Koken tussen Italiaanse vulkanen
We hebben 248 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Koken tussen Italiaanse vulkanen , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Nederlands
Ko Sliggers is een illustere ontwerper en kok. In het VPRO programma de zaterdagbijlage van De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari. Wat in de ether onbereikbaar bleef, komt in dit boek volledig tot zijn recht: culinaire geschiedenis, de herkomst van ingredienten en hun merkwaardigheden én zo’n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Een boek dat er moest komen, vond Johannes van Dam. Uitgeroepen tot één van de best verzorgde boeken én Kookboek van het jaar 2014!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Koken tussen Italiaanse vulkanen
Een greep uit de 248 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: ansjovisfilet, artisjok, citroen, kappertjes, olijfolie, sinaasappel, suiker, ui, water, witte wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, citroenzest, ei, eigeel, kweeperengelei, poedersuiker, suiker, vanillepeul en zout
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: amandel, eiwit, kaneel, poedersuiker, pompoen, suiker, vanillepeul en zuccata
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: caciocavallo, kalfsfond, knoflook, olijfolie, ontbeende varkensschouder, rozemarijn, salieblaadjes, venkelknol en witte wijn
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: kaneel, knoflook, munt, olijfolie, peper, pompoen, suiker, witte wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ansjovis, citroen, extra vierge olijfolie, peper, rode ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: extra vierge olijfolie, knoflook, laurierblad, parmigiano reggiano, spaghetti, zout en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, ui, volle melk en zout
Keuken: Italiaans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: ansjovis, broodkruimels, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provolone, tomaat, ui, zout en zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: chilipeper, ijsbergsla, olijfolie, primo sale, radicchio en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: gekookte ham, tomaat, klapstuk, knoflook, olie, pancetta, peper, peterselie, reuzel, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: aardappel, lamsschouder, olijfolie, peper, rozemarijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: ansjovisfilet, caciocavallo, droge spaghetti, gemalen kruidnagel, tomaat, kaneel, knoflook, munt, olijfolie, verse pasta en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: bleekselderij, boter, droge paddestoelen, droge witte wijn, ei, eigeel, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, salieblaadjes, sinaasappelzest, sjalot, tarwebloem en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pasta/noodles
Ingrediënten: sperziebonen, knoflook, olijfolie, parmaham, peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: buikvet, ei, lamsdarm, lamslever, olijfolie, peper, peterselie, provolone en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: droge witte wijn, kappertjes, knoflook, mosselen, olijfolie, peterselie, san marzanotomaten, steranijs en ui
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: ansjovis, bleekselderij, bloem, knoflook, laurierblad, olijfolie, oregano, peper, ui, water, witte wijnazijn, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bechamelsaus, courgette, knoflook, lasagnebladen, olijfolie, paddestoelen, parmigiano reggiano, peper, peterselie, pijnboompitten, sjalot, spinazie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, basilicum, bloem, boter, ei, eierdooier, knoflook, melk, parmigiano reggiano, peper, peterselie, ricotta, room, tomatensaus en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Toon alle 248 recepten in dit boek