Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Twaalf

een jaar uit de Toscaanse keuken

Een boek van Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Twaalf, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Tessa Kiros is van Fins-Grieks-Cypriotische afkomst en groeide op in Engeland en Zuid-Afrika. Samen met haar Italiaanse man woont ze nu ruim 7 jaar in Toscane. Vanaf het begin van haar verblijf daar heeft ze haar hart verloren aan de pure, eerlijke keuken van deze streek. Enkele jaren geleden besloot ze het boek Twaalf - Een jaar uit de Toscaanse keuken te schrijven, een persoonlijk, inspirerend boek met ruim 200 pure, eenvoudige recepten en prachtige foto’s. De recepten in het boek zijn ingedeeld volgende de maanden van het jaar en gebaseerd op ingrediënten die op dàt moment vers verkrijgbaar zijn - vandaar de naam Twaalf.’Het gebeurt niet vaak dat we zó onder de indruk zijn van een kookboek, maar in Twaalf próef je gewoon hoe ze in Italië thuis eten’ - ELLE Eten


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / nagerecht uit Twaalf:

Creme caramel

Ingrediënten:
ei, melk, suiker, vanille-essence en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Pompoenrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, knoflook, ongerookte pancetta, parmezaanse kaas, peterselie, pompoen, risottorijst, vleesbouillon, witte ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Carpaccio van zalm

Ingrediënten:
citroensap, dragon, fijne kristalsuiker, fijn zout, gedroogde wildevenkelbloemen, kappertjes, olijfolie, tijm en zalmfilet

Keuken:
Italiaans
Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gegrilde calamari in marinade

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde rode chilipeper, knoflook, olijfolie, peterselie en pijlinktvis

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / nagerecht uit Twaalf:

Citroensorbet

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Crostini met boter en ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, boter, kappertjes en wit boerenbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Twaalf:

Gefrituurde deeglinten

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, fijne kristalsuiker, poedersuiker, sinaasappelrasp, vanille-essence en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / nagerecht uit Twaalf:

Vijgentaart met amandelen

Ingrediënten:
abrikozenjam, amandel, eierdooier, melk, pruimenjam, suiker, vijgen, vijgenjam en zoet deeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Tagliatelle met truffel

Ingrediënten:
boter, parmezaanse kaas, verse pasta en witte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Pastaschelpjes met olijvensaus

Ingrediënten:
ansjovis, citroenrasp, groene olijven, knoflook, korte pasta, olijfolie, oude ricotta, parmezaanse kaas, peterselie en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Saucijsjes met bonen

Ingrediënten:
cannellinibonen, italiaanse saucijsen, knoflook, olijfolie, salie, tomaat in blik en witte bonen

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gemengde frituur van vis en groenten

Ingrediënten:
artisjok, bloem, citroen, citroensap, courgette, ei, groene asperges, garnaal, koolzuurhoudend bronwater, mulfilet, pijlinktvis, tomaat en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / nagerecht uit Twaalf:

Aardbeien met balsamicoazijn

Ingrediënten:
aardbei, balsamicoazijn, fijne kristalsuiker, rode wijn en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf:

Risotto met asperges

Ingrediënten:
boter, groene asperge, marjolein, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, risottorijst, robiola kaas, saffraan, sjalot en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Ontbijt / diner / nagerecht uit Twaalf:

Rijsttaart

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, cognac, ei, fijne kristalsuiker, gekonfijte citrusvruchten, karamel, kortkorrelige rijst, melk, sinaasappelrasp, suiker, vanille-essence en vin santo

Soort:
rijst / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Twaalf:

Asperges met gepocheerde eieren

Ingrediënten:
azijn, boter, ei, groene asperge, parmezaanse kaas en wit boerenbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Visbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, vis, visgraten, witte ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / nagerecht uit Twaalf:

Mascarponedessert

Ingrediënten:
cacaopoeder, chocolade, ei, fijne kristalsuiker, koffie, marsala, mascarpone en savoiardi

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Karamelsiroop

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Broodsalade met tomaten en olijfolie

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, extra vierge olijfolie, peterselie, rode ui, rode wijnazijn, tomaat en wit boerenbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Rauwkostschotel

Ingrediënten:
artisjok, bleekselderij, bosui, citroen, extra vierge olijfolie, radijs en venkel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Twaalf:

Kruidige kerstkoekjes

Ingrediënten:
anijszaad, bakpoeder, bloem, fijne kristalsuiker, gekonfijte citrusvruchten, kaneel, walnoten en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Bloemkoolovenschotel

Ingrediënten:
bechamelsaus, bloemkool, boter, broodkruim, ei, nootmuskaat en parmezaanse kaas

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch