Koken tussen Italiaanse vulkanen
We hebben 248 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Koken tussen Italiaanse vulkanen , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Nederlands
Ko Sliggers is een illustere ontwerper en kok. In het VPRO programma de zaterdagbijlage van De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari. Wat in de ether onbereikbaar bleef, komt in dit boek volledig tot zijn recht: culinaire geschiedenis, de herkomst van ingredienten en hun merkwaardigheden én zo’n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Een boek dat er moest komen, vond Johannes van Dam. Uitgeroepen tot één van de best verzorgde boeken én Kookboek van het jaar 2014!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Koken tussen Italiaanse vulkanen
Een greep uit de 248 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: ansjovis, gedroogd pepertje, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, roze peper, sinaasappel en witte wijnazijn
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: cedraat, citroen, grapefruit, mandarijn en sinaasappelschil
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, chilipeper, extra vierge olijfolie, gedroogde pasta, knoflook, peterselie, zongedroogde paprika en zongedroogde tomaat
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, bleekselderij, groene kool, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, peper, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: amandel, amandelextract, boter, citroenzest, ei, eigeel, room, rum en suiker
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: amaretti, ei, eierdooier, mandarijnensap, pure chocolade, suiker en water
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: guanciale, knoflook, olijfolie, pecorino romano, peper, savooiekool en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: ansjovis, citroensap, citroenzest, kappertjes, knoflook, munt, olijfolie, oregano, peper, peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: balsamicoazijn, citroen, citroenboombladen, garnaal, marsala, peper, rozemarijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: ansjovis, bleekselderij, bloem, knoflook, laurierblad, olijfolie, oregano, peper, ui, water, witte wijnazijn, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: ansjovisfilet, caciocavallo, droge spaghetti, gemalen kruidnagel, tomaat, kaneel, knoflook, munt, olijfolie, verse pasta en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: bechamelsaus, courgette, knoflook, lasagnebladen, olijfolie, paddestoelen, parmigiano reggiano, peper, peterselie, pijnboompitten, sjalot, spinazie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: biergist, bloem, boter, ei, melk, saffraan, suiker en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, ei, parmigiano reggiano, peper, room, steranijs, venkel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroen, peper, reuzel, rundermilt, zachte broodjes met sesamzaad en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: basilicum, bleekselderij, borlottibonen, chilipeper, gemalen chilipeper, kerstomaat, olijfolie, peper, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, bloemige aardappelen, broodkruim, eierdooier, eiwit, knoflook, peterselie, siciliaanse pecorino, zonnebloemolie en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, citroenzest, droge witte wijn, groentebouillon, kaneel, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, ossenstaart, peper, peterseliestelen, rozemarijn, salieblaadjes, sinaasappelzest, tijm, tomaat, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: basilicum, brandy, chilipeper, garnaal, knoflook, kreeft, mosselen, olijfolie, peterselie, scampi, spaghetti, strandkrab, tomaat, tomatensaus, ui en zandoesters
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: gele paprika, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, witte wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Toon alle 248 recepten in dit boek