Koken tussen Italiaanse vulkanen
We hebben 248 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Koken tussen Italiaanse vulkanen , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Nederlands
Ko Sliggers is een illustere ontwerper en kok. In het VPRO programma de zaterdagbijlage van De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari. Wat in de ether onbereikbaar bleef, komt in dit boek volledig tot zijn recht: culinaire geschiedenis, de herkomst van ingredienten en hun merkwaardigheden én zo’n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Een boek dat er moest komen, vond Johannes van Dam. Uitgeroepen tot één van de best verzorgde boeken én Kookboek van het jaar 2014!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Koken tussen Italiaanse vulkanen
Een greep uit de 248 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: aubergine, basilicum, courgette, extra vierge olijfolie, knoflook, oregano, peper, radicchio rosso, vleestomaat, witte wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: buffelmozzarella, casinobrood, sla, gezouten ansjovisfilet, olijfolie, oregano, parmigiano reggiano en tomaat
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aubergine, bleekselderij, fijne suiker, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, rozijnen, tomatensaus, ui, witte wijnazijn, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Ingrediënten: aardappelzetmeel, bloem, boter, citroenzest, ei, honing, rum, suiker en zout
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: kikkererwtenmeel, peterselie, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chilipeper, ijsbergsla, olijfolie, primo sale, radicchio en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: broccoli, chilipeper, extra vierge olijfolie, knoflook, peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde funghi porcini, groentebouillon, kalfsbouillon, maïzena, peper, room, steranijs, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: knoflook, olijfolie, peper, radicchio, rode wijn, truffelolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroen, peper, reuzel, rundermilt, zachte broodjes met sesamzaad en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: bleekselderij, extra vierge olijfolie, knoflook, laurierblad, linzen, pasta, rozemarijn, tomaat, ui en wortel
Keuken: Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: olijfolie, peterselie, spaghetti, tomatensaus, ui, witte wijn en zeekat
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, bloemige aardappelen, broodkruim, eierdooier, eiwit, knoflook, peterselie, siciliaanse pecorino, zonnebloemolie en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloemkool, caciocavallo, gedroogd chilipepertje, kerstomaat, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provolone semipicante en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ansjovis, broccoli, extra vierge olijfolie, gedroogd chilipepertje, knoflook, peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, bloemige aardappelen, ei, eierdooier, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, parmaham, parmezaanse kaas, peper, rozemarijn, zout en peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pasta/noodles
Ingrediënten: aardappel, ansjovisfilet, basilicum, bloem, caciocavallo, grof zeezout, kappertjes, knoflook, komkommerkruid, melkdistel, olijfolie, oregano, paardenbloemblad, pecorino, peper, peterselie, sjalot, tomaat, gist, water en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, citroensap, extra vierge olijfolie, geweekte stokvis, knoflook, laurierblad, peper, peterselie, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: amandelmeel, bechamelsaus, bloem, boter, citroenzest, divers vlees, ei, eierdooier, gedroogde funghi porcini, gehakt, ham, kalfsfond, kaneel, kruidnagel, laurierblad, marsala, melk, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas, pecorino, peper, ragu, rigatoni, suiker, ui, volle melk, ziti en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, fijne suiker, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, paprika, peper, rozijnen, tomatensaus, ui, witte wijnazijn, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Toon alle 248 recepten in dit boek