Koken tussen Italiaanse vulkanen
We hebben 248 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Koken tussen Italiaanse vulkanen , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Nederlands
Ko Sliggers is een illustere ontwerper en kok. In het VPRO programma de zaterdagbijlage van De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari. Wat in de ether onbereikbaar bleef, komt in dit boek volledig tot zijn recht: culinaire geschiedenis, de herkomst van ingredienten en hun merkwaardigheden én zo’n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Een boek dat er moest komen, vond Johannes van Dam. Uitgeroepen tot één van de best verzorgde boeken én Kookboek van het jaar 2014!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Koken tussen Italiaanse vulkanen
Een greep uit de 248 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bleekselderij, boter, droge paddestoelen, droge witte wijn, ei, eigeel, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, salieblaadjes, sinaasappelzest, sjalot, tarwebloem en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pasta/noodles
Ingrediënten: guanciale, knoflook, olijfolie, pecorino romano, peper, savooiekool en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: courgette, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, spaghetti en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: brood, citroen, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peper, peterselie en vongole
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, cactusvijgen, amandel, kaneel, kruidnagel, laurierblad en sinaasappelschil
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ansjovis, citroen, extra vierge olijfolie, peper, rode ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: chilipepertje, droge witte wijn, garnaal, knoflook, olijfolie, paccheri, tomatenpulp en wortel
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: bloem, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, suiker en water
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: geweekte rozijnen, spinazie, knoflook, olijfolie, peper, pijnboompitten en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: anijszaad, bakpoeder, bloem, ei, suiker en vanillepeul
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: caciocavallo, ei, eierdooier, eigeel, nootmuskaat, olie, peper, ricotta, rode wijn, tarwebloem, tomatenpuree, ui, varkensnek en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pasta/noodles
Ingrediënten: boter, bottarga, citroensap, olijfolie, peper, peterselie en spaghetti
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: bittere cacao, bloem, ei, eiwit, fijne suiker, gekonfijt fruit, pistaches, kaneel, marsala fine, reuzel, ricotta, vanillemerg, witte wijnazijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, ei, eigeel, pistaches, garnaal, peper, peterselie, prei, room, saffraan, sjalot, tarwebloem, visbouillon, zeeegelkuit, zeeegels, zoetzure artisjok en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: buikvet, ei, lamsdarm, lamslever, olijfolie, peper, peterselie, provolone en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: basilicum, san marzanotomaten en zout
Keuken: Italiaans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: chilipepertje, broodkruimels, knoflook, olijfolie, pasta en strattu
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: amaretti, citroenzest, eierdooier, fijne suiker, kaneelpijpje, kruidnagel, pijnboompitten, sinaasappelsap, sinaasappelvruchtvlees, sinaasappelzest en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chilipeper, knoflook, mosselen, olijfolie, paccheri, peper, peterselie, venusschelpen en witte wijn
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: gekookte ham, tomaat, klapstuk, knoflook, olie, pancetta, peper, peterselie, reuzel, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: saus/dressing/jus
Toon alle 248 recepten in dit boek