaat en tabia bun

Keuken:
Balinees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Pittige groentesalade

Ingrediënten:
citroenblaadjes, jangu, kalmoes, kencur, knoflook, kokosolie, kokosvruchtvlees, kousenband, pepertrosjes, sambal mbe, tabia bun, taugé en waterspinazie

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Bijgerecht uit Het Bali kookboek:

Balinese serundeng

Ingrediënten:
geelwortel, knoflook, kokosvruchtvlees, korianderzaad, laos, salam, sjalot, suiker en trassi

Keuken:
Balinees
Toon alle 145 recepten in dit boek