Koken tussen Italiaanse vulkanen
We hebben 248 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Koken tussen Italiaanse vulkanen , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Nederlands
Ko Sliggers is een illustere ontwerper en kok. In het VPRO programma de zaterdagbijlage van De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari. Wat in de ether onbereikbaar bleef, komt in dit boek volledig tot zijn recht: culinaire geschiedenis, de herkomst van ingredienten en hun merkwaardigheden én zo’n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Een boek dat er moest komen, vond Johannes van Dam. Uitgeroepen tot één van de best verzorgde boeken én Kookboek van het jaar 2014!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Koken tussen Italiaanse vulkanen
Een greep uit de 248 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: brood, citroen, droge witte wijn, gedroogd chilipepertje, knoflook, mosselen, olijfolie, peper, peterselie en verse tijm
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, fijne tafelsuiker, kaneel, passito, poedersuiker, pure chocolade, reuzel, ricotta, vanille-essence, wijnazijn, witte wijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroen, peper, reuzel, rundermilt, zachte broodjes met sesamzaad en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: arachideolie, extra vierge olijfolie, fusilli, pistaches en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: bloem, cactusvijgen, amandel, kaneel, kruidnagel, laurierblad en sinaasappelschil
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bier, bloem, ei, kapper-appeltjes, koolzuurhoudend bronwater en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, citroenzest, couscous, kaneelpijpje, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, peterselie, peterseliestelen, schaal- en schelpdieren, tomaat, ui, vis, witte wijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: aubergine, knoflook, peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: kikkererwtenmeel, peterselie, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: borago officinalis, citroensap, focaccia, hyoseris radiata, knoflook, olijfolie, papaver rhoeas, peper, reichardia picroides, sanguisorba minor, sonchus oleraceus, taraxacum officinalis, urtica dioica en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, droge witte wijn, vis, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, polpo di pomodoro, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: citroensap, citroenzest, suiker en water
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: knoflook, laurier, olijfolie, peper, rode ui, varkensribstuk, venkelknol, venkelzaad, witte wijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: bloem, eierdooier, kaneel, malvasia, reuzel, sinaasappelzest, suiker en vino cotto
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet, broccoli, chilipeper, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rigatoni en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: basilicum, chilipeper, lasagnebladen, olijfolie, peper, peterselie, ricotta, siciliaanse pecorino, tomaat, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, broodkruim, kappertjes, knoflook, pecorino, peper, peterselie, pijlinktvis, tomatenpulp, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroensap, extra vierge olijfolie, oregano, peterselie, water, zeebaars en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroen, knoflook, olijfolie, paarse artisjok, peper, peterselie, water, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Ingrediënten: bleekselderij, kalfsbuik, knoflook, olijfolie, rozemarijn, tomaat, ui, water en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Toon alle 248 recepten in dit boek