Koken tussen Italiaanse vulkanen
We hebben 248 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Koken tussen Italiaanse vulkanen , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Nederlands
Ko Sliggers is een illustere ontwerper en kok. In het VPRO programma de zaterdagbijlage van De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari. Wat in de ether onbereikbaar bleef, komt in dit boek volledig tot zijn recht: culinaire geschiedenis, de herkomst van ingredienten en hun merkwaardigheden én zo’n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Een boek dat er moest komen, vond Johannes van Dam. Uitgeroepen tot één van de best verzorgde boeken én Kookboek van het jaar 2014!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Koken tussen Italiaanse vulkanen
Een greep uit de 248 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, ei, eierdooier, grappa, poedersuiker, suiker, vanillepeul, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, droge witte wijn, groene olijven, kappertjes, knoflook, laurierblad, peper, peterselie, polpo di pomodoro, ui, witte vis, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bleekselderij, boter, droge paddestoelen, droge witte wijn, ei, eigeel, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, salieblaadjes, sinaasappelzest, sjalot, tarwebloem en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pasta/noodles
Ingrediënten: boter, citroenzest, eierdooier, maïzena, melk, suiker en vanillepeul
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, carnaroli rijst, citroensap, droge witte wijn, gedroogd chilipepertje, knoflook, olijfolie, tomatensaus, ui, visfond en zeekat
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Ingrediënten: bloem, bloemkool, ei, knoflook, oud broodkruim, pecorino romano, peper, peterselie, venkelzaad, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: anijszaad, boter, citroen, droge witte wijn, nootmuskaat, peper, room, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: basilicum, broodkruim, calamari, citroen, kappertjes, knoflook, pecorino, peper, peterselie en tomatensaus
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroensap, perzikvruchtvlees, suiker en water
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, extra vierge olijfolie, knoflook, laurierblad, linzen, pasta, rozemarijn, tomaat, ui en wortel
Keuken: Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovis, citroen, extra vierge olijfolie, peper, rode ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroen, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, olijfolie, rozemarijn, salie, ui, varkensbovenpoot, zout en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: olijfolie, peterselie, spaghetti, tomatensaus, ui, witte wijn en zeekat
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: caciocavallo, knoflook, olijfolie, oregano, suiker en wijnazijn
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: abrikozenjam, bloem, boter, citroenzest, ei, fijne suiker, kaneelstokje, kruidnagel, pure chocolade, rum, sinaasappel, sinaasappelsap, steranijs, suiker en vanillepeul
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: alcohol, anijszaad, betanine, gedroogde sinaasappelschil, kaneel, kardemomzaad, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, rozenwater, suiker, vanillepeul en water
Keuken: Italiaans
Soort: drank (alcoholisch)
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, groentebouillon, honing, kappertjes, konijn, olijfolie, peper, tomaat, ui, witte wijnazijn, zout en zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: basilicum, olijfolie, peper, ricotta en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelmelk, blanke amandelen, citroenschil, jasmijnbloesem, kaneel, maïzena, pistachenoten, suiker en water
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet, droge spaghetti, broodkruimels, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 248 recepten in dit boek